ولایت، عامل پیوند مردم با خدا/ امام سجاد(ع) از طریق دعا فرهنگ تشیع و اسلام را زنده کرد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه شوشتر، ولایت را به معنی عامل پیوند مردم با خدا دانست و اظهار داشت: امام سجاد(ع) از طریق دعا فرهنگ تشیع و اسلام را احیا و زنده کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام شکرالله سلیمانی، امام جمعه شوشتر، در سیزدهمین برنامه از سلسلسه نشست های «در محضر صحیفه سجادیه» که این شهرستان برگزار شد، با اشاره به مسئله ولایت و امامت گفت: یکی از مهم ترین اعتقادات شیعیان و مکتب اهل بیت(ع) این است که بعد از پیامبراکرم(ص)، مسئله امامت و رهبری در جامعه بر عهده معصومین(ع) است و این امر جز با اراده خدا ممکن نیست.

 

وی ولایت را به معنی عامل پیوند مردم با خدا دانست و با بیان اینکه مسئله خلافت و یا سلطنت کردن از دیدگاه ما مورد تایید نیست، افزود: آیات فراوانی در قرآن به این امر پرداخته و نشان می دهد تصمیم گیرنده در این موضوع خداوند متعال است در این جا امر امامت بعد از پیامبر(ص) به افراد دارای مقام عصمت و برگزیده خدا واگذار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در آیه ای که در آستانه غدیر خم بر پیامبر نازل شد این است که آنچه از سوی خدا به تو ابلاغ شده را به مردم ابلاغ کن نه تصمیم خودت، اضافه کرد: این از ویژگی های اعتقادات شیعه است که از آن به عنوان یک اصل مترقی و نورانی و حیات بخش سخن می گوییم.

 

حجت الاسلام سلیمانی، با تاکید بر اینکه تصمیم درباره امامت در جامعه با خداست، خاطر نشان کرد: اینکه عده ای کسی را با بیعت برگزینند و یا به شورا واگذار کنند قابل قبول نیست چرا که امر امامت از اعتقاد شیعه به دست خداست.

 

وی تصریح کرد: تولد شیعه از همان یوم الدار بوده احادیثی که مورد تایید شیعه و سنی است و در تاریخ طبری و در تفسیر طبری و کتب دیگر قابل تایید اهل سنت آمده، در همان روزی که نبوت پیامبر(ص) علنی شد، مسئله جانشینی علی(ع) مطرح شد.

 

وی با اشاره به اینکه غدیرخم در بازگشت در جحه الوداع در حضور جمعیت فراوانی به صورت رسمی گفته شد بنابراین تولد اولیه شیعه در همان صدر اسلام بوده، عنوان کرد: بعد از آن تاریخ پر افتخار تشیع حوادث فراوانی رخ داده اما در بین این حوادث که می توانیم به عنوان نهضت و قیام از آن نام ببریم سه مطلب است.

 

امام جمعه شوشتر، ابراز کرد: این حوادث عبارتند از نهضت خونین کربلا و عاشورا همراه با جهاد و شهادت، نهضت علمی و فرهنگی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) و نهضت مقدس جهانی امام زمان(عج) و برپایی حکومتی که تمام جهان در انتظار اوست و همه امت ها وعده آمدنش را داشته اند.

 

وی خاطر نشان کرد: بقیه حوادث مثل پذیرش ولایت عهدی امام رضا(ع)، حرکت های امام حسن(ع)، حرکت های امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) و... مهم هستند اما این سه حادثه تاریخ شیعه به عنوان اهمیتشان به قیام تعبیر می شود.

 

وی با اشاره به اینکه نهضت اول و دوم به وقوع پیوسته که در بین این دو نهضت یعنی بعد از کربلا و عاشورا و قبل از نهضت علمی و فرهنگی صادقین، امام سجاد(ع) واقع شده، اظهار کرد: دوران امامت امام سجاد(ع) 34 سال طول کشیده و با همه سختی هایی که امت اسلامی و جهان اسلام با آن روبرو بوده، ایشان کارهای بزرگی انجام داده است.

 

حجت الاسلام سلیمانی، اذعان داشت: در آن زمان از یک طرف شام در مقابل حکمت مرکزی قد علم کرده بود، از سوی دیگر عبدالله بن زبیر در مکه ادعای خلافت می کند و از یک سو کوفه و مدینه ملتهب است، در چنین موقعیتی امام سجاد(ع) هم پیام های عاشورا را حفظ کرد و نگذاشت به فراموشی سپرده شود و هم مقدمه را برای فرزندش امام باقر(ع) و نوه اش صادق(ع) آماده کند.

 

وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) این کار را با شمشیر انجام نداد بلکه بنا به شرایط آن دوران، از طریق دعا و صحیفه سجادیه فرهنگ تشیع و اسلام را احیا و زنده کرد، ادامه داد: این دعاها برای این است که بدانیم به دعا به عنوان اینکه انسان نیازهای فردی را مطرح کند، نگاه نکنید.

 

وی با اشاره به اینکه دعا یعنی اتصال بنده که سراسر وجودش نیاز است با خدایی که بی نیاز مطلق است و امام سجاد(ع) از همین طریق توانست شیعه و فرهنگ اهل بیت(ع) را زنده کند، یاد آور شد: صیحفه سجادیه در آن موقعیت کار بزرگی است که امام سجاد(ع) در رابطه با کربلای قبل از خودش و نهضت فرهنگی بعد از خودش کرد.

 

امام جمعه شوشتر، بیان کرد: در دعای مکارم الاخلاق امام سجاد(ع) نشان می دهد که نباید خواسته هایمان را محدود به امور مادی و دنیایی کنیم و یکی از چیزهایی که از دعا استفاده می شود، رزق معنوی است و امام سجاد(ع) در بسیاری از دعاهای صحیفه سجادیه خواسته هایش معنوی است.

 

وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در این دعا بعد از صلوات بر محمد و آل محمد، می فرماید: خدایا ایمان مرا به کامل ترین ایمان برسان که معلوم می شود ایمان مراتب دارد و انسان نباید به امور معنوی قانع باشد، به عکس آنچه سفارش کرده اند در امور مادی و دنیایی حریص نباشید.

 

وی با اشاره به اینکه همچنین آمده که یقین مرا یعنی علم و چیزی را باور داشتن، برترین یقین قرار بده، اظهار داشت: انسان از امور مهمی که باید در نظر بگیرد این است که ارزشش حتی از عمل هم بالاتری است، ضمن اینکه باید عمل صالح باشد نیت هم باید نیت درستی باشد.

 

حجت الاسلام سلیمانی، با بیان اینکه امام سحاد(ع) در یکی از فرازهای دعای مکارم الاخلاق، سه درخواست از خدا می کند که عبارتند از عبادتی که در آن عجب نباشد، خدمت به خلق اما بی منت و به دست آوردن معالی و مکارم اخلاق که در آن فخر فروشی نفوذ نکند.

 

وی تاکید کرد: صحیفه سجادیه که به زبور آل محمد و اخت القرآن معروف است دارای معارف عقیدتی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی و اجتماعی است و اگر بخواهیم تمام این کتاب ارزشمند را به درستی تفسیر کنیم شاید مثل قرآن کریم بیش از 20 جلد کتاب شود.

 

امام جمعه شوشتر، با تقدیر از دبیرخانه کانون های مساجد و صدا و سیمای خوزستان، ابراز امیدواری کرد: این سلسله نشست ها مقدمه ای شود برای توجه جامعه به ویژه جوانان و نخبگان به صحیفه سجادیه که جان تشنه خود را از این چشمه پرفیض سیراب کنیم.

 

کد خبر 583748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha