به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مرتضی گودرزی دیباج، امروز 9 آبان در نشست خبری دهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: امسال ما دهمین برنامه مربوط به یک همایش هنری مبتنی بر باورهای عاشورایی را رقم می زنیم. خوشحالیم که این خیمه به نام امام حسین (ع) برپا شده و ادامه داشته است. سعی کردیم این برنامه را در حد بضاعتی که در اختیار داشتیم، توسعه دهیم. تلاش می کنیم کیفیت آثار را نیز افزایش دهیم.
دکتر گودرزی دیباج ادامه داد: 10 سال پیش که ماجرای یک حرکت هنر عاشورایی در حوزه شکل گرفت هیچ خبری از این ماجرا به نظر مضمونی و تاکید بر این مفهوم دینی در جای جای کشور نبود. این فضای هنری را شکل دادیم و هنرمندان کشور را درگیر مفهومی کردیم که منسوب به جریان ز
آزادی خواهی است.
وی اظهار داشت: بعضی از وعده ها که در سال های گذشته داشتیم از جمله بین المللی شدن سوگواره و افزودن برخی رشته ها را محقق کردیم. بیشترین چیزی که برای ما جذاب است این است که همه می توانند از آثار سوگواره هنر عاشورایی استفاده کنند.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در مورد داوری دهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی تصریح کرد: داوری ها در بخش های پوستر، پرچم، نقاشی و تصویرگری انجام شده است. ترکیب داوران از 6 نفر از هنرمندان طراز اول و اساتید دانشگاه تشکیل یافته است. سعی شد از میان 1109 اثر رسیده با سخت گیری، آثار خوب انتخاب شوند. تعداد شرکت کنندگان خانم در این دوره از سوگواره 230 نفر در مقابل 191 نفر آقا هست که رقم قابل توجهی است.
دکتر گودرزی دیباج عنوان کرد: آمادگی همراهی مضمون برای سایر کشورها سخت است. واژه تصویرسازی در کشورهایی که با آنها تعامل داریم قابل درک نیست، هماهنگی با سایر کشورها زمان بر است، ۸۴ اثر از کشورهای دیگر به ما رسیده است. اگر بتوانیم کارگاه آموزشی با حضور هنرمندان خارجی به بهانه سوگواره هنر عاشورایی برگزار کنیم بسیار خوب خواهد بود که البته این امر نیاز به امکانات دارد.
دبیر هنری دهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از آثار برگزیده این سوگواره در تهران و استان های کرمان، شیراز، مشهد، زاهدان، بندرعباس و کردستان گفت: احتمالا دو استان دیگر هم اضافه می شود. برای برپایی نمایشگاه در خارج از کشور نیاز به رایزنی های دقیق تری داریم که بتوانیم به دور از حساسیت های سیاسی نمایشگاه برگزار کنیم، فعلا دستمان برای برگزاری نمایشگاه در کشور عراق باز است.
وی با بیان اینکه ما سوگواره هنر عاشورایی را با پرچم شروع کردیم، عنوان کرد: ما بعد از دو سال نقاشی را وارد کردیم و حدود 2 سال است که سوگواره را بین المللی برگزار می کنیم، سوگواره هنر عاشورایی نیازمند کار پژوهشی است. باید بخش پژوهش در این سوگواره فعال شود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان کرد: در هر دوره از سوگواره هنر عاشورایی تعدادی ولو محدود آثار خوب داریم که این دوره نیز استثنا نیست، قطعا هنرمندان ما نیازمند به تجدید وضوی عالمانه و هنرمندانه دارند که بتوانند همپایه آنچه عاشورا طلب می کند، پیش رود. هنرمندان باید دگرگونی جدی در نوع عملکرد در پرداختن به مسئله عاشورا انجام دهند که شاهد اتفاقات هنری خوب باشیم.
نظر شما