توسعه فعالیت های سازمان انرژی اتمی پس از برجام/ نصب نخستین شتاب دهنده بومی در قزوین

خبرگزاری شبستان: مشاور و دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بعد از برجام فعالیت های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی سازمان انرژی اتمی نه تنها کند نشده بلکه توسعه یافته و و شور و نشاط در صنعت هسته ای وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اصغر زارعان پیش از ظهر امروز (9 آبان) در نشست با معاون استاندار قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به رویکردی که کشور وجود دارد و  سازمان انرژی اتمی، مبتنی بر اقدامات توسعه ای در استان های مختلف به ویژه در صنعت هسته ای و با توجه به حضور ریاست جمهوری در استان، پروژه های را کلید زدند که یکی از این پروژه ها در حوزه زیرساختی استان می تواند تحول ایجاد کند و چندین استان از آن بهره مند شوند.

 

وی با اشاره به پروژه شتابگر ملی ادامه داد: اقدامات سازمان انرژی اتمی در حوزه این پروژه دنبال می شود و تا اواخر ماه جاری ساختمان آن ایجاد و در بهمن ماه نصب نخستین شتاب دهنده بومی را در استان قزوین خواهیم داشت که فقط برای این بحث 50 میلیارد تومان اختصاص یافته و ان شاالله تا پایان سال راه اندازی آن آغاز می شود.

 

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: در 20 فروردین ماه سال 96 در روز ملی فناوری هسته ای اعلام می کنیم که سازمان انرژی اتمی پروژه هایی را در دست اقدام دارد که یکی از پروژه ها بحث شتاب دهنده بومی است که از ویژگی های پروژه مذکور این است که توسط جوانان پرشور و بی ادعا ساخته شده و به اتمام رسیده و در استان به بهره برداری می رسد.

 

وی اعلام کرد: پروژه چشمه نور هم اگر محقق شود در خاومیانه و منطقه و در ایران می تواند تحول اساسی را در بحث پژوهش ایجاد کند و از نظر علمی حائز اهمیت است و می طلبد مسئولان و دولت سرمایه گذاری لازم را برای این امر داشته باشند و این پروژه حائز اهمیت است و از همین رو هم در سفر آقای روحانی به استان اعلام شد.

 

زارعان تأکید کرد: آزمایشگاه تحقیق، توسعه و مرجع هم در کنار چشمه نور در دستور کار است که بعد از این جلسه برای مکان یابی این آزمایشگاه در آن منطقه حضور می یابیم و این همت برای اجرای کار وجود دارد و تأمین اعتبار این آزمایشگاه را به لحاظ ساختمانی سازمان انرژی اتمی تقبل کرده است.

 

مشاور رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این پروژه برای اینکه در زمان بندی اعلام شده اجرایی شود باید زیرساخت هایش را آماده کنیم که در خصوص برق قول داده اند تا یک ماه آینده کار انجام شود و بحث آب شرب، گاز، سیستم مخابراتی و مسائل ایمنی جاده هم باید پیگیری شود.

 

وی گفت: با توجه به اینکه باید دستگاه را نصب و راه اندازی کنیم باید محلی برای استقرار 15 نفر از کسانی که برای این امر از یزد می آیند تا شتابگر را نصب کنند، در نظر گرفته شود که این امر می تواند تسریع در اجرای پروژه را داشته باشند.

 

زارعان خواستار اختصاص 6 هکتار زمین برای توسعه طرح شتابگر ملی شد و گفت: شش هکتار زمین پشت این پروژه قرار دارد و ما برنامه توسعه ای را در دستور کار داریم که اگر این زمین برای این منظور اختصاص یابد می توانیم طرح توسعه ای را پیاده کنیم.

 

وی در ادامه اظهار داشت: ان شاالله برای روز ملی فناوری هسته ای حدود هشت تا 10 پروژه فرایندی، اساسی و مهم داریم که در زمان خود به ملت ایران اعلام می شود و یکی از پروژه ها پروتون تراپی است که اگر در کشور عملیاتی کنیم خیلی از مسائل حل می شود.

 

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: بعد از برجام فعالیت های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی سازمان انرژی اتمی نه تنها کند نشده بلکه توسعه یافته و و شور و نشاط در صنعت هسته ای وجود دارد و دوستان تلاش می کنند مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند و در رسیدن به قله های دانش اقدامات موثری را داشته باشیم.

 

وی خاطر نشان کرد: فعالیت های این سازمان نه تنها کند نشده بلکه الحمدالله گشایش هایی باز شده و می توانیم در عرصه علمی و فناوری با مشارکت برخی کشورهای دیگر پروژه های خوبی را دنبال کنیم.

 

زارعان یادآور شد: آنچه وظیفه ما بود و تعهد کردیم پای آن ایستاده ایم و دنبال این موضوع (شتابگر ملی) هستیم که به نتیجه برسانیم.

 

کد خبر 584224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha