به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کاردینال کاتولیک تئودور مک کریک (Catholic Cardinal Theodore McCarrick) یکی از کاردینالهای کلیسای کاتولیک است که در سال 2001 تا 2006 اسقف واشنگتن بود، وی در سپتامبر 2014 در یک کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کردند که متأسفانه آن چنان که باید به آن پرداخته نشد، کاردینال مک کریک این سخنرانی را در زمان اوج وحشیگریهای داعش و گروههای تکفیری در سوریه و عراق داشتند و در آن زمان هجمههایی به مسلمانان وجود داشت.
کاردینال مک کریک در این کنفرانس تصریح میکند که «به نام خداوند بخشنده و مهربان»، یک عبارت مهم در اسلام است که بیش از صد بار در قرآن کریم آمده است و شبیه «به نام پدر، پسر و روح القدس» است. ایشان همچنین در این کنفرانس عنوان میکند که کرامت انسانی یک آموزه اجتماعی در دین مسیحیت است و در واقع همان چیزی است که حضرت محمد (ص) بر آن تأکید دارند.
به گفته حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقامحمدی، پژوهشگر مطالعات راهبردی، سخنرانی کاردینال مک کریک با وجود این که در سال 2014 صورت گرفته است، بحثی مهم و قابل توجه است، ایشان در سخنرانی که داشتند، پیامبر گرامی اسلام (ص) را به عنوان پیامبر حقیقی معرفی کردند که وحی و الهام از ناحیه خداوند داشته است و در سخنانش میگوید که از نظر ما در کاتولیک، پیامبر کسی است که از ناحیه خداوند وحی و الهام دریافت کند و محمد (ص) چنین بود.
وی افزود: کاردینال مک کریک تأکید میکند که اسلام و مسیحیت دارای مشترکات واحدی هستند و احکام و آموزههای بنیادینی دارند که هر دو دین بر آنها مبتنی هستند؛ وی معتقد است که کلمه «لا إله إالّا الله» و اعتقاد به وحدانیت خداوند که در قرآن یاد شده است، در واقع همانند «پدر، پسر و روح القدس» است که مسیحیت به آن معتقد است و پسر و روح القدس را به نوعی تجلی خداوند میداند و خدا را فراتر از روح القدس و پسر قرار میدهد تا دچار تثلیث نشود.
پژوهشگر مطالعات راهبردی تصریح کرد: این موضوع که کاردینال برجسته کاتولیک به پیامبری حضرت محمد (ص) اقرار میکند، بسیار حائز اهمیت است و ایشان به نوعی خدای واحد را از جمله مشترکات اسلام و مسیحیت میداند.
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی ادامه داد: کاردینال مک کریک تأکید میکند که آموزههای اجتماعی کاتولیک مبتنی بر کرامت انسانی است و اگر به قرآن کریم که کتاب آسمانی مسلمانان است، مراجعه کنیم، میبینیم که بحث کرامت انسانی در آموزههای قرآن کریم هم وجود دارد و این نکته هم بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: در آن زمان که تمام رسانهها بر اعمال داعش و گروههای تکفیری تمرکز کرده بوند و در فضایی که یک کشیش به این ادعا که کتاب قرآن کریم یک کتاب افراطیگری، خشونت و ترور است، قرآن کریم را به آتش زد، اما در این سوی، کاردینال مطرح کلیسای کاتولیک اقرار به پیامبری پیامبر گرامی اسلام (ص) میکند و تصریح میکند که سنت پیامبر اسلام (ص) مبتنی بر کرامت انسانی است.
کرامت انسانی؛ اساس آموزههای اجتماعی اسلام و مسیحیت
مبلغ بین المللی حوزه تصریح کرد: خوانش کاردینال کاتولیک و تأکید ایشان به کرامت انسانی به خوانش شیعی نزدیک است و کرامت انسانی را اساس آموزههای اجتماعی اسلام و مسیحیت قرار داده است. امروز بستر و ظرفیتهایی در دنیا وجود دارند که میتوانیم با آنها تعامل و همکاری داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین آقامحمدی اضافه کرد: مسیحیان و اهل کتاب در جهان و منطقه یکی از بهترین گزینهها برای تعامل مسالمتآمیز، دوستانه، پایدار و درازمدت هستند و این ظرفیت را دارند که همپیمان و طرف ارتباط ما با جهان پیرامون باشند؛ همچنین در منطقه اقلیتهای دینی مانند مسیحیان، ارامنه، یهودیان و ... حضور دارند که این ظرفیت را دارند که با آنها تعامل و همکاری داشته باشیم.
امروز نهادهای دینی فعال در دنیا بستری برای تعامل پایدار ما با جهان غرب هستند
وی بیان داشت: آن زمان که کشیش افراطی آمریکایی، قرآن کریم را آتش زد، مورد توجه ما و رسانه های ما قرار گرفت، اما زمانی که کاردینال مک کریک در سخنرانی خود اقرار به وحدانیت خدا کرد و قرآن کریم را کتاب کرامت انسانی معرفی کرد، به نظر میرسد که کوتاهیهای راهبردی ما سبب شد که این سخنرانی رسانهای نشود و مورد توجه قرار نگیرد، به طوری که این سخنرانی به سایتهای اطلاعرسانی که عمدتا کلیساهای کاتولیک هستند، محدود شد و مورد غفلت ما قرار گرفت.
پژوهشگر مطالعات راهبردی عنوان کرد: امروز نهادهای دینی فعال در دنیا از جمله ظرفیتهایی هستند که میتوانند بستری برای تعامل پایدار ما به ویژه برای ارتباط با جهان غرب باشند. نهادهای دینی فعال در جهان به دلیل مردمنهاد بودن حائز اهمیت هستند و میتوانند در مسائل و مشکلاتی فراتر از مسائل دینی به ما کمک کنند و به عنوان یک طرف همکار مناسب قرار گیرند.
کرامت انسانی میتواند ظرفیتی برای تعاملات بین مسلمانان و مسیحیان باشد
حجت الاسلام و المسلمین اظهار کرد: در ساختار سازمان جهانی لوتری (LWF) پروتستان، بخش ویژه گفتمان و ارتباط با دیگر مذاهب وجود دارد که برای همکاری تعاملاتی دارند و میتوانند ظرفیتی برای همکاری و تعامل با ما باشند.
وی ادامه داد: امروز مسیحیان به لحاظ شباهت آموزههایی که دارند، میتوانند یک طرف مقابل و همکار خوبی برای ما باشند، یعنی توجه به کرامت انسانی به عنوان اساس آموزههای اجتماعی اسلام و مسیحیت میتواند ظرفیتی برای تعاملات بین مسلمانان و مسیحیان باشد.
مبلغ بین المللی حوزه یادآور شد: امام علی (ع) میفرماید: مردم دو دسته هستند؛ یا برادران دینی شما و یا از همنوعان شما هستند و حداقل در خلقت با هم مشترک هستند؛ یعنی همه انسان هستیم و به اعتبار انسان بودن دارای کرامت هستیم و کرامت انسانی اقتضا میکند که ما با هر شخصی ولو از دین ما نباشد، بر اساس کرامت انسانی و محترمانه برخورد شود.
جهان امروز برای زندگی و همزیستی مسالمتآمیز به کرامت انسانی نیاز دارد
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی با بیان این که جهان امروز برای زندگی و همزیستی مسالمتآمیز به کرامت انسانی نیاز دارد، گفت: امروز جنگهای مذهبی در منطقه وجود دارد و بین مسلمانان شعلهور شده است که با پررنگ کردن آموزه کرامت انسانی در عین حال که قرار نیست کسی تمایل به دیگر پیدا کند و مذهب خود را فدای مذهب دیگری کند و از اعتقادات خود بگذرد، میتوان با وجود همه اختلافات و دگراندیشیها جامعه سالمی را رقم زد.
وی یادآور شد: تفاوت انسانها با دیگر حیوانات این است که خداوند به انسانها کرامتی داده است که عنصر درونی و اصیل است، به این معنا که هر انسانی با هر مکتب و مذهبی میتواند به عنوان انسان مورد تکریم قرار بگیرد و این مسئله در فقه و اخلاق ما تبلور دارد.
پژوهشگر مطالعات راهبردی تصریح کرد: با نهادینه کردن کرامت انسانی در جامعه میتوان یک جهان سالم و همزیستی و صلح مسالمتآمیز را در جامعه رقم زد و برای خدمت به انسانها تلاش کرد.
کرامت انسانی در زمان ظهور یک عنصر اساسی و محوری است
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی عنوان کرد: در بحث آخرالزمانی و مهدویت هم وقتی حضرت مهدی (عج) ظهور میکند، به همه انسانها کرامت انسانی داده میشود و عنصر کرامت انسانی در زمان ظهور یک عنصر اساسی و محوری است که عدل جهانی بر اساس آن پیاده میشود.
وی ادامه داد: از آنجا که امام زمان (عج) بر اساس کرامت انسانی حکومت خود را برپا میکند، به همین اعتبار، دعوت امام زمان (عج) به همه انسانها مرتبط میشود؛ او میآید تا به همه انسانها فارغ از دین آنها کرامت دهد، به همین دلیل امام زمان (عج) در آخرالزمان مسئله دیگران هم میشود و آنها هم میخواهند که در کنار آن حضرت باشند و از وجود ایشان بهرمند شوند.
مبلغ بین المللی حوزه تصریح کرد: ظرفیتها و شخصیتهایی در جهان حضور دارند که با یک تعامل هوشمندانه، فهیم و غیرشتابزده میتوان فضای مناسب برای ارتباط و تعامل بیشتر با دنیا را ایجاد کرد.
نظر شما