پتروشیمی؛ محور مبادلات جدید ایران و ژاپن

خبرگزاری شبستان: روابط سیاسی ایران و ژاپن دارای سوابق تاریخی بسیاری است و دو کشور مبادلات تجاری خود را در طی این سالها ادامه داده اند و در حال حاضر دو کشور تفاهمنامه همکاری در صنعت پتروشیمی امضا کرده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط سیاسی ایران و ژاپن گذشته از سوابق تاریخی، با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ برقرار شد. در روابط ایران و ژاپن از بدو تأسیس تا به امروز، همواره جنبه‌های اقتصادی دارای اهمیت ویژه بوده‌است. از یک طرف ژاپن به نفت و بازار ایران نیازمند می‌باشد و از طرف دیگر ایران نیز ژاپن را همواره بازار عمده برای فروش نفت و تأمین کالاهای صنعتی و فناوری قلمداد کرده‌است. پس از انقلاب حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، گسترش چشمگیری یافت و در سال ۲۰۰۶ به مرز ۳٫۱۲ میلیارد دلار رسید.

 

بنابراین گزارش، دو کشور مبادلات تجاری خود را در طی این سالها ادامه داده اند و در حال حاضر دو کشور تفاهمنامه همکاری در صنعت پتروشیمی امضا کرده اند. وزارت نفت در این زمینه به نقل از مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "ایران منابع گازی فراوانی دارد و اجرای طرح تبدیل فرآیند متانول به پروپیلن یکی از سیاست های اصلی وزارت نفت محسوب می شود."

 

این گزارش می افزاید: شورای اقتصاد در جلسه هشتم اردیبهشت ماه امسال درخواست های وزارت نفت را بررسی کرد و پس از توضیحات بیژن زنگنه، وزیر نفت درباره ویژگی های طرح ها و نیز دلایل توجیهی، با درخواست صدور مجوز سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای طرح تولید پروپیلن از متانول با هدف تولید فناوری بومی موافقت کرد.

 

یادآور می شود: پلی پروپیلن در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی و نساجی کاربرد دارد، بیشترین مصرف پلی پروپیلن در ساخت قطعات تزریق مورد استفاده در خودروسازی است. مصرف قابل توجه دیگر، تولید الیاف و نخ برای بسته بندی، فرش ماشینی و موکت است؛ پروپیلن به عنوان یک الفین سبک یکی از مهمترین مواد پایه در صنعت پتروشیمی به شمار می آید. تقاضای جهانی پلی پروپیلن در سال ٢٠٢٠، حدود ١١٠ میلیون تن است و شیب افزایشی تقاضای مربوط به پلی پروپیلن از دیگر پلیمرها بیشتر است.

کد خبر 584348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha