به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مرادعلی واعظی امروز (۱۰ آبان) به خبرنگاران رسانه های گروهی گفت: عموم مردم جامعه در حوزه دین و آیین، احساساتی دارند که دانشگاهیان آن را حس نکردهاند که برگزاری جشنواره شعر و مشاعره رضوی در بین دانشگاهیان، موجب میشود که این حس به قشر نخبه دانشگاهی نیز منتقل شده و در نتیجه برگزاری جشنواره بین شاعران سنتی شعر آیینی و دانشگاهیان پیوند برقرار کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند و مسئول بخش مشاعره جشنواره گفت: شاعران ایرانی خود را وامدار اهل بیت(علیهم السلام) دانسته و در حقیقت سرودن شعر در مدح معصومین(علیهم السلام) را زکات قریحه ادبی و شاعری خویش میدانند.
وی اظهار کرد: جشنواره شعر و مشاعره رضوی که آذرماه در دانشگاه بیرجند برگزار میشود چون ویژه دانشگاهیان است، این قشر را به فضای شعر آیینی نزدیک میکند و از بعد دیگر شاعران آیینی از دانش دانشگاهیان استفاده میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند بیان کرد: همچنین عموم مردم جامعه در حوزه دین و آیین باورها و احساساتی دارند که دانشگاهیان آن را حس نکردهاند که برگزاری چنین جشنوارههایی موجب میشود که این حس به قشر نخبه دانشگاهی نیز منتقل شده و در نتیجه برگزاری جشنواره بین شاعران سنتی شعر آیینی و دانشگاهیان پیوند برقرار کنند.
واعظی ادامه داد: درباره شعره رضوی نیز ایرانیها انس و الفت خاصی با امام رضا(علیه السلام) دارد و سرودن شعر درباره ایشان همواره در بین اهل ادب ایرانی وجود داشته و از این منظر شعر رضوی علاوه بر آیینی بودن، یک شعر ملی نیز هست.
وی افزود: با همه تأثیرات مطلوبی که این جشنواره دارد اگر بخش دانشگاهیان جشنواره با کنگره ملی شعر رضوی که در دهه کرامت برگزار میشود، همزمان بود به واسطه حذف برخی از موازیکاریها نتایج بهتری را مشاهده میکردیم.
مسئول بخش مشاعره جشنواره شعر و مشاعره رضوی گفت: پیشنهاد دیگر این است که این جشنواره مختص امام رضا(علیه السلام) نباشد، بلکه اگر جشنواره با نام شعر آیینی و ویژه همه معصومین(علیهم السلام) بود، بهره بیشتری برده میشد.
واعظی یادآور شد: در زمینه جوایز جشنواره نیز اگر جوایز بار معنوی داشته باشد، با روح جشنواره هماهنگی بیشتر داشته و شاعران و مشاعره کنندگان بیشتری تشویق میشدند.
نظر شما