به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ براتعلی حاتمی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی امروز (10 آبان) در آئین افتتاحیه جشنواره استانی قصه گویی، ماندگارترین قصه تاریخ را رشادت و شهامت رزمندگان اسلام در جبهه حق علیه باطل دانست.
وی با اشاره به این که تاریخ ایران مملوء از قصه های آموزنده و اخلاقی است، گفت: داستان های شاهنامه، مثنوی معنوی و هزار و یک شب در جهان به عنوان منبع قصه های فاخر شناخته شده است.
وی افزود: قصه گویان در فرهنگ اساطیر و ادبیات شفاهی ایران از گذشته تا کنون از جایگاه ویژه و منحصر به فردی برخوردار بوده اند.
به گفته «حاتمی» سخت ترین مفاهیم عرفانی و اخلاقی به واسطه قصه برای مخاطب کودک بیان می شود و برای همین از گذشته تا کنون قصه به عنوان یکی از آسان ترین و کارآمدترین روش های تربیتی در بین مجریان آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که قرآن مجید احسن القصص است، عنوان کرد: زیباترین و آموزنده ترین قصه ها در دل قرآن کریم جای گرفته است و خداوند، خوبی ها و بدی ها را در قالب قصه تبیین کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تنها راه مقابله با فرهنگ بیگانه را پرورش هنرهای بومی دانست و خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم کودکان با فرهنگ بومی استان آشنا و حتی عجین شوند، باید هنرمندانه وارد عرصه شویم.
وی قصه را هنرمندانه ترین ابزار انتقال و آموزش سنت های بومی دانست و گفت: هر چیزی که در قالب هنر ریخته شود به عنوان جاودانه ترین آثار به یادگار باقی خواهد ماند.
منیر صادقی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هم در این آئین به اهمیت پرورش و تربیت قصه گویان مبتکر و خلاق اشاره کرد و گفت: نقل قصه باعث ایجاد یک ارتباط صمیمی بین قصه گو و مخاطب می شود.
وی با تاکید بر این که انسان از ابتدای تولد با قصه چشم به دنیا می گشاید، عنوان کرد: قصه گویی در دل روابط انسانی چه در دوران باستان و چه در دوران معاصر نهفته است.
به گفته وی خانواده اصلی ترین و مهم ترین نهاد تربیتی است که نخستین آموزشگاه کودک هم به شمار می آید بر همین اساس والدین باید بیشتر به اهمیت قصه گویی و تاثیرات چشمگیر آن در بنیادهای تربیتی آگاه باشند.
صادقی به نظریات مک لوهان در ارتباط با تحول جامعه انسانی هم اشاره کرد و افزود: کودکان در سنین پایین رشد، فاقد درک انتزاعی هستند؛ لذا قصه مجالی برای خیال پردازی های کودکانه فراهم می آورد.
گفتنی است؛ مرحله استانی نوزدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی از صبح امروز به مدت دو رورز در سالن همایش های سازمان تأمین اجتماعی آغاز شده است.
بر اساس این خبر، 70 قصه گو در مرحله شهرستانی با هم رقابت کرده اند و در مرحله استانی طی امروز و فردا هم 30 برگزیده مرحله شهرستانی با هم رقابت می کنند که در نهایت 9 برگزیده استانی به مرحله کشوری معرفی می شوند.
نظر شما