تربیت نسلی به هنجار و خلاق با فراهم کردن لذت مطالعه

خبرگزاری شبستان: سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان با تاکید بر فراهم نمودن لذت خواندن، گفت: اگر به دنبال داشتن نسلی به هنجار، خلاق و پویا هستیم که فردا در تحصیل و محیط کار موفق باشند باید مطالعه را سر لوحه کارهای خود قرار دهیم.

 

زهرا بدن آرا،‌ سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کتابخانه ها بستر فرهنگی مناسب برای ارتقاء سطح آگاهی مردم جامعه هستند و از این رو توسعه و تجهیز فضاهای مطالعه و کتابخانه ای، اهمیت بسزائی دارند.

 

وی یکی از اهداف نهاد کتابخانه های عمومی کشور را ایجاد لذت خواندن در جامعه دانست که با توجه به سیاست‌ها و شاخص‌های برنامه‌های اجرایی سال 95 به «سال خواندن» نامگذاری شده است و گفت: شاداب سازی و توسعه فضاهای موجود در کتابخانه های گیلان از برنامه های مهم در دست اقدام است.

 

بدن آرا بیان کرد: در بحث تامین منابع ما بیشتر به سلیقه مخاطب خود توجه کردیم و کتابخانه های خود را به پاتوقی برای علاقه مندان به کتاب و مطالعه تبدیل نمودیم تا لذت مطالعه را تجربه کنند.

 

وی با بیان اینکه نه تنها دستگاه های متولی بلکه خانواده و آموزش و پرورش نیز باید در امر کتابخوانی دانش آموزان و کودکان را یاری کنند،‌ افزود: حتی فضاهای مجازی برای ما تهدید نبوده و ما از آن به عنوان یک فرصت برای حفظ و اشاعه کتاب های خود بهره گرفتیم.

 

بدن آرا با تاکید بر اینکه کلیه فعالیت های بخش کودک کتابخانه های ما نیز حول محور علاقه مند کردن کودک به مطالعه انجام می شود، تصریح کرد: به اجبار نمی شود کودکی را به کتاب علاقه مند کرد مگر اینکه ساعاتی از شبانه روز را والدین به کتاب خواندن با کودک خود، اختصاص دهند.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 101 کتابخانه عمومی در استان گیلان داریم که شامل 82 کتابخانه نهادی، 18 کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل می باشد، تصریح کرد: ۴۹ هزار و ۷۰۰ نفر عضو کتابخانه و یک میلیون و ۸۰۰ هزار نسخه کتاب داریم.

 

بدن آرا ادامه داد: در همه کتابخانه‌های عمومی سطح استان تلاش شده است علاوه بر بحث امانت کتاب و فعالیت‌های کتابخانه‌ای، برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی بیشتری به‌منظور جذب مخاطبان انجام شود.

 

وی همچنین اضافه کرد: پویش کتابخوان مجازی را نیز دایر کردیم که کتاب های خوانده شده در این فضا برای مخاطب به اشتراک گذاشته می شود.

 

بدن آرا همچنین گفت: نرم افزار «سامان» نیز از سال گذشته قابلیت عضویت کتابخانه‌ای، امانت و تمدید کتاب را فراهم کرده و خدمات متنوعی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه عادت به مطالعه امری اکتسابی است که در آن خانواده، آموزش و پرورش و سازمان های متولی می توانند نقش بزرگی داشته باشند، به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: شاید بیگانه بودن خیلی از ماها با کتاب در این باشد که هنوز با قدرت معجزه گر کتاب در همراهی انسان و لذت خواندن آن آشنا نشدیم.

 

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به سند چشم انداز ۱۴۰۴ اشاره و گیلان را فاقد سرانه فضای مطلوب برای مطالعه دانست و گفت:۴ کتابخانه خیر ساز در استان داریم که این خیران کتابخانه ساز تاکنون بیش از یک هزار و 500 متر مربع فضای کتابخانه ای به استان اهدا کرده اند.

 

بدن آرا، ضمن درخواست از حضور خیرین و واقفان در امر مطالعه و کتابخوانی، ‌اذعان کرد: مشارکت خیرین می تواند کمک خوبی در جهت  تجهیز کتابخانه های استان و ترمیم فضای مطالعه باشد.

 

وی با تاکید بر با اهمیت بودن کتابخانه مرکزی رشت که از پروژه های ملی  و جزء مطالبات به حق مردم این استان است که ۱۴ سال ساخت آن به طول انجامیده است، گفت: با این حال ما از تلاش خودمان دست برنداشته ایم و با کمک خیرین و استفاده از فرصت ها در صدد ترغیب و علاقه مند کردن مردم به مطالعه هستیم.

 

بدن آرا به برگزاری نشست های کتاب خوان که از مرداد ماه سال گذشته آغاز شده اشاره و بیان کرد: اگر به دنبال داشتن  نسلی به هنجار، خلاق و پویا هستیم که فردا در تحصیل و محیط کار موفق باشند باید مطالعه را سر لوحه کارهای خود قرار دهیم.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه کتاب های ما در کتابخانه ها با نظر ناشران و حضور کتابداران ما به عنوان «مشاوران امین» انتخاب می شوند، گفت: گاهی عدم شناخت کتاب خوب و کتاب های تجاری باعث دوری خانواده ها از مطالعه می شود.

 

گفتنی است، نهاد کتابخانه های عمومی کشور 15 الی27 آبان سال جاری را به عنوان هفته کتاب نامگذاری کرده است. 

کد خبر 584781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha