لزوم توجه طلاب به متون اصلی دین اسلام و تراث شیعه/خواهران طلبه لایق به شأن اسلام قدم بردارند

خبرگزاری شبستان: علاسوند گفت: هر کسی به هر نوع که مقدور است، باید در جریان حق حرکت کند، وظیفه شما خواهران حوزه‌های علمیه این است که کارهای متنی ویژه ای درباره متون اصلی دین اسلام و به ویژه تراث شیعه انجام دهید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، فریبا علاسوند، عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران امروز (13 آبان) در نهمین جشنواره برترین‌های حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور در سالن همایش‌های حوزه علمیه خواهران برگزار شد، عنوان کرد: جریان عاشورا در طول اتفاق اصلی است که در جریان خلقت انسان اتفاق افتاده است و خداوند انسان‌ها ارا آفرید تا در این مسیر قدم بردارند.

 

نگرانی اهل باطل برای تداوم جریان حق همواره وجود دارد

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران اظهار داشت: وقتی دستورات حق و جریان‌های سلسله اولیای الهی را مورد توجه قرار می‌دهیم، هیچ دعوتی به سمت بی نظمی در جریان هستی پیدا نمی کنیم، بلکه همواره مفاد حق و آنچه دین به آن دعوت کرده است جریان سالمی بوده است.

 

علاسوند افزود: ما هر جای تاریخ را که مطالعه می‌کنیم، نگرانی اهل باطل را برای تداوم جریان حق می‌بینیم و این که چگونه در برابر اهل حق ایجاد مزاحمت کرده است.

 

ابعاد نورانی جریان کربلا برای ما مکشوف است/ جریان نبوت و امامت به دنبال عمران و آبادانی روح آدمی است

 

وی تصریح کرد: اگر جریان کربلا به عنوان یک نماد روشن که تقریبا ابعاد نورانی آن برای ما مکشوف است، را مورد بررسی قرار دهیم، می‌بینیم که در این جریان، ذره ای جور و ستم بر دشمنان وجود ندارد؛ جایی که صحنه رویارویی حق و باطل است، جلوات جوانمردی را در این جریان می‌بینیم.

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران بیان داشت: شبث یکی از قاتلین واقعه کربلاست که به دست مختار کشته شد، زمانی که شبث با امام حسین (ع) می‌جنگد، حضرت سیدالشهدا (ع) ضربه ای به پای شبث می‌زند، زمانی که شبث پای خود را می‌بندد، امام حسین (ع) به او امان می‌دهد و مختار هم زمانی که شبث را دستگیر می‌کند، می‌گوید که به احترام مولایم حسین به تو امان می‌دهم و مدتی به شبث امان می‌دهد.

 

علاسوند تصریح کرد: در جبهه حق، حتی در بدترین حالات هم ذره ای ستم، جور و ناسپاسی نمی بینیم، اما در جبهه باطل پلشتی و زشتی زیادی وجود دارد.

 

وی تأکید کرد: جریان نبوت و وصایت و امامت به دنبال عمران و آبادانی روح آدمی است و به دنبال انسان سازی است؛ گارد امام حسین (ع)، گارد هدایت و تبلیغ است؛ به طوری که وجدان مردم را نشانه می‌رفتند تا افراد به سمت حق برگردند.

 

چرا امام حسین (ع) در روز عاشورا می‌فرمودند: «من تشنه ام»؟

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران بیان کرد: امام حسین (ع) سه روز آب ننوشیدند تا زنان و کودکان از آب بنوشند و اذیت نشوند، انسان ساحت‌های مختلف دارد و تأثر و تأثیرپذیری او برای هدایت و بازگشت و توبه متفاوت است، این که امام حسین (ع) در لحظه‌های آخر عمر خود تصریح می‌کرد که من تشنه ام، برای این است که اگر کسی با این مطلب متأثر می‌شود و با این روش می‌تواند به درگاه حق برگردد، هدایت شود.  

 

علاسوند عنوان کرد: کل جریان حق که در طول و خط نبوت و وصایت نمودار شده است، برای این بوده است که انسان به معرفت دست پیدا کنند و هدایت شوند.

 

وی اظهار داشت: تمام رخدادهای عاشورا برای این بود که جریان کربلا، جریان نصرت، توحید و مسلط شدن جریان حق است و ما این مهم را در حرکت تبلیغی حضرت زینب (ع) مشاهده می‌کنیم.

 

جریان عاشورا تا روز قیامت زنده است/ در جریان عاشورا رویارویی حق و باطل نتیجه داده است

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: در روز عاشورا سال 61 هجری قمری اتفاقی افتاد که توانست این جریان را تا امروز و تا روز قیامت زنده نگه دارد؛ امروز 20 میلیون نفر از سراسر دنیا به سمت یک نقطه بروند و با شور و اشتیاقی وصف ناپذیر در این حرکت عظیم شرکت کنند.

 

علاسوند تأکید کرد: در جریان عاشورا رویارویی حق و باطل نتیجه داده است، بنابراین این خون باید تشریح شود، حماسه عاشورا تبلیغ شود، اگر ما یک گوشه ای از این کار را برداریم یک اتفاق بزرگ جهانی را می‌توانیم تبیین کنیم.

 

لزوم توجه به متون اصلی دین اسلام و تراث شیعه

 

وی بیان داشت: ما باید کمک کنیم که حق برملا شود و طرفدار پیدا کند؛ اولین مسئله مشارکت در آن جریان است، قافله وارد کوفه شده است و مردم برای تماشا آمده اند، این قدر این صحنه ناراحت کننده بود که زنان شیون می‌کردند، امام سجاد (ع) فرمود: «ضجه می‌زنند؟ گریه می‌کنند و ندبه می‌خوانند؟، پس چه کسی ما را کشت؟» یعنی این زنان حتی اگر در کربلا هم نبودند، اما مقصر بودند.

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: هر کسی به هر نوع که مقدور است، باید در این جریان حرکت کند، وظیفه شما خواهران حوزه‌های علمیه این است که کارهای متنی ویژه ای درباره متون اصلی دین اسلام و به ویژه تراث شیعه انجام دهید.

 

منبرهای ما دچار روزمرگی شده است/ هر جامعه‌ای به مناره‌های حق نیاز دارد

 

علاسوند تصریح کرد: حضرت زینب علیها السلام با افراد معمولی جامعه حرف‌هایی می‌زنند و سر از ابعادی از قیامت و رخداد و حادثه باز می‌کند که در منبرهای ما گفته نمی شود و منبرهای ما دچار روزمرگی می‌شود؛ یکی از اقدامات حضرت زینب (س) بر ملا کردن ابعاد واقعه کربلاست تا مردم بدانند که این واقعه با نیازهای روزمره آنها چه کرده است و همین امر باعث شده است که جریان کربلا بماند.

 

وی تأکید کرد: هر جامعه‌ای به مناره‌های حق نیاز دارد و در هر جامعه ای باید عده ای خوب و منزه بمانند و نورآفرینی کنند و دست مردم را بگیرند، اگر انسان‌ها خوب، نقطه ای برای معرفت زایی نداشته باشند، کم کم دنیازده می‌شوند.

 

لایق به شأن اسلام و هزارلای دانش اسلام قدم برمی داریم/ خدمت کردن به دین اسلام شرافت دارد

 

عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران با بیان این که امام حسین (ع) شاهراه بزرگ دلایل است، گفت: حضرت زینب (ع) پس از واقعه کربلا به گونه ای سخن می‌گوید که همه افراد بفهمند، اما در عین حال فراتر از فهم افراد سخن می‌گوید.

 

علاسوند عنوان کرد: ما وقتی می‌خواهیم مطلبی بنویسیم، توجه کنیم که لایق به شأن اسلام و هزارلای دانش اسلام قدم برمی داریم و لایق به شأن دریای معرفت و اقیانوس دانش قلم بزنیم.

 

وی با تأکید بر این که غایت اهداف ما برتر شدن در مسابقه نباشد، اظهار داشت: باید از این اهداف جزئی عبور کرد؛ آنقدر خدمت کردن به دین اسلام شرافت دارد که کسانی مانند زینب کبری (س) خود را خرج این معنا کردند؛ ما هم باید تلاش کنیم که فروتنی علمی داشته باشیم و مخلصانه در این راه قدم برداریم.

 

کد خبر 585397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha