به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، کتاب «درس کاوی» اثر جدید پرفسور محمدرضا سرکار آرانی استاد دانشگاه ناگویای ژاپن منتشر شد.
این کتاب، ترجمه فارسی پنج مقاله علمی- پژوهشی از این دانشمند ایرانی است که به زبان انگلیسی در مجلات معتبر بین المللی در انگلستان، استرالیا و ژاپن چاپ و منتشر شده است.
کتاب «درس کاوی» با ترجمه افسانه حجتی طباطبایی از سوی مرکز نوآوریهای آموزشی مرآت (تهران، آبان ۱۳۹۵) به بازار کتاب عرضه شد.
در این کتاب روش علمی تازه ای برای پژوهش در فرایند آموزش و یادگیری تجریه و تحلیل می شود که به عنوان «آنالیز درس»، «تجزیه و تحلیل درس بر اساس شواهد عینی» ، «واکاوی بالینی تدریس» یا «گفت وگوی بی پایان با داده های فرایند آموزش و یادگیری در کلاس درس» شناخته می شود.
این مؤلف، در سال ۱۳۹۴ نیز کتاب «درس پژوهی» با موضوع «ایدهای جهانی برای بهسازی آموزش و غنیسازی یادگیری» را تالیف و منتشر کرده است.
محمد رضا سرکار آرانی در شهریور ١٣٤٤ در شهرستان آران و بیدگل یکی از شهرهای حاشیه کویر مرکزی ایران به دنیا آمد.
وی دانش آموخته دانشگاه های شهید بهشتی و تربیت مدرس است و در سال ١٣٧٨ درجه دکتری تخصصی خود را در رشته آموزش تطبیقی و بینالملل از دانشگاه ناگویاى ژاپن گرفته است.
او در مهرماه 1383 به عنوان پژوهشگر برگزیده «انجمن توسعه علم ژاپن» انتخاب شد و همزمان بورس دوره تحقیقاتی فوق دکترى را برای 24 ماه از این انجمن دریافت کرد.
دکتر سرکار آرانى فوق دکترى خود را در روشهای بهسازی آموزش در دانشگاه ناگویاى ژاپن با موفقیت در سال1385 به پایان رساند و به وطن بازگشت.
او اکنون دانشیار دانشگاه علامه طباطبایى، استاد وابسته دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه ناگویا است.
در کارنامه علمی و فرهنگی ایشان سمت هایی چون استاد مدعو دانشگاه کوبه، دانشگاه سی جو، موءسسهء بین المللی مطالعات فرهنگی ژاپن (کیوتو)، پژوهشگر مدعو دانشگاه آکسفورد، دانشگاه نیهون، دانشگاه زنان گاکوشوئین و استاد تمام دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تیکیو (توکیو، ژاپن) و استاد وابسته دانشگاه تهران به چشم می خورد.
پرفسور سرکار آرانی، بیش از چهار سال مدیریت بخش تحقیقات آموزش متوسطه بنیاد آموزشی ایشیدا گاکوئین در دانشگاه سی جو را به عهده داشته است.
از سرکار آرانی تاکنون بیش از صد مقاله علمى، پژوهشى و ترویجی به زبان های فارسى، انگلیسى و ژاپنى، در مجلات معتبر ملی (ایران و ژاپن) و بین المللی (کانون های جهانی تولید و ترویج علم) به چاپ رسیده است.
نظر شما