به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، اهمیت برنامه ریزی فرهنگی در سطح استان البرز متناسب با نیازها و ضرورت های تعریف شده برمبنای مولفه های آغازین فرهنگی در زیرساخت های مهندسی فرهنگی این استان همواره مورد توجه مسئولان امر قرار داشته است.
در این میان دستاوردهای حاصل از مسابقات و رقابت هایی چون رقابت قرآنی در جشنواره های متعدد و آزمون سراسری قرآن و عترت را می توان به عنوان زیرساخت های اساسی در پیشبرد اهداف فرهنگی تعریف کرد.
آزمون سراسری قرآن و عترت به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین برنامه های فرهنگی یکی از بزرگترین رقابت های قرآن استان تلقی می شود، رقابتی که فصل شناسایی و استعدادیابی استعدادهای قرآنی است.
نخستین دستاورد آزمون سراسری قرآن و عترت در استان البرز صدرنشینی این استان در جایگاه نخست ثبت نام کارکنان دولت در این آزمون ملّی است.
ماحصل تلاش های صورت گرفته از متولیان اصلی این آزمون در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در نخستین مراحل اجرایی این آزمون اختصاص به تفاهم نامه های همکاری با مراکزی چون اداره کل آموزش و پرورش، حوزه های علمیه استان و دانشگاه آزاد اسلامی البرز داشت. این امر زمینه مشارکت و همراهی دستگاه های اجرایی را فراهم آورد.
سید موسی حسینی کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در این خصوص اظهار داشت: آزمون سراسری قرآن و عترت به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی استان پس از جشنواره خوشنویسی رضوی در این استان تلقی می شود، آنچنان که جایگاه نخست استان البرز در ثبت نام آزمون سراسری قرآن و عترت گواه پتانسیل قرآنی این استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز خاطرنشان کرد: پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در بخش حفظ، ترجمه، ترجمه و مفاهیم، تدبّر در معارف قرآن است، که از 20 شهریور تا 30 مهر ثبت نام ها صورت گرفت و ما در روز 20 آبان این آزمون برگزار می شود.
این مسئول در خصوص اهمیت بحث شناسایی و استعدادیابی استعدادهای قرآنی استان توضیح داد: بالغ بر 120 موسسه قرآنی در سطح استان فعالیت دارند که از این تعداد 109 موسسه دارای مجوز هستند و 89 درصد ورودی این آزمون با همراهی و همکاری این موسسات است. همچنین کانون های فرهنگی هنری مساجد استان که در حال حاضر تعداد آن ها در سطح استان به 360 کانون فرهنگی هنری می رسد در اجرای این آزمون با معاونت قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همراه بودند.
کاشانی افزود: ظرفیت قرآنی بالایی در استان البرز وجود دارد، که متعاقب با آن سال گذشته از رتبه 28 به رتبه دوم دست پیدا کرد و سال جاری در جایگاه نخست قرار گرفت و این امر حاکی از پتانسیل بالای قرآنی در این استان است.
این مقام مسئول در رابطه با آخرین وضعیت ثبت نام ها در این آزمون گفت: همانطور که انتظار می رفت مردم شهرستان کرج بیشترین ثبت نام آمار در آزمون قرآن و عترت سال جاری را از آن خود ساختند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در خصوص آمار ثبت نام ها در پانزدهمین آزمون قرآن و عترت استان گفت: 7301 نفر از کارکنان دولت در این آزمون شرکت کردند که آزمون آنان به صورت الکترونیکی برگزار می شود و استان البرز رتبه نخست کشوری را در آزمون کارکنان دولت کسب کرده است. همچنین 6764 نفر از مردم در این آزمون شرکت کردند که آزمون آنان به صورت حضوری برگزار می شود.
این مسئول افزود: آنچه حائز اهمیت است، رشد ۴۶ درصدی ثبت نام در پانزدهمین آزمون قرآن و عترت استان البرز نسبت به چهاردهمین دوره آزمون قرآنی است.
واما؛ رقابت قرآنی ۱۴ هزار و ۹۵ نفر البرزی در پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت زمینه مناسبی به منظور شناسایی، جذب و بکارگیری ظرفیت های قرآنی استان تلقی می شود.
نظر شما