اقتصاد مقاومتی چیزی جز آمایش سرزمین نیست/ آمایش برنامه ای جامع نگر برای توسعه است

خبرگزاری شبستان: مشاور عالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: اقتصاد مقاومتی چیزی جز آمایش سرزمینی نیست زیرا این برنامه نیز به فکر توسعه همه جانبه و متوازن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمدحسن فولادی، عضو هیئت علمی دانشگاه UCL انگلستان و مشاور عالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، امروز (15 آبان) در جلسه شورای اداری استان با اشاره به رهنمودها و تدابیر میان مدت آمایش سرزمینی گفت: برنامه ریزی در کشور دارای سابقه طولانی است و در سال 27 نخستین برنامه در کشور اجرا شد که از این نظر از بسیاری از کشورها جلوتر هستیم.

 

وی افزود: برنامه نخست در کشور دارای رویکرد عمران منطقه ای بود، به این نحو که مناطق مستعد را شناسایی و زمینه توسعه آنها را هم فراهم می کرد اما این برنامه دارای معایبی بود که موجب تغییر رویکرد برنامه ریزان شد تا جاییکه در سال 41 مدل سازان اقتصادی جانشین مهندسان عمران شدند و برنامه ریزی های کلان اقتصادی مورد توجه قرار گرفت.

 

فولادی با بیان اینکه برنامه ریزی های 7 ساله به برنامه ای 5 ساله تبدیل شده است، اظهار کرد: از دوران پیش از انقلاب اسلامی تاکنون 14 برنامه در کشور تهیه شد که دو برنامه اجرایی نشد. امروز برنامه ریزی ها به صورت ملی است و زبان آن، اهداف کمی است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون هدف رسیدن به یک رشد اقتصادی بود، گفت: رشد اقتصادی در برنامه مشخص می شد و سهم هر بخشی نیز برای تحقق این هدف مشخص می شد اما از این بعد تازه اول مشکلات بود چون هر بخشی تلاش می کرد به صورت جداگانه برنامه های خود را اجرا کند.

 

فولادی با بیان اینکه در تدوین برنامه ششم، آمایش سرزمینی مورد توجه جدی قرار گرفته است، افزود: اقتصاد مقاومتی که یک مسئله جدی در کشور است چیزی جز آمایش سرزمین نیست بلکه آمایش بستر اقتصاد مقاومتی است.

 

وی گفت: اگر قرار است به رشد و توسعه برسیم باید قابلیت های هر منطقه را برای رسیدن به توسعه مشخص کنیم.

 

فولادی با بیان اینکه آمایش سرزمین باید یک برنامه جامع نگر باشد، خاطرنشان کرد: آمایش سرزمین در توسعه منطقه ای، هماهنگی بین بخش ها، هماهنگی بین مناطق و هماهنگی رابطه بخش و منطقه اثرگذار است و برای این کار باید موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک کشور مشخص شود. شناسایی قلمروهای خاص، اولویت بندی مناطق در توسعه و فعالیت های محرک رشد اقتصادی در استان ها نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

 

کد خبر 585809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha