خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شدهاست. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهرهبرداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت میکند.
بنابراین گزارش، کشورمان برنامه ریزی های بسیاری را برای توسعه و بهره برداری بهتر از این میدان گازی در دستور کار خود قرار داده است و فازهای مختلف این میدان گازی روز به روز به بهره برداری کامل می رسند و به تازگی نیز سکوی ١٧B پارس جنوبی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت، در یارد مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) بندرعباس بارگیری شد؛ با اقدامات صورت گرفته در این میدان گازی امکان برداشت 30 هزار بشکه ای از لایه نفتی پارس جنوبی تا پایان امسال فراهم می شود.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نوشته است: ": با ورود شناور فرآورش و ذخیرهسازی شناور (FPSO) تا ٢ ماه آینده٬ تا پایان زمستان امسال٬ برداشت 30 هزار بشکه ای از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز می شود. کشور قطر هم اکنون 300 حلقه چاه برای برداشت از لایه نفتی حفاری کرده و ما باید حداقل دو سوم این میزان را حفاری کنیم و بتوانیم در یک دوره طولانی، تولید از لایه نفتی را به 200 هزار بشکه در روز برسانیم. برنامه ایران برای برداشت 200 هزار بشکه ای از لایه نفتی پارس جنوبی تا 20 سال آینده است. مطالعات اخیری که بر روی میزان ذخایر لایه نفتی پارس جنوبی صورت گرفته، نشان می دهد که می توانیم نزدیک به این عدد از این میدان مشترک برداشت کنیم.
تولید در این میدان باید مستمر و در طول 20 سال باشد٬ به تدریج 300 حلقه چاه در لایه نفتی پارس جنوبی حفاری خواهد شد و توسعه فاز دوم لایه نفتی از جمله اولویت های وزارت نفت است که در قالب قراردادهای جدید نفتی توسعه خواهد یافت. مذاکرات با شرکت دانمارکی برای توسعه این لایه در فاز دوم در حال انجام است اما هنوز به قطعیت نرسیده ایم اما به نظر می رسد این شرکت از جمله شرکت های قوی برای توسعه این لایه است."
یادآور می شود: امسال با راهاندازی پنج مرحله پارس جنوبی ١٠٠ میلیون متر مکعب گاز و ١٦٠ هزار بشکه میعانات گازی به تولید پارس جنوبی اضافه میشود که این موضوع روی تراز انرژی ایران در دنیا اثرگذار خواهد بود.
نظر شما