به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، توصیه های کنسولی وزارت خارجه به زائرین اربعین حسینی (ع)، دیدار قائم مقام وزارت خارجه سوئد و تخت روانچی، تامین امنیت زوار در عراق تضمین شده نیست برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
دیدار قائم مقام وزارت خارجه سوئد و تخت روانچی
خانم «سودر»، قائم مقام وزارت خارجه سوئد که در تهران به سر میبرد، با «مجید تخت روانچی»، معاون اروپا-آمریکای وزارت امور خارجه ملاقات کرد.
در این ملاقات، قائم مقام وزارت خارجه سوئد با اشاره به سفر نخست وزیر این کشور به تهران اظهار داشت: «انتظار میرود در جریان این سفر، چند سند بین دو کشور به امضاء برسد.»
وی از آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات تجاری و بررسی زمینههای سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
معاون وزیر خارجه کشورمان نیز ضمن استقبال از سفر نخست وزیر سوئد به تهران در آیندهای نزدیک و نقشی که این سفر میتواند در ارتقاء مناسبات دو کشور ایفا کند، بر لزوم تقویت همکاریهای اقتصادی دو طرف تاکید و از همکاریهای بانکی به عنوان کلید گسترش روابط یاد کرد.
«روانچی» همچنین در این ملاقات از تلاش برخی کشورها برای سیاسی جلوه دادن، برخورد گزینشی و اتخاذ استانداردهای دوگانه در رابطه با حقوق بشر انتقاد کرد.
خطر رژیم صهیونیستی کل منطقه و جهان را تهدید میکند
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبهشب در بدو ورود و در فرودگاه بیروت مورد استقبال مقامات وزارت امور خارجه و نمایندگان مجلس لبنان قرار گرفت.
هیات تجاری ۳۰ نفره از جمله آقای شافعی رئیس و دیگر مسئولان اتاق بازرگانی ایران ظریف را در این سفر همراهی میکنند.
ظریف پس از فرودگاه با «میشل عون»، رئیس جمهور لبنان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار ظریف مراتب تبریک صمیمانه دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران را به رئیس جمهور لبنان برای پیروزی مردمسالاری در این کشور و انتخاب وی توسط مردم لبنان ابراز کرد.
وی افزود: انتخاب رئیسجمهور لبنان پس از یک وقفه طولانی، پیروزی همه مردم لبنان بود. به همین دلیل من امروز همراه با یک هیئت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی برای تقویت و گسترش همکاریها در همه زمینهها به لبنان آمدهام.
وزیر امورخارجه کشورمان خاطرنشان کرد: به نظر ما ایران و لبنان امروز با دو تهدید مشترک ناشی از رژیمصهیونیستی و گروههای تکفیری و افراطگرا روبرو هستند. فراتر از این دو تهدید مشترک، منافع زیادی است که ایران و لبنان در همکاری سیاسی و اقتصادی در همه زمینهها دارند.
وی ادامه داد: من به افق همکاریهای دو کشور بسیار خوشبین بوده و اعتقاد دارم که این همکاریها به نفع صلح و ثبات در منطقه بوده و علیه هیچکس نیست.
در این دیدار «میشل عون» نیز ضمن تشکر از پیام تبریک و تماس تلفنی ریاست جمهوری اسلامی ایران در همان ساعات اولیه انتخاب وی، از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای تحکیم ثبات در لبنان قدردانی و بر ضرورت ارتقاء روابط دو کشور در همه زمینه های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد.
سپس وزیر خارجه با همتای لبنانی خود به دیدار و گفت و گو پرداخت.
در این دیدار طرفین درباره راههای گسترش روابط دوجانبه، اوضاع منطقه بویژه سوریه و خطر تروریسم تکفیری رایزنی و تبادل نظر کردند.
وزرای خارجه ایران و لبنان پس از این دیدار، کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار کردند.
«محمدجواد ظریف» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «جبران باسیل»، همتای لبنانی خود در بیروت، ضمن خیر مقدم به خبرنگاران و سپاسگزاری از مهماننوازی وزیر امور خارجه، دولت و مردم لبنان، از انتخاب رئیس جمهور لبنان به عنوان پیروزی دموکراسی و پیروزی تصمیم مردم این کشور یاد کرد و از جانب مردم و دولت ایران، این پیروزی را به همه لبنانیها تبریک گفت.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: «همانگونه که جناب آقای باسیل گفتند، در حوزه مبادلات و ارتباطات سیاسی، میان ایران و لبنان مشترکات فراوانی وجود دارد و من از همین جا از حمایتهای لبنان از جمهوری اسلامی در مجامع بینالمللی تشکر کنم. ما با چالشهای مشابهی مواجه هستیم، خطر رژیم صهیونیستی خطری است که نه تنها لبنان، بلکه کل منطقه و جهان را تهدید میکند، همینطور خطر تروریسم تکفیری خطری نیست که به سوریه منحصر باشد یا فقط متوجه مردم لبنان باشد که بار سنگین آوارگان را به دوش میکشند، بلکه تفکر افراطی و تکفیری، تفکری است که تمام منطقه و به اعتباری تمام جهان را تهدید میکند.»
ظریف ادامه داد: ما معتقدیم مردم لبنان نشان دادهاند امکان رسیدن به راهحل قابل قبول همگان یا آنچه که از آن به عنوان راه حل برد-برد یاد میشود وجود دارد و امروز همه منطقه و مردم لبنان از اینکه این کشور به این نتیجه رسیده است خوشحالاند. امیدواریم دیگران نیز بتوانند بپذیرند که منطقه ما در کنار مبارزه با تروریسم، در بحرانهای سوریه، عراق و یمن، تنها با راه حل سیاسی به نتیجه میرسد.
برخی ها استفاده ابزاری از تروریسم برای تحقق اهداف سیاسی را مد نظر دارند
قائممقام وزارت خارجه سوریه که به دعوت معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه کشورمان در چارچوب نشست کمیته سیاسی مشترک ایران و سوریه به تهران سفر کرده است، با حسین جابری انصاری دیدار و پیرامون تحولات منطقه و جدیدترین روندهای سیاسی، میدانی و انسانی بحران سوریه گفتگو و رایزنی کرد.
«فیصل المقداد»، قائممقام وزیر خارجه سوریه در این نشست با اعلام حمایت کشورش از عملیات موصل، مبارزه با تروریسم را یک ضرورت مشترک در همکاریهای منطقهای دانست و اظهار کرد: غرب در مبارزه علیه داعش جدی نیست و از این موضوع به عنوان یک برگه بازی برای پیگیری اهداف مداخلهجویانه خود استفاده میکند.
«فیصل مقداد» از حمایتهای همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از سوریه تقدیر کرد و با اشاره به پیروزیهای به دست آمده در حلب و مناطق مختلف سوریه گفت: گروههای مسلح علیرغم بسیج همه امکانات و داشتن حمایت گسترده خارجی، در مسیر شکست قرار دارند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار حمایت از سوریه جهت خروج از بحران جاری و در روند مبارزه با تروریسم را تصمیم راهبردی جمهوری اسلامی خواند و با اشاره به نشست سه جانبه اخیر وزرای خارجه ایران، روسیه و سوریه در مسکو، همکاریهای منطقهای و بینالمللی برای عبور از وضعیت بحرانی کنونی را ضروری و مهم دانست.
جابری انصاری با اشاره به اهمیت عملیاتهای جاری موصل و حلب افزود: متاسفانه برخی طرفهای منطقهای و بینالمللی با استفاده ابزاری و تاکتیکی از تروریسم در جهت تحقق اهداف سیاسی مداخله جویانه خود، تهدیدات و خطرات راهبردی بزرگی برای صلح و ثبات منطقه و جهان ایجاد کرده اند.
جابری انصاری با تاکید بر ضرورت توجه به ابعاد انسانی بحران سوریه به رایزنیهای خود با مقامات اروپایی در این خصوص اشاره کرد.
در این نشست که در چارچوب کمیته سیاسی مشترک دو کشور برگزار شد، طرفین بر ضرورت توجه همزمان به سه بُعد سیاسی، امنیتی و انسانی بحران سوریه تاکید و درباره آخرین تحولات و روندهای منطقه ای رایزنی و تبادل نظر کردند.
تشکیل و برگزاری منظم جلسات کمیته سیاسی مشترک ایران و سوریه، در سفر اخیر جابری انصاری به دمشق مورد توافق طرفین قرار گرفت.
توصیه های کنسولی وزارت امور خارجه به زائرین اربعین حسینی (ع)
وزارت امور خارجه در اطلاعیه ای به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی (ع) توصیه هایی را به زائران کرده است. متن این اطلاعیه که در سایت این وزراتخانه قرار گرفته را در زیر می خوانید:
بسمه تعالی
1- زائرین عزیز صرفاً با داشتن گذرنامه معتبر و روادید کشور عراق و از طریق مرزهای قانونی امکان خروج از کشور و بازگشت به کشور را خواهند داشت.
2- صدور روادید عراق، در سفارت آن کشور در تهران و کنسولگری های عراق در مشهد، کرمانشاه و اهواز و دفاتر موقت کنسولی در 12 نقطه دیگر کشور (کرج، ورامین، قم، اصفهان، شیراز، تبریز، رشت، ساری، کرمان، آبادان، سوسنگرد، ایلام) برنامه ریزی شده است. به هیچ وجه در مبادی مرزی برای کسی روادید صادر نخواهد شد. لذا زائرین محترم از حرکت به سمت مرزها بدون داشتن روادید، اکیداً خودداری کنند.
3- هزینه صدور روادید و بيمه در سراسر کشور، یکسان است. لذا به كليه زائرين محترم توصيه مي گردد صرفاً از طريق دفاتر حج و زيارت و دفاتر معتبر نسبت به اخذ رواديد اقدام نموده و از تحویل مدارک و پول به افراد یا مراکز غیرمعتبر که مدعی اخذ روادید با مبالغ پايين تر و یا با شرایط خاص هستند، خودداری فرمایید.
4- به هیچ وجه برنامه ای برای لغو روادید در ایام اربعین وجود نخواهد داشت و زائرین محترم به شایعات و اظهارات افراد غیرمسئول در این خصوص توجه نکنند.
5- توصیه می گردد هرچه زودتر نسبت به اخذ روادید ورود به کشور عراق از سفارت یا سرکنسولگری های آن کشور اقدام نموده و از موکول کردن این امر به روزهای پایانی (نزدیک به اربعین) خودداری کنند.
6- تردد مرزی در ايام اربعين صرفاً از مرزهاي مشخص شده براي زائرين استان هاي كشور به شرح زير امكان پذیر می باشد:
- مرز مهران: آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اربيل، زنجان، قزوين، البرز، تهران، قم، مركزي، گيلان، مازندران، گلستان، كردستان، كرمانشاه، ايلام، همدان، لرستان
- مرز چذابه: خراسان جنوبي، خراسان رضوي، خراسان شمالي، سمنان، يزد، اصفهان، چهارمحال بختياري، خوزستان
- مرز شلمچه: اصفهان، فارس، کهگیلویه و بويراحمد، سيستان و بلوچستان، كرمان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، خراسان رضوي و اتباع خارجي
(استان هاي اصفهان و خراسان جنوبي از هر دو مرز شلمچه و چذابه، اجازه تردد دارند.)
7- نسبت به برنامه ریزی سفر بصورت گروهی اقدام کرده و در طول سفر ارتباط با همراهان خود را حفظ نمایند؛ و از شروع یا ادامه سفر بصورت انفرادی خودداری کنید.
8- به منظور حفاظت از مدارک خود و پیشگیری از مفقود شدن آنها، در ورود به عراق از همراه داشتن مدارک غیرضروری اعم از شناسنامه، کارت ملی، دفترچه بیمه، کارت های اداری، پایان خدمت، گواهینامه رانندگی و ... خودداری کنید. قابل ذکر است اینگونه مدارک در داخل کشور عراق کاربردی ندارند و درصورت مفقود شدن آنها، صدور المثنی قبل از بازگشت به کشور امکان پذیر نبوده و از مراجعه به کنسولگری های کشورمان برای این منظور خودداری فرمایید.
9- مبالغ کافی (با احتساب امکان طولانی شدن مدت سفر و مشکلات پیش بینی نشده) همراه داشته باشید و قبلاً نسبت به نرخ تبدیل ارز (ریال به دینار) اطلاع حاصل نمایید؛ اگرچه پول ایرانی نیز در داخل عراق قابل استفاده است.
10- حتماً پس از ورود به مرز عراق، از درج مهر ورود به آن کشور در گذرنامه خود اطمینان حاصل نمایید.
11- هر یک از دارندگان روادید گروهی (مانیفست)، یک نسخه کپی رنگی از لیست روادید خود را تهیه و ممهور نمایند تا در صورت جدا شدن احتمالی از گروه، بتوانند با آن (به همراه اصل گذرنامه) از مرز دو كشور تردد نمايند.
12- زوار محترم تصویر صفحه اول گذرنامه، رواديد (انفرادی یا گروهي) و مهرهاي خروج و ورود را در گوشی همراه خود یا همراهانشان ذخیره کنند تا درصورت مفقود شدن گذرنامه، امکان تسهیل و تسریع در مساعدت های کنسولی فراهم باشد.
13- مدت اقامت مجاز براي ايام اربعين در خاك عراق، بيست روز است. لذا زائرين عزير حتماً توجه داشته باشند که باید قبل از بیست روز، خاك آن كشور را ترك نمايند؛ و الا مشمول جريمه و يا مراحل قضايي خواهند شد.
14- نمایندگی های کشورمان در عراق تمام ظرفیت و توان خود را در جهت خدمات رسانی مطلوب به هموطنان زائر به کارگیری خواهند کرد. شماره تلفن این نمايندگي ها جهت اطلاع، به شرح زير اعلام مي گردد:
- سفارت ج.ا.ايران در بغداد: 15377605 و 15377644 - 00964
- سركنسولگري ج. ا.ايران در كربلا: 32322905 - 00964
- سركنسولگري ج.ا.ايران در نجف: 7814132821 و 7814132819 - 00964
- سركنسولگري ج. ا. ايران در بصره: 7901399264 - 00964
15- درصورت مفقود شدن گذرنامه، به یکی از کنسولگری های کشورمان در عراق (کربلا، نجف، بصره، بغداد،...) مراجعه نمایید. ، باتوجه به محدودیت امکانات، از ارائه خدماتی نظیر تأمین محل اسکان و یا پرداخت وجوه معذور می باشند.
16- با توافق بعمل آمده با طرف عراقي و تمهيد نيروي انتظامي جمهوری اسلامی ايران، اتباع خارجي مقيم (خصوصاً اتباع كشور افغانستان) كه داراي كارت آمايش و ... در كشور هستند، از طريق دفاتر كفالت، امكان دريافت رواديد ويژه اربعين و شركت در اين مراسم معنوي را خواهند داشت.
17- سفارتخانه ها و کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در كشورهاي همسايه (بویژه در پاکستان و افغانستان) آمادگی دارند براي شيعيان متقاضي شركت در راهپيمايي اربعين در صورت داشتن رواديد عراق صادره از حوزه آن نمايندگي، رواديد دو بار ورود با اقامت يكماه در ايران صادر نمايند. تردد اين دسته از زائرین فقط از مرز شلمچه امکان پذیر می باشد كه بر روي برچسب رواديد آنها نیز درج می گردد. برای اتباع خارجی غیرمقیم، در داخل ایران، روادید صادر نمی شود.
18- با عنايت به قوانين سخت گيرانه کشور عراق ازجمله مجازات های حبس طویل المدت، از همراه داشتن قرص هاي مسكن و موادمخدر به هر دليلی اكيداً خودداري نمايند.
19- با آرزوی توفیق و قبولی زیارات برای هموطنان گرامی، امیدواریم با احترام به قوانین و مقررات دولت عراق و آداب و رسوم مردم آن کشور، تصویر مثبت و الگوی شایسته ای از اخلاق اسلامی و فرهنگ ایرانی به مردم و دولت آن کشور ارائه نمایند.
فعالیت دفاتر اروپایی در کشور در چارچوب قانون مفید است
مهدی مطهرنیا رئیس پژوهشکده انقلاب و علوم اسلامی ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری شبستان در گفتگو با خبرنگار شبستان در مورد تحولات در شبکه های اجتماعی و استفاده ابرقدرتها از این ابزار در انتشار افکار خود گفت: دنیای امروز اتاق شیشه ای است من می گویم جهان امروز جهان شیشه ای است و زندگی در این اتاق شیشهای نیاز به هنر هشتم است.
وی افزود: جهان آینده دچار بحران مازاد نشانگان خواهد شد و دیگر یک باور یک اعتقاد و یک فرد به طور کامل به طور کامل نخواهد توانست بر اذهان مردم اعلامیه الصاق کند و بر تابلو اطلاعات مردم اطلاعیه بچسباند چه این اطلاعیه از طرف واتیکان یا کاخ سفید یا مسکو و یا پکن باشد و چه از طریق رهبران سیاسی یا مذهبی عنوان شود کمترین تفاوتی ندارد.
این کارشناس بین المللی گفت: جهان آینده جهان تلاقی اندیشه ها و باورهاست و اندیشه ها و باورهایی خواهد ماند که هنر هشتم داشته باشد و زمینه ساز نزدیکی به اذهان مردم باشد.
مطهرنیا گفت: هنر هشتم مولفه اساسی زندگی در واقعیت است یعنی فضای مجازی، فضای مجازی یعنی اتاق شیشه ای که ویژگی این اتاق تحت بازدارندگی خواهد بود و اندیشه سازان در جهان حکومت خواهند کرد.
وی اظهار کرد: حکومت آینده در دست بزرگان اندیشه خواهد بود و پیامسازان رسانه آنها هستند.
وی گفت: در آمریکا نیز براساس درکی که از موضوع قدرت و هوشمندی که از طرف صاحبنظران آنها مطرح شد تصمیم گرفتند به جای خشونت خوش بینی را در جهان صادر کنند و بر همین اساس قدرت هوشمندی آمریکا ایجاد شد و این درک در اروپا نیز شکل گرفت اما اینکه این موضوع ادامه می یابد یا خیر باید منتظر افکار عمومی در انتخابات آمریکا باشیم.
وی در مورد افتتاح دفاتر اروپایی در کشور گفت: دنیای امروز دنیای تعاملات است و ما در دنیای تعاملات زندگی می کنیم دنیایی که فاصله ها از بین می رود و ما نمی توانیم به واسطه اینکه از نفوذ دیگران دور باشیم همکاری با انها را در این مقطع قطع کنیم.
وی اظهار کرد: همانگونه که دفاتر هماهنگی در پایتخت کشورهای دیگر به نام کشور ما وجود دارد و ما توقع داریم در کشورهای دیگر با آزادی و اندیشه ها و باورهای خود را انتشار دهیم باید اجازه دهیم تا دیگران هم این تعامل اجتماعی و فرهنگی را داشته باشند.
وی در مورد اینکه چگونه می توان از مضرات این موضوع دور بود گفت: اگر این دفاتر در چارچوب قانون عمل کنند از مضرات آنها دور خواهیم بود و نمی توان به دلیل اینکه از مضرات آن می ترسیم چشم به روی آن ببندیم.
تامین امنیت زوار در عراق تضمین شده نیست
بهرام قاسمی سخنگوی وزیر امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درخصوص تامین امنیت زوار ایرانی در عراق با اشاره به سانحه روز گذشته و شهادت 9 ایرانی در سامراء گفت: وضعیت در منطقه یک وضعیت پیچیده و نابهنجار و غیرقابل تصور است و تروریسمی که پیش از این برخی کشورها در منطقه آن را جدی نگرفته اند امروز همه منطقه را هدف قرار داده که عراق هم دچار برخی تعرضات شده است.
وی با بیان اینکه در هر صورت تامین امنیت دشوار است و هیچ ضمانتی نمی توان در این خصوص داد افزود: اما هوشیاری لازم را باید لحاظ کنیم و شهروندان و زائرین را توجیه کنیم و در تماس با عراق درخصوص مسایل امنیتی توجهات بیشتری به خرج داده شود تا شاهد مواردی چون سانحه روز گذشته در سامرا نباشیم.
سخنگوی وزیر خارجه با اظهار اینکه البته تروریسم توجهی به انسانیت ندارد و هدفش کشتار بی وقفهاست خاطرنشان کرد: تروریست با استفاده از این هشدارش به تبلیغات می پردازد تا حرفش را در منطقه به کرسی بنشاند.
قاسمی سانحه روز گذشته برای زوار ایرانی را مصیبت بزرگی خواند و تصریح کرد: به هر حال علاقه ای که در میان مردم ما وجود دارد نمی توانیم مرزهای عراق را بر روی زوار ببندیم اما باید ظرائف بیشتری را در این موضوع لحاظ کنیم و واقعه روز گذشته مانند هر حمله تروریستی در منطقه تاسف برانگیز است و جهان نباید نسبت به این کشتارها سکوت کند زیرا این یک نقطه تلخ در تاریخ ماست که توسط آیندگان مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت که چرا در مقابل چنین هشدارهایی کارهایی که باید انجام می دادیم را ندادیم و هر کس به دنبال منافع خود بوده که اجازه داده تروریست جهان و منطقه را تهدید کند.
حساسيت وضعيت صيادان گروگان گرفته شده از خبررساني جلو گيري مي كند/گشايش دفتر اتحاديه اروپا هنوز قطعي نيست
بهرام قاسمي سخنگوي وزير امور خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران، در خصوص اسارت صيادان ايراني گفت: ما با سومالي رابطه نداريم و دولت كارآمدي در اين كشور نيست و ٦٠٠ روز كه اين عزيزان در اسارت هستند.
وي بابيان اينكه تلاش هاي زيادي براي آزادي اين عزيزان صورت گرفته، افزود: وضعيت حساس اين ها باعث شده كه خبر رساني در مورد اقدامات صورت نگيرد و وزرات خارجه و باقي ارگان ها به جد در مورد آزادي اون ها تلاش مي كنند.
قاسمي راجع به قطعنامه پارلمان اروپا براي عادي سازي روابط با ايران اظهارداشت: روابط ايران و اتحاديه اروپا قديمي است و چهارشنبه معاون وزير خارجه در بروكسل ديداري با وزير اتحاديه اروپا خواهد داشت و روابط ما با هم پيچيده است و قرار است مذاكرات در اين مورد ادامه يابد.
وي در مورد دفتر اتحاديه اروپا در ايران گفت: اين موضوع در حال بررسي است كه زمان مشخصي براي گشايش آن نداريم و بايد مذاكرات ادامه يابد و به جمعبندي برسيم.
قاسمي تاكيد كرد: گشايش اين دفتر زمان بر است و هنوز قطعي نيست و نظر جامعي در كشور در اين مورد وجود ندارد.
سخنگوي ظريف در مورد اشخاصي است كه ادعاي همكاري با سفارتخانه ها را دارند و شهروندان ايراني به آن ها اعتماد مي كنند، تصريح كرد: مدتي است مشاهده مي شود شبكه اي در كنار سفارتخانه ها با عنوان صدور سريع ويزا شهروندان را فريب مي دهند و ما از شهروندان مي خواهيم متوجه اين كلاهبرداري ها باشند و متاسفانه اين روند هنوز ادامه دارد و ما از اين سفارتخانه ها مي خواهيم براي عواقب اين كار براي كشورشان به آن پايان دهند.
وي تاكيد كرد: ما دستورات لازم به قوه قضاييه و دستگاه هاي امنيتي داده ايم و اگر سفارتخانه ها با اين گروه ها برخورد نكنند ما جدي تر وارد اين موضوع مي شويم.
قاسمي در مورد خبر سفر وزير نفت مصر به ايران گفت: در رسانه ها خبر را ديديم و از طريق منابع ديپلماتيك و رسمي اين موضوع مطرح نشده است.
سخنگوي ظريف در خصوص سفر ظريف به بيروت و جمهوري چك اظهار داشت: ظريف بعد از ظهر امروز به بيروت مي رود و تا فردا بعد از ظهر در لبنان خواهد بود و شرايط جديد در روابط ما ايجاب مي كرد مجددا مسايل دو جانبه و نسايل. منطقه اي را مورد تبادل نظر قرار دهيم.
وي ادامه داد: ظريف پس از آن به روماني، چك و اسلواك خواهد رفت و ما با اين كشورها در شرق اروپا روابط خوبي در گذشته داشتيم كه به منظور از سرگيري روابط و رايزني هاي بيشتر سفر انجام مي شود.
قاسمي راجع به ارتقاي سطح روابط ايران و چك به سطح سفير خبرداد: اين تفاهم صورت گرفته و كاردار آن ها سفيرشان در تهران و كاردار ما در پراگ هم به عنوان سفير ايران وظايف خود را انجام خواهند داد.
سخنگوي وزير خارجه در مورد انتخابات آمريكا عنوان كرد: انتخابات چيز خوبي است و هرجاي دنيا برگزار شود ما استقبال مي كنيم حتي آمريكا و اين كه چه كسي انتخاب شود بستگي به نظر مردم دارد و ما ياد گرفتيم در مسايل داخلي هيچ كشوري دخالت نكنيم و بارها هم به برخي ها اين را گوشزد كرديم.
وي تصريح كرد: ما انتظار زيادي نداريم و مسايل مشخصي بين ايران و آمريكا وجود دارد و ما نگران نيستيم راجع به برجام كاخ سفيد مسئوليت ها و وظايف زيادي دارد و هر دولتي كه جايگزين باشد موظف به اجراي آن وظايف است.
قاسمي در واكنش به اظهارات شب گذشته ولايتي مبني بر اينكه اگر دغدغه هاي رهبري در برجام رعايت مي شد خالا نتيجه بهتري داشتيم ، تصريح كرد: من گمان مي كنم نظر ايشان در خصوص بد عهدي هاي آمريكاست كه ما بارها بر اين نكته تاكيد كرده ايم و از آن ها خواسته ايم كه به تعهداتشان پايبند باشند وآمريكا بانكهاي بزرگ جهاني را براي همكاري با ايران آماده و تشويق كند.
رئيس مركز ديپلماسي عمومي وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري در دررابطه با مذاكرات ايران و اتحاديه اروپا عنوان كرد: قرار است هر ٦ ماه جلسه اي بين دو طرف باشد و سالي يك بار تفاهمي بين وزراي خارجه ايران و وزير طرف مقابل صورت بگيرد و موضوعات كارشناسي با مديريت آقاي تخت روانچي آغاز مي شود و مديريت اين مذاكرات بر عهده وزارت خارجه است و هر نهاد ديگري بنا به موضوع مذاكرات نماينده اي در گفت و گوها داشته باشند.
وي در خصوص وضعيت انتخاب سفراي ايران در سوريه و عمان اظهارداشت: روند انتخاب سفير در همه جا پيچيده است و در سوريه زمان ماموريت سفيرمان پايان يافت و رايزني ها در هر دو كشور براي اعزام سفرا ادامه دارد.
سخنگوي وزير خارجه در مورد پيگيري ها براي آزادسازي ٢ ميليارد دلار بلوكه شده در آمريكا عنوان كرد: خبر جديدي نداريم و پيگيري ها حقوقي را از طريق دادگاه لاهه ادامه مي دهيم.
قاسمي در مورد لغو رواديد بين ايران و آذربايجان گفت: مذاكرات ادامه دارد كه در يك گام تسهيلات لازم ارايه شود و سپس لغو رواديد براي گروه هاي خاص و در آخر هم شاهد لغو رواديد كلي باشيم كه اين موضوع را در مورد روسيه و باقي كشورها هم پيگيري مي كنيم.
سخنگوي وزير خارجه راجع به تامين امنيت زوار ايراني در اربعين حسيني عنوان كرد: همه مسايل در خصوص زوار در اين مدت كميته اي متشكل از همه ارگان ها از جمله وزارت خارجه را بررسي كرده اند و همه جوانب موجود ديده شده است و سعي مي شود تا جايي كه مي شود معضلات كاهش يابد.
وي در پايان راجع به دلايل مختلف حضور ايران در سوريه تصريح كرد: حضور ما به خواست دولت سوريه و ضرورت برخورد جدي با تروريسم است لذا بايد اين مبارزه را انجام دهيم تا تروريسم بيش از اين دامن منطقه را نگيرد.
نظر شما