ابتلا به غارت اموال در عاشورا/ حضرت زهرا(س) قبل از ورود به عالم دنیا، امتحان شد

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام صدوقی مازندرانی با بيان اينكه امام حسين(ع)در واقعه عاشورا مبتلا به غارت اموال شدند، گفت: پس از شهادت آن حضرت، براى غارت لباس‌ها وسلاح هجوم آوردند. حتى برخى آنقدر رذالت و پستى به خرج دادند که از پيراهن كهنه نيز نگذشتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با بيان اينكه بايستي بین رفاه و تجمل در زندگی تفاوت قائل شد، اظهارداشت: برای رفاه در زندگی اسراف معنا ندارد و اسراف بستر و زمینه اش در تجمل زندگی است.

 

وي با اشاره به اينكه آفتی که ممکن زندگی را تهدید بکند این است که با چشم و هم چشمی های متعارف وغیر متعارف سطح هزینه زندگی از توان فرد خارج بشود، گفت: اگر بتوانیم فرق رفاه و تجمل را در زندگی تمرین کنیم و یادبگیریم برای رفاه زندگی هرچه که خرج کنیم ایراد ندارد و اگر دچار تجمل در زندگی نشویم، این زندگی آرامش و آسایش و لذت بیشتری دارد.

 

حجت الاسلام صدوقی به نظر فقها در خمس و زکات اشاره كرد و افزود: اگر درآمد یکسال را حساب کردید و آنچه را که برای زندگی خرج کردید خمس بر آن واجب نیست و اگر آنچه را که در شان تو نبود و انجام دادید اگر خرج کردید خمس دارد.

 

وي با بيان اينكه برای رفاه زندگی هرچه خرج کنیم اسراف نیست و خمس به آن تعلق نمی گیرد اما هرچه خرج تجملات بشود خمس برآن واجب می شود چراكه هزینه سطح توقع جامعه را بالا برده باید جریمه آن را پرداخت كرد، خاطرنشان كرد: خمس جریمه پرداخت کردن در برابر دو اتفاق است.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به اينكه درصورت معطل کردن سرمایه در یکسال و مصرف در زمینه خلاف شأن و در راستاي چشم و هم چشمی ها بايد خمس پرداخت شود، گفت: اگر کسی سرمایه داشته باشد و یکسال این سرمایه معطل بماند و در گردش اقتصاد زندگی نیاید، بايد خمس دهد.

 

اين پژوهشگر علوم حوزوي با بيان اينكه مقام معصوم(عليهم السلام) در این نشئه دنیا از فتنه ها و امتحان های روزگار مصون و مبرااست، عنوان داشت: لازمه صفت ایمان، مفتون شدن است.

 

حجت الاسلام صدوقی ادامه داد: خداوند متعال در آیه 126سوره توبه می فرماید: و آیا نمی بینند که در هر سال یک یا دو بار ( به سبب پیدایش جنگ یا حوادث دیگر) آزمایش می شوند؟ آیه قرآن در این سوره ظرف زمانی امتحان را برای ما انسان ها مشخص می کند سالی یک یا دوبار همه ما امتحان می شویم.

 

وی با بیان اینکه وجود معصوم از فتنه و امتحان مصون است و ابتلا دارد، افزود: در زیارت جامعه کبیره آمده معصوم(علیهم السلام) ایمن از فتنه است و همچنین در زیارت خاصه حضرت زهرا(سلام الله علیها) دارد قبل از این نشئه دنیا، وجود حضرت زهرا(سلام الله علیها) امتحان شد و آن حضرت امتحان شده به این دنیا آمد.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به اینکه ابتلا نتیجه اش خیر است، تصريح كرد: در ابتلا به مقام مجاهدین وعده داده می شود و مبتلا می شوید تا صفت جهاد و صابرین در شما محقق بشود.

 

وي با بيان اينكه با توجه به آيه 155سوره بقره، پیغمبر اكرم حضرت محمدمصطفي(صلي الله عليه وآله) ماموریت به بشارت و مژدگانی به صابرین دارد، خاطرنشان كرد: اگر از ته دل «انا لله و انا الیه راجعون» بگوئیم سه ثواب و مژدگانی خدا «رحمت، سلام وهدایت» تضمین مي شود.

 

حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه ابتلا امام حسین(عليه السلام) به خوف بدين ترتيب بوده كه در ظهر عاشورا نيز امام(عليه السلام) به همراه يارانش نماز را بصورت خوف اقامه داشتند، گفت: نماد ابتلا به جوع امام حسین(عليه السلام) در واقعه کربلا، علی اصغر شش ماهه است.

 

وي با بيان اينكه امام حسين(عليه السلام) در واقعه عاشورا مبتلا به غارت اموال شدند، اظهار داشت: پس از شهادت امام علیه‌السلام براى غارت لباس‌ها و سلاح امام (علیه‌السلام) هجوم آوردند. حتى برخى آنقدر رذالت و پستى به خرج دادند که پیش از شهادت امام (علیه‌السلام) به این کار اقدام نمودند.

 

اين پژوهشگر علوم حوزوي افزود: حضرت سيدالشهدا(عليه السلام) به هنگام رفتن به ميدان نبرد، جامه کهنه اى برتن نمودند تا کسى به آن رغبت نکند تا و بعد از شهادت برهنه نماند، اما سپاه دشمن كه نهايت قساوت را برامام حسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت بكار بستن، از اين جامه كهنه هم نگذشتند.

 

حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه امروز نام امام حسین(عليه السلام) شرق و غرب عالم  طنين انداز شده و حتي در كشورهاي غير اسلامي نيز براي مصائب آن حضرت عزاداري مي كنند، گفت: مجلس روضه امام حسين(عليه السلام) زندگي بشر را بيمه مي كند.

کد خبر 586976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha