وظیفه علما رصد انقلاب و عرضه نیازهای نظام به قرآن است

خبرگزاری شبستان: آیت الله جوادی آملی بر لزوم تلاش هرچه بیشتر در زمینه ارایه نیازهای جامعه با قرآن کریم تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی دارالقرآن علامه طباطبایی،آیت الله جوادی آملی چهارشنبه شب (19 آبان )در چهاردهمین همایش مجمع عالی تفسیر حوزه  و بزرگداشت سی و ششمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی در دارالقرآن علامه طباطبایی فرمودند: علامه طباطبایی از آنچه در عالم می گذشت در خدمت قرآن بهره برد؛ ایشان مسایل دنیای روز خود را به قرآن عرضه کرد و المیزان در این مسیر خلق شد.


ایشان افزودند: از مرحوم امین الاسلام تا مرحوم فیض حوزه ها در زمینه قرآن کار خاصی با قرآن نداشتند؛ مرحوم فیض نیز چیز جدیدی به استثنای چند روایت نیاوردند؛ از زمان مرحوم فیض تا زمان علامه 400 سال جامعه اسلامی خوابیده بود و تفسیری نداشتیم.
 
این مرجع تقلید اظهارکردند: علامه طباطبایی مشروطه و جنگ جهانی اول و دوم را تشریح کرد و خواسته های آنان را شناسایی کرد و سپس وارد تفسیر شد؛ آنچه که امروز وظیفه علما است، رصد انقلاب است که انقلاب به خود چه آورد و چه می خواهد و چه چیزی او را نگه می دارد.
 
معظم له خاطرنشان کردند: جنگ های جهانی برای مرگ آمده بودند درحالی که انقلاب ما برای حیات آمده است،  بیان این مسئله یک همت عالی می خواهد؛ عناوینی که در المیزان بیان شده است در گذشته نبوده و علامه این مسایل را از قرآن گرفتند.
 
 آیت الله جوادی آملی یادآورشدند: افراد بسیاری در حوزه وارد شدند، ولی نتوانستند کار کنند و فعالان امروز حوزه باید شاکر باشند که در این عرصه گام بر می دارند؛ امروزه  علما باید نیازهای انقلاب و نظام را به قرآن عرضه کنند.
 
ایشان افزودند: نزول قرآن به زمین همچون باران نیست چون یک سر قرآن دست خداوند است؛ یک بخش بالای قرآن نه عبری و نه عربی است، بلکه علی حکیم است پس همه چیز در قرآن وجود دارد.
 
این مرجع تقلید اظهارکردند: مرحوم علامه بیان کردند که قرآن با تمام کتاب هایی که زیر این آسمان نوشته شده است فرق دارد؛ زیرا کتب انسانی ،تجریدی عقلی کلامی و فلسفی و عرفان نظری و شهود است و غیر از حس و تجربه و شهود در بین بشر نیست؛ علامه فرمودند قرآن به اصل تذکر اصرار دارد و این مساله در هیچ کتاب دیگری نیست.
 
معظم له خاطرنشان کردند: علامه این راه را پس از عرض نیاز از قرآن استخراج کرده است؛ کسانی که با چراغ خاموش حرکت می کنند جزو عقلا و متفکران است که کاری هم از آنها ساخته نیست؛ تنها از قوم یعقلون حرکت و قیام انجام می شود، زیرا تا کسی با عقل قیام نکند به این درجات معرفتی نمی رسد.
 
 آیت الله  جوادی آملی یادآورشدند: اگر بخواهیم مثل امام راحل مشکل جامعه را حل کنیم از عالم و عاقل ساخته نیست، بلکه از کسی ساخته است که قیام به عقل و عدل دارد.
 
ایشان افزودند: اگر انسان عاقل باشد مشکل خود را حل می کند و اگر بخواهد در دستگاه قضا ورود کند، باید قیام به قسط داشته باشد؛ حال اگر قرار باشد پرونده های میلیاردی را به کسی بدهند ،باید  قوام به قسط باشد تا کمرش زیرا این بار نشکند.
 
این مرجع تقلید اظهارکردند: علامه بیان می کند که مدرسه قبلی، برای ما اصل است که با درس خواندن به نتیجه نهایی نمی رسیم، بلکه باید با نماز شب به جایگاه برسیم.
 
معظم له خاطرنشان کردند: انسانی که در این مکتب رشد کرده است به دنبال این است که درحال حاضر بهشت را ببیند و نه اینکه به بهشت برود که این مقام، همان مقام شهود است؛ امام علی(ع) نیز در نهج البلاعه به همین مساله اشاره دارد؛ راه تذکر، همان مطلبی است که علامه در خصوص قرآن به آن اشاره کرده است.
 
 آیت الله  جوادی آملی یادآورشدند: ممکن است کسی در تمام عمر قرآن را ندیده باشد، ولی در اصول متخصص باشد؛ چنین دانشجویی ممکن است در حوزه وارد شود و جلد اول و دوم کفایه را مطالعه کند و تدریس نیز داشته باشد زیرا حوزه را اصول اداره می کند.
 
ایشان افزودند: در حال حاضر از 800 درس اصول 20 تا 30 درس اصول کافی است و بقیه باید گرد قرآن جمع شوند؛ اگر نهری به بحر وصل شد هیچ وقت آب آن تمام نمی شود.
 
این مرجع تقلید اظهارکرد: در محضر قرآن، علوم فراوان و نیازهای فراوانی داریم؛ در این زمینه باید نیاز را بشناسیم و به قرآن عرضه کنیم و از آن جواب بگیریم.
 
معظم له خاطرنشان کردند: ذائقه مردم عسل پذیر است که به همه مردم نیز عطا کرده است؛ خداوند انسان را یک ظرف خالی قرار نداده است یعنی معده انسان تنها غذای سالم را قبول می کند و اگر غذای بد باشد، پس می زند؛ قلب انسان نیز همین شکل است.

کد خبر 587028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha