محمد آقاسی با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها درباره عوامل پایین بودن کیفیت آموزش علیرغم کاهش تعداد دانشجویان در مراکز آموزش عالی گفت: چند اتفاق در فضای دانشگاهی کشور رخ داده است که منجر به کاهش کیفیت آموزش در این مراکز شده است.
رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، تخته سیاهی شدن علم در دانشگاه ها را یکی از عوامل کاهش کیفیت آموزش عنوان کرد و افزود: در قالب این رویکرد دانشجو با این هدف به فراگیری علم می پردازد که در آینده خودش نیز به عنوان معلم و استاد به دیگران آموزش دهد.
آقاسی خاطرنشان کرد: اتفاق دیگری که در فضای علمی کشور رخ داده این است که علم ما کاربردی نیست.
وی ادامه داد: وقتی علم تخته سیاهی می شود اتفاق دیگری نیز رخ می دهد و در بهترین حالت در حوزه های مختلف تکنسین پرورش می دهیم.
آقاسی تصریح کرد: دانشگاه ها کمتر به سراغ این رفته اند که متفکر پرورش دهند، متفکرانی که پس از فارغ التحصیلی بدانند چگونه باید در جامعه حضور داشته باشند و مسایل جامعه را چگونه حل کنند.
رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران با بیان اینکه تکنسین نمی تواند مسئله حل کند چرا که مسئولیت تشخیص مسئله بر عهده وی نیست، اظهار داشت: متفکران می توانند مسئله را تشخیص داده و آن را حل کنند و اگر دانشگاه ها بخواهند از فضای آموزشی صرف خارج شوند چاره ای ندارند جز اینکه به این نکات توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: دانشگاه ها باید علم را از حالت تخته سیاهی خارج کنند و از فضای یادگیری یک سری فرمول در تمام حوزه ها خارج کنند و به کاربردی شدن علوم در جامعه توجه داشته باشند.
وی کاربردی شدن علوم در جامعه را این گونه تعریف کرد که متفکرانی که در فضای دانشگاه ها تربیت می شوند باید مسایل جامعه را ببینند و بتوانند راه حل هایی برای حل آنها و بهبود وضعیت جامعه بیابند.
آقاسی کارآفرینی را یکی از مسایل عمده جامعه امروز مطرح کرد و گفت: دانشگاه اگر به سمت کارآفرینی پیش برود و نگاهش را از چاه نفت و حمایت های دولت خارج کند و به سایر منابع توجه داشته باشد می تواند پیشرفت های خوبی در آینده کسب کند.
نظر شما