عمل به  تعالیم قرآنی از مهجوریت قرآن می کاهد

خبرگزاری شبستان:مدیرموسسه دارالقرآن کریم زنجان با اشاره به اینکه قرآن کریم در روز قیامت از کسانی که موجب مهجوریتش شده اند، نزد خداوند شکایت می کند، گفت: تنها عاملی که مانع مهجوریت قرآن کریم می شود، عمل به تعالیم قرآنی است.

ولی الله رحیمی، مدیر موسسه دارالقرآن کریم زنجان  و فعال قرآنی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان گفت: از سال 64 فراگیری قرآن کریم را در دستور کار خود قرار دادم و توانستم از محضر اساتیدی چون حاج آقای اسماعیلی در تلیه حاج نوروزلر بهره مند شوم.

 

وی که افتخار شاگردی در محضر استاد کفعمی را در کارنامه خود ثبت کرده است، می گوید: شور و شوق جوانی برای آموزش قرآن کریم موجب شد تا در چند مسابقات قرآنی استانی و کشوری شرکت کنم و مقام هایی را هم کسب کردم ولی از آن پس سعی در آموزش قرآن و آموختن آن به دیگر جوانان را سرلوحه امور خود قرار دادم.

 

رحیمی در خصوص مراحل یادگیری قرآن کریم اشاره کرد و گفت: همانطور که قرائت قرآن کریم سفارش شده است، همانطور استماع و نگاه کردن به قرآن کریم هم مورد تاکید قرار دارد.

 

مدیرموسسه دارالقرآن کریم زنجان انس با قرآن کریم را مقدمه آموزش قرآن کریم عنوان کرد و افزود: در این صورت است که پرده مهجوریت از چهره قرآن کنار می رود و می توان با نور قرآن آشنا شد.

 

وی با یادآوری اینکه انس با قرآن کریم موجب می شود تا فرد نتواند از قرآن دور بماند و همواره خود را به این کتاب الهی متصل کند، افزود: تدبر در قرآن کریم هم بسیار سفارش شده است چرا که تنها روخوانی و روانخوانی قرآن کریم کافی نیست و قرآن آموز باید با تدبر در آیات الهی در این کتاب انسان ساز درس بگیرد.

 

این مقام مسوول به الحان و موسیقی قرآن کریم هم اشاره کرد و گفت: این بخش هم مراتب خود را دارد چرا که فطرت انسان با موسیقی و الحان قرآنی سازگار است از اینرو الحان و موسیقی به کار رفته در هنگام تلاوت، روح انسان را تغذیه می کند و همین مساله می تواند در جذب فرد به قرآن کریم موثر باشد.

 

مدیرموسسه دارالقرآن کریم زنجان هدف از رواخوانی، روانخوانی، تصحیح خوانی و قرائت قرآن کریم را مقدمه ای برای درک و عمل به قرآن کریم عنوان کرد و ادامه داد:  به همین منظور روش های مختلفی برای آموزش قرآن کریم در موسسات قرآنی اجرا می شود.

 

رحیمی با اشاره به اینکه هر روشی اقتضائات خود را می طلبد، خاطرنشان کرد: در موسسات از تکنولوژی ها متخلفی برای آموزش قرآن کریم استفاده می شود.

 

وی به فرمایشات رهبری در خصوص قرآن کریم اشاره کرد و گفت: به فرموده ایشان می توان به مسائل قرآنی نگاه هنری داشت و از هنر برای جذب افراد به قرآن کریم استفاده کرد که جذابیت بیشتری هم دارد.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه قرآن کریم دریایی از علم و دانش برای طالبانش است، ادامه داد: قرآن کریم تنها کتابی است که در تمام زمینه متناسب با هر عصر و دوره ای سخن دارد.

 

مدیرموسسه دارالقرآن کریم زنجان در پاسخ به این سوال که کودکان را چگونه می توان با قرآن کریم مانوس کنیم، گفت: ذهن کودکان همچون مزرعه کشت نشده ای است که ظرفیت پرورش مطالب را دارد از اینرو بهتر است خانواده ها کودکان را در جلسات قرآنی با خود همراه کنند تا از همان ابتدا با نور قرآن آشنا شوند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر پایه فکری کودکان را برمبنای آموزه های قرآنی بنا کنیم، بیشتر به سمت قرآن جذب می شوند، افزود: همین مساله می تواند در شکل گیری شخصیت کودکان برمبنای قرآن موثر باشد و در آینده تبدیل به قاریان و حافظان موفق قرآنی شوند.

 

رحیمی با اشاره به اینکه هرکس به قرآن تمسک جوید گمراه نمی شود، گفت: کسی که با قرآن مانوس شود راه روشنی در پیش دارد و به سرمنزل مقصود می رسد.

 

وی با تاکید بر اینکه قرآن تنها کتابی است که شفاعت و شکایش در محضر خدا مقبول است، خاطرنشان کرد: از اینرو در روز قیامت شفاعت قرآن شامل کسانی است که قرآن را گرامی بدارند و به آموزه های آن جامع عمل بپوشانند.

 

مدیرموسسه دارالقرآن کریم زنجان ادامه داد: قرآن کریم در روز قیامت نزد خداوند از کسانی که موجب مهجوریتش شده اند شکایت خواهد کرد.

 

رحیمی با ابراز امیدواری بر اینکه بتوانیم به رسالت خود مبنی بر آموزش و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه عمل کنیم، خاطرنشان کرد: عمل به قرآن کریم و تعالیم آن مانع مهجوریت قرآن می شود.

کد خبر 587213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha