خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حلال مجموعهای از نام نشانهای تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج میشود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شدهاست بهطوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.
بنابراین گزارش، موسسه جهانی حلال در سال 2007 به منظور گسترش فرهنگ حلال تاسیس شد و پس از تصویب استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاریهای اسلامی در سال 2010 فعالیت های خود را به بخش های جدیدی از تبیین "علم حلال"، "مقررات حلال" و "اخلاق حرفه ای حلال" توسعه بخشید. موسسه جهانی حلال وابسته به مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی است و فعالیت های خود را در زمینه "فرهنگ سازی حلال"، "استاندارد سازی حلال"، "مقررات سازی حلال"، "ساختار سازی حلال" و "تجاری سازی حلال" در بخش های غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی، پوشاک و خدمات حلال برنامه ریزی کرده است. موسسه جهانی حلال دارای دو کمیته فقهی و علمی است که موسسه را در امر مبانی حلال از نظر انطباق با موازین شرعی و روش های علمی کمک می کنند. در بعد اداری و تجاری نیز این دو نهاد دیگر به نام "انجمن دارندگان نشان حلال" و "کنسرسیوم حلال" خدمات خود را در زمینه تدوین مقررات و استاندارد های حلال به موسسه ارائه می نمایند حال قرار است کشورمان با همکاری کشور مالزی غذای حلال تولید کند.
این گزارش می افزاید: روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران در این زمینه به نقل از مصطفی محمد، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی نوشته است: "صحبتهایی با مسئولان ایران در این زمینه انجام داده ایم در زمینه تامین مالی و استفاده از بانکهای اسلامی که بانک اسلامی قوی داریم و می توانیم نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه سایر کشورها از آنها استفاده کنیم. به طور خاص ما در سه حوزه در زمینه حلال صحبت کردیم که یکی تولید غذای حلال بود. چنانچه با همکاری ایران میتوانیم سرمایهگذاری مشترک داشته باشیم. حتی کشورهای غیر مسلمان نیز پذیرش این نوع حلال رو به افزایش است. دومین حوزه اولویت ما تولید داروهای حلال و واکسنهای حلال است و با شرکتهای بینالمللی میتوانیم همکاری کنیم. شرکت مهمی داریم به نام (AGA farmer) که در منطقه خاورمیانه سرمایه گذاری میکند و میخواهیم با برادران و خواهران ایرانی برای ترویج تولید این محصولات در این زمینه صحبت کنیم. حوزه سوم همکاری، حوزه مواد آرایشی-بهداشتی حلال است."
یادآور می شود: برند حلال شاخصی شناخته شده در جهان برای نشان دادن سلامت و کیفیت مواد غذایی، پوشاک و صنایع دارویی و بهداشتی است. به گفته کارشناسان، ریشه اصلی تجارت غذای حلال مربوط به آسیا و منطقه خاورمیانه است و گردش مالی تجارت غذای حلال در سال 2020 میلادی به 850 میلیارد دلار می رسد که این امر، فرصت مناسبی را برای ایران فراهم می کند تا با برنامه ریزی دقیق با سرعت بیشتری وارد این بازار بین المللی شود.
نظر شما