حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تحلیل خود از انتخاب ترامپ به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: آمریکا در افق 2025 دیگر افق اول دنیا نیست و در افق 2025 به سختر در میان 7 قدرت اصلی قرار می گیرد در افق 2025 دیگر هیچ کدام از کشورهایی که امروز عضو جی 7 هستند عضو این گروه نخواهند بود و کشورهای دیگری می توانند عضو جی 7 باشند و آمریکا شاید به سختی عضو هفتم باشد.
وی اظهار داشت: دغدغه اصلی ترامپ رکود است یعنی موتور سرمایه داری آمریکا دچار مشکل شده است، زمانی که ما نظام سرمایه داری را تعریف می کنیم می گوییم نظام سرمایه داری نظامی است که هر شب سود امشبش نسبت به شب گذشته بیشتر باشد و این روند در آمریکا برعکس شده است.
فلاحت پیشه ادامه داد: ترامپ گفت دلار اعتبارش را از دست داده است و اینها مشکلاتی است که باعث می شود بخش عمده ای از انرژی ترامپ در داخل مصرف شود.
وی با توجه به شرایط بین المللی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپایی به شدت از روی کار آمدن ترامپ نگران هستند و این کشورها برخلاف آمریکا به صورت مستقیم بازگشت بحران از خاورمیانه را احساس کردند یعنی امواجی همچون ترور، مهاجرت، پناهندگی و سایر مشکلاتی را الان شکل گرفته است خیلی زود به ساحل اروپا می رسند ولی به آمریکا شاید به راحتی نرسند و لذا اروپاییان نگران هستند و در این زمینه دغدغه امنیتی دارند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برجام یک موافقت نامه بین ایران و قدرت های دنیا نیست بلکه موافقت نامه بین دولت ها و سازمان های بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران نیز اعتراضات جدی خودش را نیز به صورت عملی در قبال آن دارد.
وی بیان کرد: آمریکا از سه ضلع به برجام نگاه می کند یک ضلع آن شناسایی حق هسته ای ایران است، ضلع دیگر حق تکلیف ایران و پذیرش بازرسی ها و تعدیل ها بود و ضلع سومی دارد که تحریم هاست و آمریکایی ها کماکان تحریم ها را اجرایی می کنند و ترامپ کار دیگری نمی تواند کار دیگری بیش از انجام دهد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران بعد از برجام مناسبات خودش را با دیگر نقاط دنیا از جمله با کشورهای جدید و کشورهای عضو گروه بریکس یعنی برزیل، هندوستان، چین، آفریقای جنوبی و هند توسعه داده است و کشورهای دیگر شرق آسیا همانند کره جنوبی و غیره در مناسبات اقتصادی ایران جایگاه خوبی را گرفتند و اینها نشان می دهد که ایران هیچگاه بروی تحریم زدایی بر روی آمریکا حساب باز نکرده است و ترامپ هم بیش از این نمی تواند کاری را انجام دهد.
وی بیان کرد: البته واقعیت دیگری نیز در منطقه خاورمیانه وجود دارد و آن سکوهایی است که در خاورمیانه آمریکا بر روی آنها پای گذاشت همانند سکو مرتجعین عرب که بخش عمده ای از این سکوها بر روی مبادلات اقتصادی بود که دموکرات ها با عربستان داشتند یعنی خود خانم هیلاری کلینتون جزء کسانی است که جزء هیئت مدیره های شرکت های نفتی بزرگی است که با عربستان ارتباط دارند و این چیزی است که ترامپ بارها علیه آن اعتراض کرده است لذا مناسبات سنتی و یا رگه های سنتی مناسبات بین عربستان و آمریکا بسیار مهم است و در حال از بین رفتن است.
فلاحت پیشه تاکید کرد: اگر ایران اشتباهات زمان دولت گذشته یعنی دولت احمدی نژاد را تکرار نکند دیگر اسیر تحولات نخواهد شد.
وی اضافه کرد: فضای حیاتی را احمدی نژاد در گذشته با شعارها و سخنرانی های تند خود ایجاد کرد و منجر به این شد که در سال 2005 میلادی تا 11 سال ایران هراسی حاکم بر مناسبات باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: الان مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید به گونه ای عمل کنند که ایران درگیر تحولات نشود و آمریکا تهدیدهای جدی و مشکلات دیگرش را در جاهای دیگر حل کند.
نظر شما