به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان درسمنان؛ حجت الاسلام محمد رضا حدادیان امروز(24آبان)در نشست با مدیر کل اداره فنی وحرفه ای استان سمنان با اعلام این مطلب گفت:آموزش های این مراکزنقش کم نظیری در بهبود زیر ساخت های اقتصادی جامعه دارند.
وی به ظرفیت وپتانسیل های موجود درکانون های مساجدنیز اشاره داشت و گفت: می توان درکنار این ظرفیت ها از آموزش های فنی وحرفه ای برای آموزش مهارت ها بهره برد.
حدادیان به تفاهم نامه سال گذشته سازمان فنی وحرفه ای وکانون های مساجد استان سمنان اشاره کردوخواستار ادامه همکاری وتعامل شد وگفت: مهارت آموزی و گسترش و ترویج آموزشهای فنی و حرفه ای در جامعه امروزی نیاز است.
کانون های مساجد روستایی بالاترین مرکز برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی و هنری در روستا هاهستند
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با تاکید بر اینکه فعالیتهایی زیادی توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد در روستاها انجام می شود خواستار حمایت بیشتر شدوادامه داد: این کانون ها، بالاترین مرکز برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی و هنری در روستا ها هستند.
حدادیان ، با اشاره به اجرای طرحهای کارآفرینی در مناطق روستایی با حضور اعضای کانونهای فرهنگی و هنری، یادآور شد: فرشبافی، پرورش قارچ و دامپروی، خیاطی، صنایع دستی(چرم دوزی، عروسک بافی و...) ازجمله فعالیتهای اعضای کانونهای فرهنگی و هنری در بحث توجه به اقتصاد مقاومتی است که در کنار فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح کانونها اجرا میشود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به اهمیت فعالیت های فرهنگی هنری در روستاها اظهارداشت: کانون های مساجد روستایی با انجام فعالیت های مختلف نماینده ای از دستگاه های فرهنگی و اجتماعی برای ارائه خدمات فرهنگی به مردم روستاها هستند که نقش موثری در ارتقای شاخصه های فرهنگی دارند.
وی به نقش کانون های مساجد در ارتقای سطح علمی و فرهنگی نوجوانان در روستاهای نیز اشاره کردوافزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی را در جذب نوجوانان و جوانان ایفا می کنند و با توجه به اینکه فعالیت های تعریف شده در کانون ها محتوامحور است در نتیجه میزان مراجعه و شرکت در برنامه های کانون ها روز به روز افزایش می یابد؛ معتقدم اگر از کانون های روستایی بیش از آنچه که اکنون شاهد هستیم حمایت شود شاهد خواهیم بود که این روستاها در حوزه مباحث فرهنگی رشد مضاعفی داشته باشند.
حدادیان روستا، را محیطی سالم برای توسعه زیرساختهای فرهنگی جامعه دانست وگفت: روستاها بهدلیل داشتن مواد اولیه و مواد خام میتوانند بستر مناسبی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی باشند؛ چرا که روستاها با داشتن نیروی کار ارزان، عرصه مناسبی برای دایر کردن برخی صنایع بهشمار میروند.
وی با بیان اینکه روستاها و روستانشینان نقش بی بدیلی در توسعه کشور دارند و ظرفیت بالقوه ای برای حرکت در مسیر اقتصاد ملی و مقاومتی تلقی می شوند اظهارداشت: توجه به روستاها علاوه بر افزایش صادرات غیرنفتی و کمک در عرصه اقتصاد در زمینه مقابله با ناهنجاری های اجتماعی موثر است.
باید زمینه ترویج و توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای را فراهم آوریم
مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان سمنان نیز دراین نشست با اشاره به اینکه عدم دارا بودن تخصص و مهارت لازم در اغلب جوانان جویای کار، عامل اصلی بیکار ماندن آنان است، تاکید کرد: باید با تمام توان زمینه ترویج و توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای را فراهم آوریم.
ابراهیم محمودی گفت: قطعاً راهحل جامعه ما برای کاهش نرخ بیکاری، تربیت نیروی انسانی مجهز به مهارت است که قادر باشد علم و دانش تئوری را به کالا و خدمات قابل عرضه در اقتصاد کشور تبدیل كند و از این مهمتر تربیت افراد خلاق و کارآفرین است که بتوانند با ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصتهای شغلی پایداری برای دیگران ایجاد كنند.
وی گفت: با هدف توانمند سازی و ارائه آموزشهای مهارتی ، یکهزار و 13 نفر از روستاییان استان سمنان ، در هفت ماهه سالجاری ، آموزشهای فنی و حرفه ای را بصورت کاملا رایگان فرا گرفتند.
محمودی با بیان اینکه توانمند سازی و آموزشهای مهارتی روستاییان با رویکرد اشتغال پایدار، از جمله طرح های اولویت دار سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در راستای تحقق مصوبه شورای عالی اشتغال به شمار می آیداضافه کرد : بر اساس برنامه ها و پروژه های جاری سازمانی در بخش آموزش به روستاییان 99 هزار نفر ساعت تعهد آموزشی در سال 95 و از محل اعتبارات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و 80هزار نفر ساعت تعهد آموزشی در قالب پروژه ملی اقتصاد مقاومتی، به استان تخصیص داده شده است که تاکنون بیش از 80 درصد تعهدات بخش اول تحقق یافته است .
مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان سمنان با اشاره به سیاستهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت : در راستای برنامه ریزی هر چه بهتر جهت مشارکت در توانمند سازی روستاییان، این اداره کل پس از اجرای طرح نیازسنجی آموزشهای روستایی در تمامی دهستان های استان ، نتایج آن را به تایید کارگروه اشتغال شهرستان ها، فرمانداران و در نهایت کارگروه اشتغال استان رسانده است .
یکهزار و 13 نفر از روستائیان استان سمنان تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای قرار گرفتند
محمودی تصریح کرد : با توجه به پراکندگی جمعیت روستایی استان در شهرهای مختلف، برنامه ریزی لازم جهت افزایش سرانه آموزشی روستاییان در سال جاری نسبت به سال گذشته صورت پذیرفت و تعهدات آموزشی 179 هزار نفر ساعت برای یک هزارو492 نفر از روستائیان استان به گونه ای تنظیم شد تا علاوه بر افزایش سرانه آموزشی ، ضریب نفوذ در روستاهای دهستان های هدف استان نیز مد نظر قرار گیرد.
وی در ادامه یادآورشد : بر این اساس در هفت ماهه سالجاری یکهزار و 13 نفر از روستائیان استان سمنان در قالب 73 دوره آموزشی و 41 مهارت شغلی یا شایستگی ، بصورت صد در صد رایگان تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای قرار گرفتند.
محمودی، دوره های آموزشی ویژه کارآفرینی، بازاریابی روستایی، آموزشهای تخصصی شغل، فناوریهای نوین راهبردی و آموزشهای مهارتی پایه ... را از عناوین گروه های آموزشی دوره های برگزار شده برشمرد.
مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان سمنان تاکید کرد : ما سربازان جبهه اقتصادی هستیم و باید با تمام توان زمینه ترویج و توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای را فراهم آوریم که با اینکار هم نرخ بیکاری کاهش چشمگیری خواهد یافت و هم زمینه ایجاد اشتغال تولید و رشد اقتصادی فراهم خواهد شد.
وی افزود : نیروی انسانی بازار کار باید بگونه ای تربیت شود که قادر باشد علم و دانش تئوری را به کالا و خدمات قابل عرضه در اقتصاد کشور تبدیل كند و براي رسيدن به اين منظور طرح بازار تا بازار به اجرا درآمده است تا بتوانيم به صورت عيني و ملموس و ارائه آموزش در محیط کار واقعی و یا شبیه سازی شده جوانان جوياي كار را با بازار كار آشنا کنیم.
آموزش و توانمندسازی جوانان در مساجد بسیار ارزشمند است
محمودی آموزش و توانمندسازی جوانان در مساجد را بسیار ارزشمند دانست وادامه داد: این نوع یادگیری به دلیل فضای معنوی مساجد دلچسب تر است.
وی آموزش را مهمترین ابزار برای توانمندی بشر عنوان کردوگفت: کانون های مساجد در هر حوزه ای می تواند در برآورده کردن نیازهای اعضاء پیشرو باشند و در این زمینه می توان ازظرفیت کانون های مساجد استان برای آموزش مهارت ها بهره برد.
محمودی با اشاره به اینکه از جمله دوره های آموزشی قابل ارائه در روستاها به مشاغل خانگی مربوط می شود، افزود: می توان از طریق کانون های مساجد در روستاهای محروم آموزش های مشاغل خانگی را به اجرا درآورد و همین مساله می تواند موجب اشتغالزایی در این مناطق شود.
به گفته وی آموزشهای فنی و حرفهای در قالب آموزشهای ثابت و سیار، مراکز جوار دانشگاهی، دورههای ارتقاء مشاغل و ...است .
در پایان این نشست برهم افزایی میان کانون های فرهنگی هنری مساجد و سازمان فنی وحرفه ای استان سمنان جهت اثر بخشی بیشتربرنامه ها وفعالیتها تاکید شد.
برگزاری نشست پیرامون فعالیتها وبرنامه های مشترک وتنظیم تفاهم نامه جدید همکاری وتعامل کانون های فرهنگی هنری مساجد و سازمان فنی وحرفه ای استان سمنان در اسرع وقت از دیگر مصوبات این نشست بود.
نظر شما