به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، دکتر زهره حسامی رئیس اداره مدیریت انرژی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینکه تاکنون در کشور مابرنامه جامع منسجمی در زمینه آلودگی هوا ارائه نشده است، گفت: در این راستا، فرهنگستان علوم پزشکی از اواخر سال 93 ضمن دعوت از صاحب نظرانمراکز تحقیقاتی و پژوهشی و نمایندگان دستگاههای اجرایی کارگروهی جهت تدوین سند حمایت طلبی کنترل آلودگی هوا و کاهش پیامدهای آن بر سلامت، تشکیل داد.
وی در ادامه افزود: در واقع مفهوم حمایت طلبی این است که هر سازمانی اعم از دولت، مجلس، دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و شهرداری چه نقشی می توانند داشته باشند و به بیان دیگر هدف از تشکیل این کارگروه ارائه راهکارهایی به منظور تسهیل و ترغیب نقش آفرینی مؤثرتر همه ذینفعان و تعیین راهکارهایی جهت تسهیل همکاریهای بین بخشی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه این سند در 4 فصل تدوین شده است. گفت: در فصل اول به بررسی آلودگی هوا در کشور و اثرات زیانبار آن پرداخته شده است. همچنین اسناد فرادستی، قوانین و احکام شرعی موجود که به این مسئله میپردازد ارائه شده است، سپس میزان غلظت آلایندههای هوا در سالهای مختلف و سهم منابع انتشار در کیفیت هوای تهران و همچنین پیامدهای اقتصادی، آسیبهای اجتماعی و محیط زیستی آلودگی هوا بیان گردیده است.
حسامی در ادامه تاکید کرد: موضوع فصل دوم، آسیب شناسی نارسایی اجرایی برنامههای کنترل آلودگی هوا است که در آن علل تشدید کننده آلودگی هوا و مشکلات برنامهای و اجرایی ذکر شده است ودر فصل سوم ضمن تعریف حمایتطلبی به نقش اقشار مختلف شامل آحاد مردم، سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان اشاره شده است.
رئیس اداره مدیریت انرژی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار در ادامه گفت: نهایتاً در فصل چهارم پیشنهادات اجرایی در راستای برنامههای کنترل آلودگی هوا و کاهش اثرات آن بر سلامت ارائه شده است.
وی در ادامه گفت: سند تدوین شده نشان از همکاری موفق بین بخشی و حاصل مشارکت مهم جانبه تعداد قابل توجهی از متخصصان حوزه محیط زیست و سلامت، کارشناسان و نمایندگان بخش های دولتی و غیر دولتی است که در این میان، نماینده شهرداری تهران از ستاد محیط زیست و توسعه پایدار به عنوان عضو اصلی این کارگروه نقش مهم و کلیدی در راستای ارائه اقدامات انجام شده و همچنین پتانسیل شهرداری تهرانداشت. امید است با اجرای این سند در کلیه حوزه ها بتوان قدم موثری جهت کاهش آلودگی هوا برداشت.
نظر شما