کنگره ملی قرآن و علوم انسانی برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: کنگره ملی قرآن و علوم انسانی اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ در محروهای متنوع و به همت مرکز آموزش عالی جامعه المصطفی(ص) العالمیه برگزار می شود.

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری شبستان، کنگره ملی «قرآن وعلوم انسانی» اردیبهشت ماه سال 1396 از سوی مرکز آموزش عالی جامعه المصطفی(ص) العالمیه برگزار می شود و علاقه مندان فرصت دارند تا 30 بهمن 95 فرصت دارند مقالات خود را ارسال کنند.

براساس این گزارش، محورهاي این همايش عبارتند از: در بخش مرجعیت علمی قرآن در حوزه علوم انسانی شامل؛ الف: چیستی مرجعیت علمی قرآن در علوم انسانی، ب: جایگاه علوم انسانی در قرآن، ج: قرآن و پاسخگویی نیازهای انسان معاصر در حوزه علوم انسانی، د: راهکارهای قرآنی برای پاسخگویی به نیازهای علمی انسان، هـ: رابطه مرجعیت علمی قرآن با جهانی، جاودانگی و جامعیت قرآن، و: قلمرو قرآن در ابعاد زندگی و علوم دنیوی و ز: نقش قرآن در تحول و تطور علوم انسانی است و در بخش قرآن و مبانی علوم انسانی شامل؛ الف: مبانی جهان شناختی، انسان شناختی، معرفت شناختی و ...، ب: تفاوت های مبانی قرآنی علوم انسانی با مکاتب بشری و ج: نقد مبانی علوم انسانی غربی از منظر قرآن است.

گفتنی است، همچنین دربخش قرآن و اهداف علوم انسانی شامل؛ الف: رابطه اهداف قرآن با اهداف علوم انسانی و ب: تفاوت های اهداف علوم انسانی در قرآن و مکاتب بشری است ، در بخش نقش قرآن در جهت دهی به روشهای علوم انسانی شامل؛ الف: پرداخت قرآن به روشهای مرسوم علوم انسانی و ب: نوآوری های قرآن در حوزه روشهای مطالعات علوم انسانی است و در بخش روش شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم شامل؛ الف: مبانی روش برداشت علمی از قرآن، ب: قواعد و ضوابط برداشت علمی از قرآن و ج: شیوه‌های معتبر و غیرمعتبر در برداشت علمی از قرآن محورهای این همایش است.

 براساس این گزارش، محورهای این همایش در بخش نظریه پردازی های علمی قرآن در حوزه علوم انسانی شامل؛الف: مبانی نظریه پردازی علمی بر اساس قرآن، ب: شیوه های نظریه پردازی علمی بر اساس قرآن، ج: ضوابط نظریه پردازی علمی بر اساس قرآن، د: پیامدهای نظریه پردازی علمی بر اساس قرآن و هـ: نمونه های نظریه پردازی علمی بر اساس قرآن ، در بخش اعجاز علمی قرآن در حوزه علوم انسانی شامل؛ الف: پیشینه و سیر تطور اعجاز علمی در حوزه علوم انسانی، ب: ضوابط اعجاز علمی در حوزه علوم انسانی و ج: نمونه های اعجاز علمی در حوزه علوم انسانی، بخش نقش قرآن در علوم انسانی تمدن اسلامی (در گذشته) ، در بخش جریان شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم انسانی شامل؛ همچون المعهد العالمی للفکر الاسلامی ـ فرهنگستان علوم اسلامی، روشنفکران معاصر ایران و کشورهای اسلامی دیگر و .... است.

 

همچنین، در بخش رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر دانشمندان معاصر (همچون امام خمینی (ره) ـ مقام معظم رهبری دامت برکاته ـ شهید صدر ـ شهید مطهری ـ آیت الله مکارم ـ آیت الله جوادی آملی ـ آیت الله مصباح و ...) ، در بخش رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر مستشرقان شامل؛ رابطه قرآن و علوم انسانی در دائره المعارف قرآن لیدن و رابطه قرآن و علوم اسناین در دائره المعارف اولیورلیمن و در بخش آسیب‌ها، چالش‌ها و شبهات رابطه قرآن و علوم انسانی شامل؛ الف: افراط و تفریط ها در مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم، ب: علم زدگی در تفسیرهای علمی قرآن در حوزه علوم انسانی و ج: بررسی شبهات بنیادین قرآن و علوم انسانی ، در بخش  احادیث اهل بیت (ع) و علوم انسانی (با توجه به محورهای فوق) از محورهای دیگر این همایش است.

حوزه های علوم انسانی: در مقالات هر کدام از محورهای فوق می تواند با رویکرد تربیت، سیاست، اقتصاد، روان شناسی، جامعه شناسی، حقوق، مدیریت و ... تدوین یابد.

 

علاقه مندان تا 30 آذر 1395 فرصت دارند چکیده مقالات و تا 30 بهمن 1395 نیز متن کامل مقالات را به پست الکترونیکی  kongere.quran@chmail.ir ارسال کنند.

 

گفتنی است، علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سايت همايش به نشانی www.quranolum.com  مراجعه کنند و یا با تلفن دبيرخانه: 025-37110251 تماس بگیرند.

کد خبر 588225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha