به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، موافقت مجلس با فوریت طرح حفظ کارت سوخت، دولت هرچه سریع تر لایحه جامع رسانه را به مجلس تقدیم کند، موافقت مجلس با لایحه موافقت نامه بین ایران و پادشاهی مغرب برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
موافقت مجلس با لایحه موافقت نامه بین ایران و پادشاهی مغرب
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 آبان با لایحه موافقت نامه بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی مغرب به منظور اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بر درآمد موافقت کردند.
نمایندگان در تبصره ماده واحده این لایحه موافقت کردند: هزینه های مالی موضوع بند 4 ماده 11 موافقت نامه، مجوز کسب درآمد غیرقانونی از جمله ربا محسوب نمی شود.
همچنین نمایندگان در ادامه لایحه موافقت نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه را مصوب کردند.
وکلای ملت در تبصره 1 ماده واحده این طرح مصوب کردند ارجاع اختلافات موضوع مواد 9 و 10 این موافقت نامه به داوری توسط دولت جمهوری اسلامی ایران منوط به اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
طبق تبصره 2 ماده واحده لایحه در اجرای ماده 12 این موافقت نامه رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
موافقت مجلس با فوریت طرح حفظ کارت سوخت
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 آبان با یک فوریت طرح اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت با 112 رای موافق، 52 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 211 رای موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح دولت مجاز است به منظور ترغیب مصرف کننده به استفاده از کارت هوشمند سوخت از سیاستهای انگیزشی در چارچوب مقررات و قوانین استفاده کند.
موافقت مجلس با دو لایحه موافقت نامه بین ایران و قبرس و تانزانیا
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 آبان با لایحه موافقت نامه بین ایران و دولت قبرس به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد به انضمام تشریفات (پروتکل) الحاقی موافقت کردند.
نمایندگان در تبصره 1 ماده واحده این لایحه مصوب کرده اند هزینه های مالی موضوع بند 3 ماده 11 موافقت نامه مجوز کسب درآمد غیرقانونی از جمله ربا محسوب نمی شود.
وکلای ملت در تبصره 2 ماده واحده لایحه فوق مقرر کرده اند در اجرای ماده 24 این موافقت نامه رعایت اصول 77 و 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
همچنین نمایندگان با لایحه موافقت نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری متحده تانزانیا موافقت کردند.
براساس تبصره ماده واحده این لایحه در اجرای مواد 12 و 13 این موافقت نامه رعایت اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
با آمدن ترامپ رگه های سنتی مناسبات آمریکا و عربستان در حال از بین رفتن است
حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تحلیل خود از انتخاب ترامپ به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: آمریکا در افق 2025 دیگر افق اول دنیا نیست و در افق 2025 به سختر در میان 7 قدرت اصلی قرار می گیرد در افق 2025 دیگر هیچ کدام از کشورهایی که امروز عضو جی 7 هستند عضو این گروه نخواهند بود و کشورهای دیگری می توانند عضو جی 7 باشند و آمریکا شاید به سختی عضو هفتم باشد.
وی اظهار داشت: دغدغه اصلی ترامپ رکود است یعنی موتور سرمایه داری آمریکا دچار مشکل شده است، زمانی که ما نظام سرمایه داری را تعریف می کنیم می گوییم نظام سرمایه داری نظامی است که هر شب سود امشبش نسبت به شب گذشته بیشتر باشد و این روند در آمریکا برعکس شده است.
فلاحت پیشه ادامه داد: ترامپ گفت دلار اعتبارش را از دست داده است و اینها مشکلاتی است که باعث می شود بخش عمده ای از انرژی ترامپ در داخل مصرف شود.
وی با توجه به شرایط بین المللی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپایی به شدت از روی کار آمدن ترامپ نگران هستند و این کشورها برخلاف آمریکا به صورت مستقیم بازگشت بحران از خاورمیانه را احساس کردند یعنی امواجی همچون ترور، مهاجرت، پناهندگی و سایر مشکلاتی را الان شکل گرفته است خیلی زود به ساحل اروپا می رسند ولی به آمریکا شاید به راحتی نرسند و لذا اروپاییان نگران هستند و در این زمینه دغدغه امنیتی دارند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برجام یک موافقت نامه بین ایران و قدرت های دنیا نیست بلکه موافقت نامه بین دولت ها و سازمان های بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران نیز اعتراضات جدی خودش را نیز به صورت عملی در قبال آن دارد.
وی بیان کرد: آمریکا از سه ضلع به برجام نگاه می کند یک ضلع آن شناسایی حق هسته ای ایران است، ضلع دیگر حق تکلیف ایران و پذیرش بازرسی ها و تعدیل ها بود و ضلع سومی دارد که تحریم هاست و آمریکایی ها کماکان تحریم ها را اجرایی می کنند و ترامپ کار دیگری نمی تواند کار دیگری بیش از انجام دهد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران بعد از برجام مناسبات خودش را با دیگر نقاط دنیا از جمله با کشورهای جدید و کشورهای عضو گروه بریکس یعنی برزیل، هندوستان، چین، آفریقای جنوبی و هند توسعه داده است و کشورهای دیگر شرق آسیا همانند کره جنوبی و غیره در مناسبات اقتصادی ایران جایگاه خوبی را گرفتند و اینها نشان می دهد که ایران هیچگاه بروی تحریم زدایی بر روی آمریکا حساب باز نکرده است و ترامپ هم بیش از این نمی تواند کاری را انجام دهد.
وی بیان کرد: البته واقعیت دیگری نیز در منطقه خاورمیانه وجود دارد و آن سکوهایی است که در خاورمیانه آمریکا بر روی آنها پای گذاشت همانند سکو مرتجعین عرب که بخش عمده ای از این سکوها بر روی مبادلات اقتصادی بود که دموکرات ها با عربستان داشتند یعنی خود خانم هیلاری کلینتون جزء کسانی است که جزء هیئت مدیره های شرکت های نفتی بزرگی است که با عربستان ارتباط دارند و این چیزی است که ترامپ بارها علیه آن اعتراض کرده است لذا مناسبات سنتی و یا رگه های سنتی مناسبات بین عربستان و آمریکا بسیار مهم است و در حال از بین رفتن است.
فلاحت پیشه تاکید کرد: اگر ایران اشتباهات زمان دولت گذشته یعنی دولت احمدی نژاد را تکرار نکند دیگر اسیر تحولات نخواهد شد.
وی اضافه کرد: فضای حیاتی را احمدی نژاد در گذشته با شعارها و سخنرانی های تند خود ایجاد کرد و منجر به این شد که در سال 2005 میلادی تا 11 سال ایران هراسی حاکم بر مناسبات باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: الان مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید به گونه ای عمل کنند که ایران درگیر تحولات نشود و آمریکا تهدیدهای جدی و مشکلات دیگرش را در جاهای دیگر حل کند.
موافقت مجلس با عضویت دولت در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 23 آبان با لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا با 120 رای موافق، صفر رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 214 رای موافقت کردند.
طبق این مصوبه مجلس به دولت اجازه داده می شود در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام کند.
تعیین و تغییر دستگاه اجرایی بر عهده دولت است.
مشکل دریافتی مدیران و مقامات را با دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشور حل کنیم
جمشید انصاری رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در بررسی طرح ساماندهی دریافتی مقامات و مدیران کشور و لزوم استرداد دریافتیهای مازاد که امروز کلیات آن در جلسه علنی یکشنبه 23 آبان بررسی شد گفت: دولت با این طرح مخالف است چرا که ما معتقدیم در حال حاضر می توانیم با دائمی کردن قانون خدمات مدیریت کشوری مشکلات را در این زمینه مرتفع کنیم.
وی اظهار کرد: نظام پرداخت ما از یکپارچگی درونی برخوردار است و لذا این فرصت به دولت و مجلس داده شده است که در جریان دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری نواقص را در این زمینه رفع کند تا بتوانیم یک نظام هماهنگ مناسب در دستگاههای اجرایی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: این تعابیری که در اینجا مطرح می شود ممکن است این تصور را در مردم ایجاد کند که خدایی ناکرده همه مدیران ما از این حقوقهای نجومی برخوردار شده اند این در حالی است که سه الی 4 دستگاه اجرایی ما حقوق های مدیرانش آن هم به واسطه قانونی خاصی که یا در مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است میزان دریافتی شان از سایر دستگاهها بالاتر است.
وی تصریح کرد: دولت با تصویب این طرح در این مقطع زمانی موافق نیست چرا که گستره این طرح به گونه ای دیده شده است که مجموعه های خارج از دولت و قوای سه گانه در نظر گرفته شده است.
ایران صد و ششمین کشوری است که به توافق نامه پاریس می پیوندد
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بررسی کلیات لایحه موافقت نامه پاریس که در جلسه علنی امروز یکشنبه 23 آبان بررسی شد گفت: ما سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در اصلاح الگوی مصرف را در دستور کار قرار دادیم و در سیاستهای کلی بحث کاهش شدت انرژی به ما تکلیف شد که در همین راستا دولت بر امر اقتصاد کم کربن تاکید دارد.
وی اظهار داشت: همه دستگاههای اجرایی ما با توجه به رشد 8 درصدی کشور برنامه خودشان را برای کاهش انرژی و کاهش الودگی ارایه دادند و این موضوع را در دستور کار قرار دادند.
ابتکار تصریح کرد: بحث گردوغبار و همچنین کشورهای در حال توسعه با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به موافقت نامه پاریس اضافه شد. و حمایتهای مالی و فنی برای کشورهای توسعه در این موافقت نامه نیامده است.
ابتکار گفت: ما با پیوستن به توافق نامه پاریس که یک توافق نامه جهانی است می توانیم منافع زیادی را برای کشور داشته باشیم و از جمله اینکه در بحث تغییر اقلیم و همچنین توجه به حفظ تالاپها و جنگلها این توافقنامه کمک بسیار زیادی به ما می کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به نمایندگان گفت: اگر این لایحه به تصویب مجلس برسد ما 106 امین کشوری هستیم که در دنیا به این توافقنامه می پیوندد و این توافق نامه هفته پیش تصویب شده است و ما امیدواریم با پیوستن به این توافق نامه ضمن حفظ منافع ملی مان بتوانیم گامهای خوبی را برای اینده کشور برداریم.
دولت هرچه سریع تر لایحه جامع رسانه را به مجلس تقدیم کند
جمشید جعفرپور، نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین اولویت های این کمیسیون در مجلس دهم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بحث نظام جامع رسانه بحث بسیار مهمی است که ما در کمیسیون فرهنگی به سرانجام رساندن آن را در اولویت قرار داده ایم.
وی اظهار داشت: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس نهم نیز درصدد بازنگری نظام جامع رسانه بودیم و در آن موقع دولت به ما پیام داد که در حال تدوین لایحه جامع رسانه هستیم و مجلس بهتر است بر روی لایحه کار کند تا بخواهد طرحی را ارایه دهد و ما هم به همین منظور در مجلس نهم دست نگه داشتیم که دولت این لایحه را ارایه دهد.
جعفرپور اضافه کرد: ما به دلیل اینکه دولت در مجلس نهم لایحه ای ارایه نداد در ابتدای مجلس دهم در کمیسیون فرهنگی مجددا بحث جامع رسانه را پیش کشیدیم و دولت مجددا برای ما پیغام فرستاد که این لایحه را به زودی به مجلس تقدیم می کند و ما در حال حاضر منتظر ارایه لایحه جامع رسانه از سوی دولت هستیم ولی باز هم اگر دولت بخواهد این لایحه را ارایه ندهد قطعا طرح خودمان را در این زمینه ارایه می دهیم.
وی با اشاره به اینکه این لایحه باید دارای ویژگی هایی باشد، گفت: ما معتقدیم لایحه ای که دولت ارایه می دهد باید فراگیر باشد و ما در آن به رسانه خاص نپردازیم یعنی همه رسانه ها چه رسانه های مجازی چه مکتوب و چه سایر رسانه ها باید باشد، باید قانونی جامع بنویسیم که همه بخش ها را در نظر بگیرد و البته این لایحه نباید به گونه ای باشد که خصوصیات رسانه های تخصصی فراموش شود.
مولفه های فرهنگی ما در بیابان سرگردانی ویلان اند
جهانبخش محبی نیا، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه با انتقاد از کمرنگ بودن بخش فرهنگ در برنامه ششم توسعه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: فرهنگ در برنامه ششم توسعه به خوبی دیده نشده است، اصلا ما قدرت استدراک و استفهام فرهنگ را متاسفانه نداریم.
وی اظهار داشت: تمامی مشکلاتی که در حوزه اقتصاد داریم و فسادی که به زعم برخی ها نهادینه شده است، درگیری ها و خشونت ها و کدورت ها و کم کاری ها همه حاصل نادیده گرفتن فرهنگ است.
محبی نیا بیان کرد: ما هرچند ادعا می کنیم که انقلاب مان انقلاب فرهنگی بود اما در عمل در حوزه فرهنگ چه ستم هایی که به این بخش نکردیم و این مقوله را به معنای واقعی کلمه مورد صیانت قرار ندادیم و در این زمینه مدیریت جامع نداشتیم.
وی با تاکید بر اینکه مولفه های فرهنگی ما در بیابان سرگردانی ویلان هستند، گفت: ما نزدیک 50 هزار میلیارد تومان فقط بودجه نهادهای آموزش و پرورش و آموزش عالی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داریم که ما از این 50 هزار میلیارد تومان به اندازه 5 هزار میلیارد تومان نیز برداشت فرهنگی نداریم.
محبی نیا در آسیب شناسی این موضوع تاکید کرد: متاسفانه نهادهای فرهنگی ما به درستی مدیریت نمی شوند و کم کار هستند، فرهنگ دغدغه زبان هاست ولی باور ما این نیست که باید به فرهنگ توجه کنیم و فرهنگ را جزو ساختار قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در مجلس بیشتر آقایانی که شعار فرهنی می دهند تمایل به حضور در کمیسیون های اقتصادی همانند کمیسیون صنایع و معادن را دارند یعنی شعار فرهنگ می دهند ولی از فرهنگ گریزان اند.
این عضو هیئت رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: ما بیشتر از اینکه به پیش داوری ها و نگرش های ذهنی و تغییر و تحولات در پارادایم های ذهنی بپردازیم، همواره به دنبال الگو گرفتن از موسیقی یا فلان صنعت در حوزه سینما و تئاتر هستیم.
وی اضافه کرد: سینما و تئاتر و موسیقی خیلی مهم است ولی به شرط اینکه جوشش آنها از دامن هویت فرهنگی و تمدن فرهنگی ما باشد، ما در اقتصاد به الگوگیری حساس نیستیم و در سیاست نیز اگر الگو بگیریم، بد نیست ولی اگر در حوزه فرهنگ بخواهیم الگو بگیریم بدبخت می شویم، تبادل فرهنگی از نظر ما مشکلی ندارد اما اینکه بخواهیم تحت سیطره دیر فرهنگ ها قرار گیریم امر خوب و شایسته ای نیست.
نظر شما