کشاورزی محور همکاری های تهران - آنکارا

خبرگزاری شبستان:ایران در تولید یک سوم از تعداد محصولات اصلی دنیا دارای رتبه های اول تا دهم جهان است و در حال حاضر کشورمان دو سند همکاری در زمینه قرنطینه دامی و نقشه راه همکاری های راهبردی در زمینه کشاورزی با ترکیه امضا کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده است. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنابر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، براساس اطلاعات فائو، ایران در تولید یک سوم از تعداد محصولات اصلی دنیا دارای رتبه های اول تا دهم جهان بوده که سهم محصولات باغی 15 و محصولات زراعی 7 محصول می باشد. ایران با داشتن 15 محصول باغی مهم دارای مقام جهانی، از نظر تنوع تولید محصولات باغی، بعد از کشورهای چین، امریکا. مشترکاً با ترکیه رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده است. از نظر صادرات محصولات کشاورزی ایرآن نیز در صادرات 10 محصول دارای رتبه های اول تا دهم جهان است با این توضیح که براساس منابع فائو، تجارت جهانی محصولات کشاورزی دنیا متکی بر صادرات و واردات 35 محصول اصلی بوده و از بین کشورهای جهان 64 کشور صادر کننده محصولات زراعی و 55 کشور صادر کننده محصولات باغی می باشند.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر کشورمان دو سند همکاری در زمینه قرنطینه دامی و نقشه راه همکاری های راهبردی در زمینه کشاورزی با ترکیه امضا کرده است. این اسناد در خاتمه ششمین نشست کمیته مشترک راهبردی همکاری های کشاورزی دو کشور و اولین همایش کاری ایران و ترکیه در حوزه کشاورزی امضا شد. سند همکاری در زمینه قرنطینه دامی از سوی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و فاروق چلیک وزیر کشاورزی، غذا و دامداری ترکیه و پروتکل مربوط به نشست کمیته مشترک نیز از سوی معاونان وزرای کشاورزی دو کشور امضا شد.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی نوشته است: "چشم انداز همکاری ها در حوزه کشاورزی با توجه به ظرفیت های بسیار بزرگ در دو کشور و اراده سیاسی برای توسعه، بسیار امیدوار کننده است. نگاه راهبردی بین دو طرف در خصوص اینکه دو کشور در حوزه اقتصادی می توانند مکمل یکدیگر شوند، وجود دارد و امضای سه سند در ظرف کمتر از شش ماه خود نشاندهنده عزم راسخ برای توسعه همکاریهاست."

 

یادآور می شود: میزان تولیدات کشاورزی در دولت یازدهم از حدود 97 ملیون تن سال 1392 با 15.4 درصد رشد در سال 94 به 112 ملیون تن به ارزش بیش از 3.5 میلیارد دلار رسید.

کد خبر 588355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha