نویسندگان کشور با مشکل فروش کتاب مواجه هستند

خبرگزاری شبستان:چهره ماندگار و پدر علم کویرشناسی ایران گفت: نویسندگان به علت هزینه بالای توزیع کتاب و حمایت نکردن ناشران، نمی توانند کتاب های خود را به فروش برسانند که به عنوان یک معضل اصلی مطرح است.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان سمنان پروفسور پرویز کردوانی  درمراسم تجلیل از کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی افزود: بسیاری از نویسندگان قلم خوبی دارند و مطالب ارزشمندی را می نویسند اما به علت حمایت نشدن نمی توانند کتاب های خود را چاپ کنند و یا توزیع کنند.

 

وی با بیان این که ناشران باید حامی و مشوق نویسندگان باشند،اظهار داشت: همچنین نگاه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد نیز باید تغییر کند و مسئولان باید کتاب هایی را که برای مردم مفید است حمایت کنند و باید به آن ها اجازه چاپ داده شود.

 

کردوانی خاطرنشان کرد: نویسنده باید در ابتدا عاشق نوشتن باشد و همچنین علم و سواد کافی برای نوشتن را داشته باشد، نویسندگان نباید کتاب سازی کنند و باید با فرصت کافی و مطالعه، به نوشتن کتاب بپردازند.

 

این نویسنده و پدر علم کویرشناسی ایران با بیان این که یکی از معضلات موجود در حوزه نشر کتاب، نبود کتاب تخصصی گردشگری است، تاکید کرد: باید کتاب های مرتبط با گردشگری موجود باشد زیرا جامعه امروزی به مطالعه کتاب های گردشگری نیازمند است.

 

وی اضافه کرد: خانواده ها باید از کودکی به فرزندان خود نوشتن در موضوع های مختلف را آموزش دهند و باید کودکان بیاموزند که سفر به هر منطقه ای خود موضوعی برای نوشتن یک کتاب است.

 

پدر کویرشناسی ایران با بیان این که کتاب انوع مختلفی مانند دینی، علوم انسانی و علمی دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از کتاب های علمی در ایران ترجمه کتاب های خارجی هستند که بالای 90 درصد آن متناسب با شرایط محیطی و طبیعی کشور نیست.

 

کردوانی یادآور شد: کتاب به انسان آرامش می دهد و هر انسانی برای موفقیت بیشتر نیاز به مطالعه بیشتر دارد و باید فرهنگ کتابخوانی در خانواده ها افزایش پیدا کند.

 

ترویج و معرفی نشدن کتاب مشکل اصلی جامعه امروز ایران است

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان این که کتابخانه های کشور با امکانات موجود، قابلیت پنج برابر خدمت رسانی به مردم را دارند، افزود: مشکل اصلی جامعه امروزی ترویج و معرفی نشدن کتاب است.

 

علی رمضانی افزود: امکانات در کتابخانه ها پنج برابر نیاز مردم فراهم است اما مساله اصلی این است که مردم نمی دانند چه کتابی می تواند به نیازهای آن ها پاسخ دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: مسئولان امر و گروه های مرجع که مردم به آن ها اعتماد دارند باید در این زمینه تلاش کنند تا بتوانند کتاب های مناسب برای هر قشر را به به درستی به مردم معرفی کنند تا فرهنگ کتابخوانی در جامعه افزایش پیدا کند.

 

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور یادآور شد: سالانه دو میلیون نسخه منابع جدید به کتابخانه ها اضافه می شود که یک چهارم آن را مردم به کتابخانه های عمومی اهدا می کنند.

 

رمضانی ادامه داد: در کشور بیش از سه هزار و 200 کتابخانه عمومی وجود دارد که بیش از دوهزار و 200 کتابخانه نهادی است و هزار کتابخانه دیگر به صورت مشارکتی است و یا به دیگر دستگاه ها تعلق دارد.

 

وی ادامه داد: اداره کل منابع نهاد کتابخانه های عمومی همواره به دنبال نهادینه کردن فرهنگ کتاب خوانی در بین خانواده ها، شاداب سازی محیط کتاب خانه ها، بهسازی، بازسازی و ایجاد کتابخانه در مناطق محروم و ترغیب مشارکت بیشتر مردم در حوزه کتاب بوده است.

 

وی ترویج بخش های کودک و نوجوانان را یکی از راهبردهای اصلی اداره کل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور عنوان کرد و ادامه داد: کودکان و نوجوانان قشر بسیار مهمی در جامعه هستند که باید با فرهنگ کتاب خواندن و ارزش کتاب آشنا شوند.

 

رمضانی ضمن معرفی کتاب "اینترنت با مغز ما چه می کند" یادآور شد: یکی از رقیب های اصلی کتاب در جامعه امروزی، فضای مجازی است که همه اقشار مختلف جامعه به ویژه خانواده نباید اجازه دهند که فرزندانشان فضای مجازی را جایگزین کتاب کنند.

 

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان داشت :در طول تاریخ نحوه فکر کردن و زندگی کردن دچار تغییر می شود به طور مثال در دهه اول انقلاب اسلامی جامعه نیاز به نهضت سواد آموزی داشت و اکنون نیاز اصلی جامعه نهضت سواد رسانه ای است.

 

سرانه کتابخوانی، نماد میزان عقلانیت جامعه است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با تشبیه کتاب به کالای ناب و گنج بی پایان، افزود: سرانه کتابخوانی مردم یک کشور نشان دهنده میزان عقلانیت و خردمندی آن جامعه است.

 

محمد رضا سوقندی افزود: مردم کشوری که کتاب می خوانند دارای جامعه ای خردمند و پایدار هستند.

 

سوقندی با بیان این که بزرگترین کاربرد کتاب پایدارسازی جامعه برای زندگی سالم و آرام است، افزود: همه مردم باید به کتاب پناه بیاورند زیرا کتاب باعث عقلانیت و اندیشه ناب می شود و زندگی انسان را پایدار و آرام می سازد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بر توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باشد در جامعه تاکید و اضافه کرد: فرهنگ به معنی خواستن و دانش برای توانستن است که این دو مقوله همواره باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

 

وی تصریح کرد : اگر از فرهنگ کتاب را نادیده بگیریم چیزی از فرهنگ نمی ماند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت : کتابداران مشاوران و کارگزاران فرهنگی جامعه هستند و باید با نیاز های مطالعاتی مخاطبین آشنا باشند.

 

سوقندی تاکید کرد: هر کتابی که برای خواندن ارزش دارد به طور حتم برای خریدن نیز ارزش دارد و باید فرهنگ خرید کتاب در بین مردم تقویت شود تا آن ها کتاب های مورد نیاز خود را خریداری کنند.

 

وی به افزایش استفاده از فضای مجازی در بین مردم اشاره و اضافه کرد: شبکه ها و فضای مجازی امروزه رقیب سختی برای کتاب ها هستند و بسیاری از مردم به ویژه نوجوانان و جوانان اوقات فراغت خود را با فضای مجازی پر می کنند.

 

در ایام کتاب، کتابخوانی و کتابدار حدود 13هزار نفر، به صورت رایگان عضو کتابخانه های عمومی این استان شدند

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان در آیین تجلیل از کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی اظهار داشت: تعداد اعضای کتابخانه های عمومی این استان به حدود 60 هزار نفر رسیده است.

 

علیرضا شاه حسینی افزود : روز های بیست و چهارم و هجدهم ماه آبان، از روزهای ثبت نام رایگان برای عضویت، در کتابخانه ها بوده و علاقمندان به کتاب کتابخوانی عضو کتابخانه های عمومی استان شدند.

 

وی خاطرنشان کرد: 72 باب کتابخانه با بیش از یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب در استان سمنان فعالیت دارد که51 کتابخانه به صورت نهادی و زیر نظر این اداره کل و بقیه کتابخانه ها به صورت مشارکتی و یا غیردولتی فعال هستند.

 

.شاه حسینی با تاکید بر نامگذاری امسال، به نام سال خواندن یادآور شد: در نقاط محروم استان و روستاها ، برای علاقمندان کتابخانه ایجاد شده است .

 

وی افزود: سه کتابخانه مشارکتی شامل کتابخانه زندان گرمسار، کانون بازنشستگان سمنان و اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان در هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان  افتتاح شد که در مجموع در این کتابخانه ها 20 هزار نسخه کتاب وجود دارد.

 

شاه حسینی با اشاره به اینکه به  ازای هر شهروند استان دونسخه کتاب در کتابخانه های عمومی نگه داری می شود،ادامه داد: مردم فرهنگ دوست استان سمنان  18 هزار نسخه کتاب به ارزش 900 میلیون ریال به کتابخانه های اهدا کردند.

 

در این آیین 12 کتابدار برتر استان و شماری از نویسندگان، مولفان و فعالان عرصه فرهنگ کتاب تجلیل شدند.

 

در پایان بخش مولفان و نویسندگان استان سمنان در کتابخانه مرکزی افتتاح شد. 

 

کد خبر 588386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha