جلیسه: فعالان رسانه نسبت به زردنویسی و نگاه‌ پوپولیستی حساس باشند

خبرگزاری شبستان: دبیر هفته کتاب با انتقاد از پرداختن به مسائل حاشیه ای کتاب و زردنویسی گفت: فعالان رسانه در عرصه کتاب نسبت به زردنویسی و نگاه‌ پوپولیستی حساسیت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان پانزدهمين جشنواره كتاب و رسانه شب گذشته ۲۵ آبان ماه با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و اهالی رسانه در پژوهشکده فرهنگ و هنر برگزار شد.

 

در این مراسم همچنین مجید غلامی‌جلیسه، دبیر هفته کتاب، حجت الاسلام دعایی، محمد علیپور رئیس جهاد دانشگاهی، سید فرید قاسمی و محمدرضا زائری نیز حضور داشتند.

 

مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب و دبیر ستاد هفته کتاب در این مراسم در سخنانی انتقادی نسبت به مباحث حاشیه ای حوزه کتاب و زردنویسی در این حوزه، گفت:  یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ های ما در حوزه کتاب و نشر، بحث کتابسازی و زردنویسی است که گریبانگیر شده است و امروز بیش از گذشته شاهد آن هستیم.

 

وی در ادامه توضیح داد: سال گذشته بر اساس یک پژوهش ۱۰ ساله در این خصوص متوجه شدیم، تنها یک درصد آثار منتشر شده در سال امکان برگزیده شدن در جایزه سال جمهوری اسلامی ایران را پیدا می کنند ضمن اینکه حتی در بسیاری از گروه‌ها و رشته‌ها اثری که به مرحله تقدیر برسد، نداشتیم و این یک ضعف عمده به شمار می‌ آید. همچنین سال گذشته تقریبا ۸۴ هزار جلد کتاب به چاپ رسیده بود که بر اساس آثار برگزیده شده در ۲۳ جشنواره نسبت حجم کل انتشار به آثار منتخب از میزان پایین برخوردار است.

 

جلیسه با اشاره به راه‌اندازی فصلنامه نقد کتاب، جلسه‌های نقد کتاب و سایر فعالیت‌ها که سبب امیدواری در حوزه نشر شد، گفت: انتشار نشریه های وزین و برگزاری چنین جلسه هایی سبب شد تا امیدی در حوزه نشر به وجود آید و از زردنویسی کاسته شود اما همچنان آمار نگران کننده است و باید جدی به این موضوع نگاه شود.

 

دبیر هفته کتاب در پایان از اهالی رسانه درخواست کرد: فعالان رسانه در عرصه کتاب این حساسیت را داشته باشند و به کیفیت و عمق کتاب بپردازند تا اینکه به حواشی و ظاهر کتاب اهمیت بیشتری دهند و شاهد پرداختن به بحث زردنویسی و نگاه‌های پوپولیستی باشیم. البته هر چند تعداد خبرنگاران کتاب چندان زیاد نیست اما اگر همین تعداد اندک نیز به کیفیت و محتوای آثار را مورد توجه قرار دهند، می‌توانند تاثیر ارزشمندی داشته باشند.

 

انتقاد زائری از نگاه حاکم گزینش گرایانه و انحصارگرایانه در رسانه

محمدرضا زائری نیز در این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: متاسفانه نگاه حاکم بر حوزه عمومی در کشور یک نگاه گزینش گرایانه و انحصارگرایانه است و این موضوع ربطی به آدم‌ها و جناح‌ های مختلف فکری و سیاسی ندارد. برای مثال برخی در رسانه‌ها که وقتی توران میرهادی بدرود حیات گفت، طوری وانمود کردند که او اصلا تاکنون وجود نداشته است و از آن طرف برخی هم هستند که وقتی چهره‌ای مثل حمید سبزواری دار فانی را وداع گفت انگار وجود نداشته است!

 

وی خاطرنشان کرد: آرزوی من این است در حوزه رسانه‌ نگاری کتاب و پوشش اخبار حوزه کتاب تنها از یک دریچه نگاه نکنیم.

 

زائری در پایان بیان کرد: خبرنگاران کتاب باید واقعیت‌ های حوزه نشر را آن گونه که هست ببیند و بیان کنند که اگر این اتفاق بیفتد متوجه خواهیم بود که این حوزه قابل دفاع است.

 

 

کد خبر 588422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha