لزوم روشن شدن نظام حقوقی جنین های آزمایشگاهی

خبرگزاری شبستان: مدیر مدرسه علمیه نرجس خاتون(س) تصریح کرد: یکی از مسائل نو پیدا در زمینه ناباروری تولید جنین های آزمایشگاهی و انجماد آنها است که دارای احکام فقهی می باشد و باید به آنها پرداخته شود.

فهیمه ربیعی نویسنده  کتاب «تولد فرزند بعد از وفات والدین از منظر فقه و حقوق» و مدیر مدرسه  علمیه نرجس خاتون(س) شاهین شهر  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: کتاب «تولد فرزند بعد از وفات والدین از منظر فقه و حقوق» با راهنمایی حجت الاسلام دکتر راعی به طور مشترک تالیف شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در عصر حاضر، بشر در سایه  علم و دانشی که موهبت الهی است، توانسته با نوآوری های چشمگیر و با به کارگیری روش های علمی مدرن در درمان ناباروری، درهای جدیدی را در عالم پزشکی به روی زوج های نابارور بگشاید گفت: یکی از مسائل نو پیدا در زمینه  ناباروری تولید جنین های متعدد آزمایشگاهی و انجماد آنها به منظور نگهداری و استفاده از آنها در سال های آینده است که دارای احکام فقهی است.

 

ربیعی اظهار داشت: امکان فوت یک یا هر دو زوجی که جنین های خود را در مرکز ناباروری نگهداری کرده اند و تقاضای استفاده از جنین های منجمد خود را از طرف خانواده، همسر و یا حتی زوج های نابارور دیگر فراهم نموده است وجود دارد.

 

وی افزود: این مسئله که از رهگذر توانمندی های بشری حاصل شده است، سوال های مختلف فقهی را به دنبال آورده است و کلیه این سوال ها در دو حوزه احکام تکلیفی و وضعی مطرح شده است.

 

مدیر مدرسه  علمیه نرجس خاتون(س) تصریح کرد: سوال اصلی فقهی ناظر به جواز یا عدم آن می باشد و به دنبال آن این مباحث مطرح می شود که مساله نسب، ارث، نفقه، محرمیت، ازدواج، حضانت و ولایت فرزندان متولد شده بعد از وفات والدین چگونه می باشد.

 

وی خاطر نشان کرد: کتاب«تولد فرزند بعد از وفات والدین از منظر فقه و اصول»در صدد پاسخ گویی به مسائل مطرح شده و مشخص کردن نظام حقوقی روشنی نسبت آن برای جامعه می باشد.

 

وی نبود منابع تخصصی و در دسترس نبودن آنها، نو بودن موضوع و به تبع آن عدم ورود مراجع بزرگوار تقلید و حقوقدانان متخصص را از مشکلات مهم در راه تالیف این کتاب دانست.

 

کد خبر 588740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha