آذر؛ برداشت نفت از میدان نفتی آذر

خبرگزاری شبستان:میدان نفتی آذر در شرق شهرستان مهران استان ایلام واقع شده‌است و در حال حاضر کارها در آن روی غلتک افتاده است و پیچیده‌ترین سازند ایران سرانجام به نفت خواهد رسید به طوری که تا پایان امسال شاهد برداشت نفت از این میدان خواهیم بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان نفتی آذر در شرق شهرستان مهران استان ایلام واقع شده‌است. مخزن این میدان با میدان نفتی بدرای کشور عراق مشترک است و در امتداد شمال غربی میدان مستقل چنگوله واقع است. این میدان دارای ۲ میلیارد و ۵۰۰ بشکه نفت خام درجا است. میزان نفت قابل استحصال از این میدان ۴۰۰ میلیون بشکه نفت برآورد می‌شود.

 

بنابراین گزارش، طرح توسعه این میدان به شرکت‌های استات اویل نروژ گازپروم روسیه واگذار شده بود که این شرکت در سال ۲۰۰۸ به موجب پیروی از تحریم‌های علیه ایران از ادامه همکاری در توسعه این میدان انصراف دادند. در حال حاضر طرح توسعه این میدان بر عهده شرکت ملی نفت ایران گذاشته شده‌است. بانک صادرات ایران نیز به عنوان تامین‌کننده مالی این پروژه در نظر گرفته شده‌است.

 

این گزارش می افزاید: پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از این میدان تا مدت ۲۵سال، روزانه ۵۰ تا ۶۵ هزار بشکه نفت خام سبک با درجه API ۳۲ از این میدان، برداشت شود. همچنین نفت برداشت شده از این میدان قرار است توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ به دهلران منتقل شود. در حال حاضر کارها در میدان نفتی مشترک آذر روی غلتک افتاده است و پیچیده‌ترین سازند ایران سرانجام به نفت خواهد رسید به طوری که تا پایان امسال شاهد برداشت نفت از این میدان خواهیم بود.

 

بنابراین گزارش، شانا در این زمینه به نقل از کیوان یاراحمدی، مجری طرح توسعه میدان آذر نوشته است: "نتایج لرزه نگاری دو بعدی و آزمایش چاه حاکی از اقتصادی بودن برداشت نفت از این میدان در سال‌های ٨٦-٨٥ بود که سرانجام شرکت ملی نفت ایران هم آن را تایید کرد. در نیمه‌ دوم سال ۱۳۸۸ با مشارکت گازپروم روسیه مذاکرات به صورت جدی‌تر دنبال و در خردادماه ۱۳۸۹ عمده موارد قراردادی با این کنسرسیوم نهایی شد. تاکنون بیش از ۴۰ بسته‌ کاری کوچک و بزرگ در توسعه میدان آذر تعریف و واگذار شده است، سه پیمانکار حفاری، هشت دستگاه حفاری را در میدان آذر مستقر کرده‌اند که شرکت ملی حفاری ایران و گلوبال پتروتک کیش از جمله آن‌ها هستند. ضمن این‌که مشاوران قوی و رتبه یک در حوزه مطالعات بالادستی نیز در این مجموعه فعالیت می‌کنند که رهاورد آن کم شدن طول دوره حفاری و به تبع آن کاهش هزینه‌های حفاری است."

کد خبر 588797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha