به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، وحید پورحضرت، معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار آستارا امروز( ۲۹ آبان) در جلسه رفع موانع احداث خط آهن در محل فرمانداری این شهرستان با بیان اینکه این نشست با هدف رفع برخی موانع و مشکلات در بحث زیر ساختی و جابجایی برخی تاسیسات در حوزه برق، آب، گاز، مخابرات، فیبر نوری و ... برگزار شده است، اظهارکرد: پروژه راه آهن آستارا – آستارا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی به نشست مشترک دو روزه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان که در تاریخ ۱۷ و ۱۸ مهر سال گذشته در آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان برگزار شد، اشاره کرد و افزود: در این نشست قرار داد احداث پل ریلی و راه آهن مرزی به امضاء مسئولین عالی رتبه دو کشور رسید.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار بندر آستارا با بیان اینکه ۸.۵ کیلومتر ریل گذاری از ایستگاه راه آهن موجود در کشور آذربایجان تا مرز بین ایران و جمهوری آذربایجان به اتمام رسیده است، تصریح کرد: احداث پل ریلی مشترک به طول ۸۰ متر در سه دهنه در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پورحضرت با اشاره به اینکه از پل مرزی تا ایستگاه بارانداز شاهد احداث دو پل یکی به صورت روگذر در محدوده باغچه سرا و دیگری به صورت زیرگذر در محدوده کمربندی آستارا به اردبیل جهت حرکت قطار هستیم، اظهارکرد: عمده مشکلات این خط ریلی در محدوده باغچه سرا در حوزه آب شهری، گاز، فیبر نوری و در محدوده کمربندی در حوزه فیبر نوری، آب و جابجایی برخی تاسیسات برق( سیم و ترانس) است.
وی در ادامه حل مشکلات فوق را نیازمند همکاری برخی دستگاه ها جهت تسریع در اجرای پروژه راه آهن آستارا – آستارا دانست.
پورحضرت با اشاره به بازدید اخیر معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و مدیر عامل راه آهن جمهوری آذربایجان از پروژه خط ریلی آستارا – آستارا، گفت: از کلیه دستگاه های ذیربط انتظار این است به منظور تسریع در انجام عملیات و اتمام پروژه در موعد مقرر نهایت همکاری را با مسئولین راه آهن داشته باشند.
گفتنی است، براساس توافق مسئولان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان در قالب کمیسیون همکاری های اقتصادی دو کشور مبنی بر توسعه تجارت بین المللی، عملیات مشترک احداث پل ریلی آستارا - آستارا اول اردیبهشت ماه سال جاری بر فراز رودخانه مرزی آستاراچای با امتداد ۸۰ متر آغاز شد و جمهوری آذربایجان به تکمیل هشت کیلومتر خط آهن در خاک خود و جمهوری اسلامی ایران به احداث دو و نیم کیلومتر خط آهن و بارانداز در شهرستان آستارا متعهد شدند.
خط آهن قزوین - رشت نیز به عنوان بخش دیگری از کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب ایران در حال پیگیری و اجراست و به خط آهن آستارا متصل میشود.
نظر شما