خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: محدودیت هایی که تحریم ها بر سر راه تجارت خارجی ایران قرار داده بود باعث شده بود کشورمان آنچنان که باید نتواند در عرصه بین الملل نقش ایفا کند و بسیاری از فعالیت های تجاری و اقتصادی ایران به واسطه تحریمها محدود شده بود اما برجام باعث لغو این محدودیت ها و به دنبال آن حضور کشورمان در عرصه های تجارت خارجی شد تا جایی که امروز 60 قرارداد با کشورهای خارجی در زمینه های مختلف حوزه فعالیت وزارت صنعت و معدن به امضا رسیده که از این تعداد تاکنون 30 قرارداد عملیاتی شده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "پس از برجام 60 قرارداد با کشورهای خارجی در زمینه های مختلف حوزه فعالیت این وزارتخانه به امضا رسیده که از این تعداد تاکنون 30 قرارداد عملیاتی شده است. همچنین در طول فعالیت دولت تدبیر و امید به منظور رونق بنگاههای تولیدی 6 هزار و 941 واحد صنعتی کوچک و بزرگ برای گرفتن تسهیلات به بانکها معرفی شده اند. برخی این واحد های صنعتی که همه آنها با ثبت نام در سامانه بهین یاب و پایش در کارگروههای استانی به تایید رسیده و با بانکها قرارداد امضا کرده اند، پیش از این تعطیل بودند اما بار دیگر به عرصه تولید برگشته و برخی نیز با این تسهیلات افزایش ظرفیت تولید داشته اند.
همچنین تا پایان امسال 600 واحد صنعتی دیگر برای گرفتن تسهیلات به بانکها معرفی می شوند. در بخش شهرکهای صنعتی نیز 38 هزار واحد صنعتی وجود دارند که شاید 20 درصد از آنها به دلیل فناوری قدیمی امکان برگشت به عرصه تولید و توان رقابت را ندارند."
یادآور می شود: توافق جامع و نهایی هستهای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام (Joint Comprehensive Plan of Action) در راستای توافق جامع بر سر برنامه هستهای ایران و بدنبال تفاهم هستهای لوزان، در سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ (شامل چین، فرانسه، روسیه، پادشاهی متحد بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان) منعقد شد. مذاکرات رسمی برای طرح جامع اقدام مشترک درباره برنامه اتمی ایران با پذیرفتن توافق موقت ژنو بر روی برنامه هستهای ایران در نوامبر ۲۰۱۳ شروع شد. به مدت ۲۰ ماه کشورها درگیر مذاکره بودند که در آوریل ۲۰۱۵ تفاهم هستهای لوزان شکل گرفت.
نظر شما