یاری امام زمان (عج) نیازمند معرفت و شناخت دقیق حضرت است

خبرگزاری شبستان: مردي از امام حسین (ع) پرسيد: اي پسر رسول خدا، پدر و مادرم فدايت باد، معرفت خدا چيست؟ فرمود: اينكه مردم هر زماني، امام خود را كه اطاعتش بر آنان واجب است، بشناسند»

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، کارشناس مباحث مهدوی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کانال تلگرامی آینده نگاری ایران می نویسد:

یاری امام زمان، تنها یک مقوله اعتقادی یا سیاسی صرف نیست؛ بلکه مهم ترین بعد آن، عرفانی است. عرفان منتظرانه یا انتظار عارفانه، زیباترین و موثرترین سیر و سلوک روحی است که می تواند از انسان منتظر، یک عارف سالک و یک شاهد ناظر بسازد و او را در اوج اعلا علیین و فرج واقعی قرار دهد. در این راه باید چهل روز کامل و چهل مرحله اساسی، طی کند تا به کعبه مقصود (یاری و نصرت ولی خدا) برسد.

«اربعین» عددی قدسی است که اسرار فراوانی در آن نهفته است. پیامبران و اولیای الهی همواره سنّت اربعین را گرامی داشته و آثار بسیاری با مفهوم اربعین از خود به جا گذاشته اند. در عرفان اسلامی، عدد چهل در ارتباط با کیفیات مطرح می شود و روایاتی که درباره اربعین و اربعینیات وارد شده، بیشتر به سیر باطنی و تعالی روحی توجه دارد.

در واقع، چنین استفاده می شود که انسان هر حرکت مخلصانه و خداخواهانه ای را که تا چهل بار یا چهل مرحله انجام داده باشد، دریچه ای از نور و روشنایی به روی او گشوده می شود و  یک سلسله جوشش ها و لذت ها، بینایی ها و رویش ها در زندگی روحانی و معنوی او آغاز می گردد. سهروردي بيان مي كند كه :« خداوند سبحان انسان را در چهل روز آفريد و هر روز صفتي به او اعطا فرمود تا در روز چهلم، انوار حق در وي تجلي يابد».

با توجه به این مقدمه، در این قسمت به مرحله عرفانی «معرفت» می پردازیم. یاری کننده امام زمان (عج) کسی است که معرفت ولایی و شناخت درستی نسبت به آن حضرت و راه و هدف او دارد. بر اساس منابع روایی ما  منتظران واقعی، معرفت و شناخت عميقي از خداوند و امام دارند؛ چنان که امام علي(ع) درباره‌ آنان فرموده است: مرداني كه خدا را چنان كه شايسته است شناخته‌اند». (منتخب الاثر، فصل 8، ب1، ح2).

چنين معرفتی هنگامي امكان پذير است كه انسان، امام زمان خود را بشناسد. در این رابطه سالار شهیدان امام حسين(ع) فرمود:«اي مردم! خداوند خلق نكرد بندگان را مگر اينكه او را بشناسند، پس وقتي او را شناختند عبادتش كنند. پس هنگامي كه او را عبادت كردند از عبادت (ذلت در برابر) غير او بي نياز مي‌شوند. مردي پرسيد: اي پسر رسول خدا، پدر و مادرم فدايت باد، معرفت خدا چيست؟ فرمود: اينكه مردم هر زماني، امام خود را كه اطاعتش بر آنان واجب است بشناسند».(بحار الانوار، ج 23، ص83، ح22)

پس معرفت امام راه شناخت خداست و ياران امام مهدي(عج) شناخت عميقي از امام دارند. اين شناخت فراتر از دانستن نام و نشان و نسبت امام است؛ بلكه معرفت به حق ولايت امام و جايگاه بلند او در عالم هستي است.

گفتنی است، کانال تلگرامی «آینده نگاری ایران» به نشانی IranianForesight@ در دسترس کاربران است.

کد خبر 589079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha