خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: تقویت حوزه دفاعی ایران هدف راهبردی مسکو، ارسال آب سنگین بیش از سقف مجاز ایران به خارج کشور، نقض «برجام» از سوی آمریکا اقدامی اشتباه، جان کربی: آمریکا خریدار آب سنگین ایران نیست از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
خیز شوالیههای پرنده روس در کیش جهت همکاری افزونتر نظامی/تقویت حوزه دفاعی ایران هدف راهبردی مسکو است
وبگاه انگلیسی «جینز دیفنس» در مطلبی به حضور صنایع نظامی روسیه در بازار ایران اشاره کرد و نوشت: صنایع نظامی روسیه امسال برای نخستین بار حضور گستردهای را در نمایشگاه هوایی جزیره کیش در ایران به اجرا گذاشتند.
بر اساس این گزارش، صنایع نظامی روسیه قصد دارد در بخش تجاری و نظامی با ایران قراردادهایی امضا کند.
روسیه که پیشتر در نمایشگاه هوایی کیش حاضر نمیشد امسال خیز بلندی را با شرکت در این نمایشگاه هوایی که از 16 تا 19 نوامبر سال جاری (چهارشنبه 26 آبان تا شنبه 29 آبان) برگزار شد از خود نشان داد.
شرکتهای (UAC)،(UEC)،بالگرد سازی و شرکتهای هوا فضای روسیه در این نمایشگاه حاضر شدند.
یک نماینده شرکت هواپیمای متحد(UAC) در این زمینه گفت:«ما اجازه گفتوگو در این کشور درباره توافق پیرامون فروش جنگنده را نداریم.»
این مقام روس در ادامه افزود: «شما اینجا در این برهه شاهد حضور سوپر جتهای سوخو و «ارکوت امسی-21 » (هواپیمای ساخت کارخانه «یونایتد ایرکرفت کورپوریشن) هستید.
این نشریه در ادامه مینویسد: درهر حال، نمایشگاه امسال بر تقویت بالقوه روابط نظامی روسیه با ایران در حوزه دفاعی متمرکز بوده که از دیرباز از اهداف بلند مدت راهبردی صنایع دفاعی روسها و بهتر شدن آن بوده به طوریکه در روز دوم این نمایشگاه شاهد حضور هئیتها و مقامهای ارشد ایرانی و روسی از صبح تا ظهر و برگزاری نشت بودیم.
از سویی دیگر حضور 6 فروند جت سوخوی -27 در ایران و اجرای عملیات برای نخستین بار حاکی از میل طرفین در افزایش همکاریهای نظامی در حوزه هوایی دارد.
نشریه انگلیسی در خاتمه با انتشار تصویری از حضور سوخو-27 روسیه نوشت: شوالیههای روسی با جنگندههای سوخو-27 اولین عملیات خود را در نمایشگاه هوایی کیش اجرا کردند.
«منوچهر منطقی» رییس سازمان صنایع هوایی ایران نیز در این زمینه به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت،تهران و مسکو به نتایج مناسبی درباره همکاری در حوزه هوایی رسیدهاند.
شرکت بالگردسازی روسیه و شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران نیز سندی را برای کنترل مرغوبیت بالگردهای روسی در دست بهره برداری در ایران امضا کردند.
به گزارش اسپوتنیک،در اطلاعیه «ایگور چچیکوف»، معاون شرکت بالگردسازی روسیه آمده است: «ما و همکاران ایرانی به تعامل برای ایجاد مرکز ارائه خدمات فنی برای بالگردهای روسی در خاک ایران ادامه میدهیم.»
این رسانه ماه قبل نیز در گزارشی پیرامون «تلاش صنایع دفاعی ایران در ساخت جنگ افزارهای نظامی» نوشت: ایران در حال ساخت و توسعه اولین «آکرانوپلان» بدون سرنشین جهان (UGEV) است که نیروی دریایی سپاه پاسداران میتواند برای اجرای عملیات دوربرد از آن استفاده است.
آکرانوپلان پرنده دریایی است که با بهرهگیری از اثر متقابل سطح با فاصله کمی از سطح آب و با سرعت بالا به پرواز درمیآید و روی بالشتکی از هوا بر فراز آب میخزد.
جینز دیفنس با چاپ تصویری از این پرنده دریایی بدون سرنشین با استناد به گزارش یکی از رسانههای ایرانی نوشت: نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران میتواند با نصب سامانههای دید در شب در این پرنده دریایی تجسسی،رزمی در محیطهای با رطوبت بالا نیز عملیات داشته باشد.
بر اساس این گزارش، برد این پهپاد 1000 کیلومتر بوده و قادر است از 50 سانتیمتری سطح دریا تا ارتفاع 3000 پایی اوج گیرد و بیشینه سرعت آن نیز 200 کیلومتر در ساعت است.
در تصویر به نمایش در آمده از قایق پرنده بدون سرنشین جدید ایران میتوان سطح آیرودینامیکی بین بالها و بدنه پهپاد را ملاحظه کرد.
برخی از این قایقهای پرنده پهپادی حتی قادر به عملیاتی کلاسیک چون جنگندهها هستند.
جینز دیفنس نوشت: ایران اینک تجربه ساخت قایقهای پرنده را دارد و تاکنون قایقهای پرنده «باور 1» و «باور 2» یک و دو سرنشینه را ساخته است.
در 6 اکتبر سال 2014 نیز تصاویر ماهوارهای ساخت یک قایق پرنده بزرگتر دو سرنشینه را در مجتمع کشتی سازی ایران(ISOIC) نشان داد.
آکرانوپلانها در مقایسه با هواپیماهایی که در ارتفاع پایین پرواز میکنند سوخت کمتری مصرف میکنند و با توجه به نزدیکی به سطح آب در مقایسه با هواپیما دارای ایمنی بیشتری است.
آکرانوپلانهای نظامی دارای ویژگیهای مهم دیگری در مقایسه با کشتیها و هواپیماهای نظامی هستند و به دلیل پرواز در ارتفاع پایین، نه تنها از دید رادارها پنهان هستند، بلکه شنودهای زیر آبی نیز حرکت آنها را ثبت نمیکنند. همچنین به علت خزیدن بالای سطح آب، آکرانوپلانها از گزند مینهای دریایی نیز در امانند.
نشریه ژاپنی «دیپلمات» نیز هفنه گذشته در گزارشی پیرامون همکاریهای نظامی ایران و چین نوشت: چین در سال 2015 با فروش 150 فروند جنگنده چند منظوره «جی -10» به ایران موافقت کرد که البته تاکنون دو طرف این خبر را نه تایید و نه تکذیب کرده و به نظر میرسد این امر تنها با رفع تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل در سال 2020 در زمینه ارسال سلاحهای تهاجمی به ایران صورت پذیرد.
به نوشته نشریه دیپلمات، جی -10 هواپیمای جنگنده چندمنظوره است که توسط شرکت «چنگدوی» برای ارتش چین طراحی و تولید شده و در غرب به نام «اژدهای نیرومند» معروف است.
این جنگنده همزمان به عنوان یک جنگنده و یک هواپیمای تهاجمی ایفای نقش میکند و برای اجرای عملیات در هرگونه شرایط آب و هوایی در شب و روز طراحی شده است.
ایران ارسال آب سنگین بیش از سقف مجاز را به خارج کشور آغاز کرده است
دو دیپلمات امروز (دوشنبه) به خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گفتند که ایران چند روز قبل صادرات آب سنگین بیش از حد مجاز خود را که ممکن است در پروسه ساخت بمب اتمی استفاده شود، آغاز کرده است.
بر این اساس، دو دیپلمات مطلع در این زمینه که اجازه نداشتند نام خود را فاش سازند، اعلام کردند ایران آب سنگین اضافی خود را به خارج از کشور ارسال کرده است.
این دو دیپلمات کشور «عمان» به عنوان یکی از دوستان ایران را مقصد ارسال آب سنگین اعلام کردند.
آب سنگین که برای خنک کردن تاسیسات اتمی استفاه میشود میتواند برای ساخت پلوتونیم نیز بهکار رود.
در گزارش اخیر آژانس بینالمللی اتمی آمده است که تهران بیش از توافق حاصل شده با قدرتهای جهانی آب سنیگن ذخیره کرده بوده و این البته برای دومین مرتبه بعد از توافق اتمی در ماه ژانویه گذشته بوده که این کشور بیش از حد مجاز آب سنگین داشته است.
ایران تاکنون ۳۲ تن آبسنگین به آمریکا و ۳۸ تن نیز به روسیه فروخته است.
مهر:
نقض «برجام» از سوی آمریکا اقدامی اشتباه است
«مایکل مولن» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا می گوید که دولت آینده «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب نباید توافق هسته ای واشنگتن با ایران را زیرپا گذارد.
این ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که در دوران ریاست جمهوری «جورج دبلیو. بوش» و «باراک اوباما» ریاست ستاد مشترک ارتش این کشور را برعهده داشت، گفت که آمریکا به اندازه کافی شاهد جنگ و درگیری در منطقه خاورمیانه بوده است و از اینرو، دولت جدید واشنگتن را تشویق کرد تا توافق هسته ای با ایران را «با دقت زیاد» مورد بررسی قرار دهد.
مولن خطاب به شرکت کنندگان در «میزگرد ایده های واشنگتن» که از سوی «مؤسسه آسپن» برگزار شد، گفت: «به نظر من، پاره کردن این توافقنامه- برجام- اشتباه است».
این ژنرال نیروی دریایی آمریکا همچنین اذعان کرد که تاکنون شاهد ارائه یک طرح جایگزین برای این توافقنامه- که در ژوئیه ۲۰۱۵ به امضاء رسید- نبوده است.
گفتنی است که ایران و گروه «۱+۵» متشکل از کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان موافقت کردند که در اِزای تعقیب برنامه هسته ای منحصراً صلح آمیز از سوی تهران، تحریمهای هسته ای وضع شده علیه ایران به تدریج لغو شود.
پس از آنکه «آژانس بین المللی انرژی اتمی» پایبندی کامل ایران به مفاد «برجام» را تأیید کرد، این توافق هسته ای از شانزدهم ژانویه سال جاری به مرحله اجرا درآمد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
اویل پرایس: ایران و روسیه روابط نفتی خود را تقویت می کنند
ایران و روسیه با امضای قراردادهای نفتی به دنبال تقویت هر چه بیشتر روابط خود در حوزه انرژی هستند.
شرکت ملی نفت ایران و چند شرکت روسی قراردادهایی برای توسعه میدان های نفتی ایران امضاء کردند که نشان می دهد مسکو و تهران به دنبال افزایش همکاری های خود در حوزه انرژی هستند.
در گزارش اویل پرایس آمده است: یکی از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران به رسانه ها گفت سه شرکت روسی برای توسعه میدان های نفتی ایران قراردادهایی با شرکت ملی نفت ایران امضاء کرده اند.
غلامرضا منوچهری، قائم مقام رئیس شرکت ملی نفت ایران گفت شرکت های لوک اویل، تات نفت و زاروبژنفت روسیه با این شرکت قرارداد امضاء کرده اند. این قراردادها تازه ترین دلیل برای اثبات روابط بسیار نزدیک مسکو و تهران در زمینه انرژی است.
از ماه ژانویه که بسیاری از تحریم های اقتصادی علیه ایران لغو شدند، این کشور در تلاش است صنعت انرژی خود را احیاء کند.
روسیه به یکی از شرکای تهران تبدیل شده است، زیرا مسکو پس از الحاق کریمه، با تحریم های اقتصادی غرب روبرو شد.
جان کربی: آمریکا خریدار آب سنگین ایران نیست
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری امشب خود، در واکنش به خبر ارسال 11 تن آب سنگین ایران به عمان برای فروش در بازارهای بینالمللی اعلام کرد آمریکا خریدار این محصول هستهای نیست.
کربی در واکنش به سوالی در خصوص اطلاع از هویت خریدار این محصول ایرانی گفت: نمیدانم خریدار آن کیست .تا جایی که می دانم، آمریکا در آینده نزدیک قصد خرید آب سنگین ایران را ندارد.
چند روز پیش وال استریت ژورنال در مطلبی به نقل از منابع آگاه نوشت ایران در چند روز آینده و با هدف تنش زدایی خروج ۱۱ تن آب سنگین مازاد خود را به مقصد عمان آغاز می کند.
نظر شما