بیماریهای غیر واگیر۶۰ درصد مرگ و میر دنیا/کشورهای در حال توسعه دچار مرگ زود رس می شوند

خبرگزاری شبستان:رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه کشورهای در حال توسعه دچار مرگ زود رس می شوند، گفت: ۶۰ درصد مرگ و میر دنیا بر اثر بیماری های غیر واگیراست.

 به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از بندر انزلی، دکتر علی منتظری. رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی امروز(3 آذر ) در نخستین همایش ملی سبک زندگی سالم که در مجتمع فرهنگیان دهکده ساحلی برگزارشد اظهار کرد: رفتارها نقش ارزنده ای در تعیین سلامت جامعه دارد.

 

وی با بیان اینکه عمده بیماری های غیر واگیر ناشی از رفتار انسان ها است، گفت: شهرنشینی، وضعیت اقتصادی و مدرن شدن زندگی و... از جمله عوامل افزایش بیماری های غیر واگیر در دنیا است.

 

منتظری اذعان کرد: عدم تحرک جسمانی، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی تغذیه نامناسب  که سبب افزایش و گسترش بیماریه ای غیر واگیر در جهان شده است.

 

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی افزود: با مطالعات صورت گرفته 60 درصد مرگ میرها در دنیا بر اثر انواع بیماری های غیر واگیر است بدین سبب 58 میلیون مرگ و میر در جهان بر اثر بیماری های غیر واگیر است.

 

وی به کشورهای در حال توسعه اشاره کرد و ادامه داد: آمار نشان داده است در جهان 16 میلیون جمعیت در سال قبل از اینکه به سن 70 سالگی برسند جان خود را از دست می دهند.

 

منتظری اذعان کرد: از هر 5 نفر در کشورهای در حال توسعه 4 نفر دچار مرگ زود رس خواهند شد چرا که سبک زندگی سالم  و مناسبی را ندارند.

 

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی افزود: رعایت احکام دینی و توجه به مذهب و ارزش های دینی سلامت جسم و روح را تضمین خواهد کرد.

 

وی گفت: توجه به الگوی غذایی و کیفیت آن از مقوله های مهم در زندگی سالم است.

 

منتظری با تاکید بر اینکه زندگی نا سالم مرگ زود رس در جامعه افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: کیفیت زندگی شامل کیفیت تحرک جسمانی، روحی و روانی و اجتماعی از شاخص های کیفیت شمرده می شود توجه به این موارد در

رونق کیفیت سبک زندگی سالم تاثیر به سزایی خواهد داشت.

 

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: مداخلات نقش ارزنده ای در ارتقاء کیفیت سبک زندگی سالم دارد.

 

وی اضافه کرد: مداخلات شامل فعالیت ها و رفتارها و همچنین تغذیه و.... در زندگی روزمره افراد می باشد.

 

منتظری اذعان کرد: افزایش انواع بیماری ها از جمله دیابت و سرطان با مداخلات زندگی روزمره افراد رابطه دارد.

 

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: سبک زندگی قابل تغییر است و با نهادینه کردن سبک زندگی سالم می توان از انواع بیماری های غیر واگیر جلوگیری کرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 589530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha