به گزارش خبرگزاری شبستان، بازار شرجه در بغداد که در طول سال های جنگ و اشغال هویت اصلی خود را فدای خواسته های خارجیان کرده بود رمضان امسال به احیای سنت های زیبای این کشور دست زد.
این بازار که تا سال گذشته به خاطر جنگ تعطیل بود تلاش کرد تا با احیای سنت های خود و تعمیر معماری سنتی مغازه ها رمضان را همچون تولدی دوباره انگارد.
بازارچه شرجه در یک محله تاریخی بغدا خاطره و هویتی خوشایند برای همه عراقی ها است.ابو ایسام، که از سال 1956 در این بازار رزازی (برنج فروشی) دارد اظهار کرد: رمضان از اینجا برای عراقی ها شروع می شود.
سیل جمعیت مردم عراق در این بازار برای خرید انواع مواد مورد نیاز ماه مبارک رمضان که تنها در بازار یک جا پیدا می شود هیجان زیبایی است که اهالی بازارچه فقط در این ماه آن را شاهد هستند.
اما قلب بازار شرجه خاطره ای تلخ را برای مردم زنده می کند.از آغاز حمله آمریکایی ها در سال 2003 سربازان آمریکایی به این بازار حمله کردند و مغازه های ان را به سنگر های خود تبدیل کردند.
بازارچه ای که بیش از هر مکان دیگری صحنه خشونت و حمله آمریکایی ها بود این روزها با حضور هر روزه مردم در ماه مبارک رمضان رنگ و بوی شادی را به خود گرفته است.
البته بازارچه شرجه با دیوارهای فروریخته و مغازه های نیمه سرپا مشکل دیگری هم دارد و آن هم تورم حاصل از جنگ است که به اظهار سازمان ملل 73 درصد در مقیاس جهانی رشد داشته است.
احمد اسیم الدباغ استاد دانشگاه بغداد در این باره گفت: از آغاز ماه مبارک قیمتها به شدت بالا رفته است. اما برخلاف آن بازار شرجه به روزهای خشو رمضان بازگشته و روحیه عراقی ها در حال و هوایی خوشایند قرار گرفته است.
به گزارش روزنامه لورینت لوژور، بازر شرجه بهترین خاطره ها و سنت ها برای مردم عراق است.
سنت مردم عراق بر این اساس است که قبل از اذان صبح به دیدار هم بروند اما حکومت نظامی بعد از اذان مغرب در این کشور صله رحم در ماه مبارک رمضان را برای عراقی ها دشوار و غیر ممکن کرده است.
نظر شما