تدوین اطلس قارچ‌شناسی منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای ایران

برای نخستین بار در کشور اطلس قارچ شناسی منابع آرشیوی و کتابخانه ای توسط کارشناسان اداره کل حفاظت و نگهداری اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی تدوین شد .

به گزارش خبرگزاری شبستان، حامد یاری، مدیر کل امور بین الملل و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اعلام این خبر گفت : در این اطلس که بر اساس نتایج حاصل از پایش و ارزیابی مداوم آلودگی های بیولوژیکی هوای محیط های بایگانی، آرشیوها و مخازن کتابخانه های کشور و نمونه گیری مستقیم از منابع آسیب دیده ( به ویژه اسناد و نسخ خطی) تدوین شده است، اطلاعات میکروسکوپی و ماکروسکوپی بیش از 40 جنس و گونه از قارچ های آسیب رسان منابع آرشیوی و کتابخانه ای کشور گردآوری شده است.

 

مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود : برای تهیه نخستین اطلس قارچ شناسی منابع آرشیوی و کتابخانه ای ایران ؛ در دوره های زمانی مختلف قارچ ها با استفاده از تجهیزات نمونه‌گیری هوا و روش‌های اختصاصی کشت ؛گردآوری شده و پس از شناسائی ، بیش از 100 تصویر رنگی از آنها با کیفیت مناسب تهیه شده است.

 

حامد یاری به ایجاد بانک قارچی در آزمایشگاه اداره‌کل حفاظت و نگهداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت :کارشناسان ما نمونه قارچ ‌های میکروسکوپی ساپروفیت یا گندروی که قابلیت رشد بر روی انواع مواد سلولزی همچون کاغذ و سایر ترکیبات آلی را دارد، جمع‌آوری و در بانک قارچی موجود در آزمایشگاه اداره‌کل حفاظت و نگهداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی به منظور استفاده در پژوهش‌های مرتبط با فرسودگی بیولوژیکی کاغذ نگهداری کرده اند.

 

به گفته مدیر کل روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی هر یک از نمونه قارچ‌های جمع آوری شده در این بانک، دارای شناسنامه‌ای مشتمل بر اطلاعاتی از قبیل مأخذ نمونه‌گیری، تکنیک ‌های کشت و شناسائی،پارامترهای محیطی مأخذ نمونه و شماره بازیابی منابع است.

 

مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود : این اطلس علاوه بر ارائه اطلاعاتی درخصوص شناسائی قارچ‌های آسیب‌رسان و نوع آسیب‌های قابل مشاهده بر روی منابع، برای دانشجویان و کارشناسان حوزه حفاظت و نگهداری، مرمت آثار تاریخی و فرهنگی و کارکنان بخش های نسخ خطی و اسناد کشور جنبة آموزشی نیز دارد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 5926

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha