به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی امروز (18 آذر) در اختتامیه دهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد که در مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد طی سخنانی ابراز داشت: در حال حاضر 187 هزار موقوفه در کشور وجود دارد که برخی از موقوفات قدمتی بالای 1100 سال دارند.
وی گفت: بیش از یک میلیون هکتار زمین موقوفه نیز در کشور در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه است که 10 هزار هکتار از این زمینه ها در اختیار سازمان و مابقی به صورت سرقفلی واگذار شده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: 98 هزار نفر مستاجر موقوفات هستند و تنها 900 نفر در سامانه اوقاف دارای سند اجاره هستند که این نشان دهنده عدم آشنایی مردم با مسائل مربوط به وقف است.
محمدی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی ایران تاکنون 25 هزار و 400 موقوفه ثبت شده است که بیش از نصف آنها از سال 89 به بعد بوده است.
وی گفت: امروزه اعتماد مردم به وقف گسترش یافته و این نشان دهنده اقدامات و برنامه های فرهنگی و همچنین اطلاع رسانی در خصوص مسائل وقف است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: باید آثار وقف به مردم گفته شود و برای این کار نیازمند همکاری علمای بلاد هستیم تا ما را همکاری کنند.
محمدی گفت: متاسفانه برخی از مشکلات مدیریتی و تصمیم های ناصحیح موجب از بین رفتن وقف و موقوفات می شود که باید در این زمینه اهتمام و تلاش بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: برنامه های بسیاری برای توسعه و ترویج فرهنگ وقف در جامعه انجام شده و برنامه های گسترده ای نیز در دستور کار است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: نیاز است که برخی موقوفات در خدمت تبلیغ دین، اسلام و حوزه قرار گیرد تا حوزه با استفاده از رسانه ای قوی بتواند اثرگذاری لازم را در سطح جهان داشته باشد.
نظر شما