مترو به ۱۵۰ رام قطار نیاز دارد/انتخاب یک زن به عنوان رییس اتاق فرمان خط ۶

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل شرکت بهره برداری متروبا بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۰ رام قطار نیاز داریم تا ناوگان مترو بتواند در خطوط مختلف با کاهش سرفاصله قطار به مردم خدمت‌رسانی کند گفت:در خط ۶ مترو یک خانم را به عنوان رئیس مرکز فرمان کل خط انتخاب کردیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد احمدی بافنده، مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران امروز در بخش دوم سخنان خود در نشست خبری که در خصوص افتتاح سومین نمایشگاه تخصصی شهرداری تهران برگزارشد در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر نصب درهای حائل (PSD)‌ برای جلوگیری از خودکشی در مترو گفت: استفاده از این وسیله تنها برای جلوگیری از خودکشی هایی که بعضا در مترو رخ می دهد، نیست بلکه استفاده دیگری نیز دارد چراکه در برخی کشورها که آمار خودکشی در مترو بالا است، این درهای حائز نیز در ایستگاه‌هایشان وصل شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه شورای شهر یک ماه به شهرداری فرصت داده است تا نسبت به مطالعات تخصصی درخصوص چگونگی و نحوه نصب این درها مطالعات خود را انجام دهد اذعان کرد: در حال حاضر با چند شرکت داخلی نیز مذاکراتی صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه در سازمان های شهرداری در حوزه حمل و نقل ریلی و مترو 8 کلانشهر فعال هستند، بیان کرد: مصوبه وزارت کشور است که هزار کیلومتر مترو در کشور و کلانشهرها ساخته شود اما متاسفانه استاندارد مشترک و یکسانی وجود ندارد و هر کلانشهر بر اساس نظر خود استانداردهایی را طراحی و اجرایی می کند.

 

بافنده با بیان اینکه سازمان شهرداری ها و کشور باید به عنوان سازمان بالادستی شهرداری های سراسر کشور استانداردهایی را در متروسازی تعریف کنند، خاطرنشان کرد: این حجم تنوع در ساخت و تولید مترو قطعا در آینده و همچنین در بومی سازی و تعمیرات تخصصی دستگاه ها مشکل ایجاد می کنند چرا که هر متروی کلانشهری استانداردهای خاص خود را دارد و هر شهرداری و شورایی بر اساس سیاست های خود مترویی را طراحی می کند که این درست نیست.

 

بافنده افزود:یکی از دلایل نصب این درها تبلیغات است، در مترو مسافران رو به تونل و پشت به دیواره ایستگاه می‌ایستند که از لحاظ تبلیغاتی فضای پشت سر مسافر ارزشی ندارد و در اکثر کشورها این درها را به عنوان نصب تبلیغاتشان نصب می‌کنند و به نظر می‌رسد باید در بحث خودکشی‌ها آموزش‌های شهروندی را مدنظر قرار داد.

 

مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو در خصوص عدم برگزاری سومین نمایشگاه مشارکت تولیدکنندگان ایرانی در شهر آفتاب گفت: این نمایشگاه به صورت تخصصی برگزار می شود. قطعا اگر این نمایشگاه به صورت عمومی تر و بزرگ تر برگزار می شد این انتقال صورت می گرفت و تاکید ما نیز همین است.

 

وی با اشاره به افتتاح خط 6 و 7 مترو تصریح کرد: در خط 6 شمال غرب به جنوب شرق متصل می شود و با دستور شهرداری تهران امیدواریم بتوانیم در سال جاری بخشی از خطوط 7 متروی فرودگاه امام خمینی را افتتاح کنیم. 

 

بافنده  با بیان اینکه افتتاح این خط به کمک‌های دولت نیاز دارد اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل، ناوگان است که با توجه به اینکه دولت به مترو بدهکار است، ولی برای ترخیص قطارها اقدام به تهاتر نیز نکرده‌اند.در صورتی که خط 6 و 7 مترو راه‌اندازی شود به کاهش تراکم خط یک نیز کمک می‌کند و این اقدام در صورتی است که مشکل ناوگان مترو حل شود.

 

وی در خصوص اینکه چرا خانم‌ها به عنوان راهبر قطار استفاده نمی‌شوند،‌تصریح کرد: توصیه نمی‌کنم خانم‌ها در راهبری وارد شوند چرا که عوارضی برای آنها خواهد داشت، ولی در خط 6 مترو یک خانم را به عنوان رئیس مرکز فرمان کل خط انتخاب کرده‌ایم.

 

وی گفت:معتقدیم باید شأن زنان شاغل حفظ شود، بنا به تخصص و کارآمدی زنان از آنها در مترو استفاده می‌شود. راهبری در قطار شرایط جسمانی خاصی می‌خواهد که مردان نیز به سختی از عهده آن برمی‌آیند.

 

بافنده خاطر نشان کرد: هنگامی که به ما می‌گفتند خوب نیست که صدای زن از پشت بلندگوی مترو پخش شود و اینگونه تعصبات درخصوص پخش صدای زنان وجود داشت اما پاسخ ما این بود که اگر پخش صدای زنان در مترو ایراد دارد چرا زنان در رادیو نیز صحبت می‌کنند و حالا شاهد هستیم که زنان به عنوان کنترل کننده خط هشدارهایشان در سراسر خط شنیده می‌شود.

 

وی یادآور شد: در حال حاضر 150 رام قطار نیاز داریم تا ناوگان مترو بتواند در خطوط مختلف با کاهش سرفاصله قطار به مردم خدمت‌رسانی کند.

 

وی  با اشاره به  اینکه چه مقدار ساخت مترو تولید داخل است،تصریح کرد: در حوزه غیرریلی 30 تا 40 درصد توان ساخت داخلی است. در حال حاضر 630 پله برقی در مترو فعال است و 8 برند مختلف در مترو پله‌برقی دارد ولی خیلی از آنها استانداردهای مطلوب را ندارد و اگر برند داخلی بتواند به استانداردهای مطلوب برسد، قطعاً نیاز دیگر متروهای کشور می‌تواند تأمین کند.

 

احمدی‌بافنده با بیان اینکه همه آسانسورهای موجود در مترو از استانداردهای لازم بهره‌مند هستند، تصریح کرد: استانداردهای آسانسور در مترو متفاوت است و اگر حادثه‌ای در آسانسورهای نصب شده رخ دهد که نشان از ضعف آسانسور باشد چه کسی به من به عنوان مدیرعامل مترو پاسخ می‌دهد که این نواقص برای چیست که باید بالاتر از شرکت تولیدکننده و کارخانه برای من استانداردهای آسانسور را تایید کنند و باید یک سازمان بالاتر و متولی همچون سازمان استاندارد موضوع آسانسور در مترو را برای ما تضمین کند.

 

 

 

 

کد خبر 592988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha