مجید زکی لو در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: مسجد مهم ترین پایگاه نشر آموزه های اسلامی است بنابراین گسترش فعالیت های قرآنی در آن، می تواند زمینه پیوند مردم با قرآن را فراهم کند.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب، فعالیتهای شایسته ای برای قرآن در مساجد انجام نشده است، افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد یا سایر نهادهای مسجدی، تاکنون برنامههای چشمگیری در این زمینه نداشته اند.
بسیاری از برنامههای قرآنی مساجد ناظر به افراد است
این داور قرآنی، با بیان اینکه با اقامه نشدن نماز صبح در بسیاری از مساجد، طبیعتا برخی از آن ها نمیتوانند فعالیت های قرآنی چندانی نیز داشته باشند، خاطرنشان کرد: برنامههای قرآنی برخی دیگر از مساجد نیز منجسم نیست و ناظر به افراد است.
زکی لو اضافه کرد: همچنان که هر مسجد، یک امام جماعت راتب دارد، باید یک «قاری راتب» برای برنامه ریزی فعالیتهای قرآنی نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه انجام برنامههای منسجم در مساجد نیازمند فعالیت یک اتاق فکر با حضور اعضای منتخب هیات امنای مساجد و نخبگان قرآنی هر شهر است، گفت: باید یک مرکز هدایتکننده، فعالیتهای قرآنی مساجد را مدیریت کند، ضمن اینکه باید زمینه حضور ائمه جماعات در برنامههای قرآنی و همچنین برگزاری کلاسهای تفسیر و آموزش قرآن و بیان آیات کاربردی نیز فراهم شود.
این مدرس قرآن، با بیان اینکه دستگاههای متولی رسیدگی به امور مساجد در زمینه فعالیتهای قرآنی، تعطیل هستند و جلسات قرآنی را جدی نمیگیرند، ادامه داد: هیئات امنای مساجد با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد باید از حضور و فعالیت نخبگان قرآنی در این خانههای خدا حمایت کنند.
زکی لو، مساجد را پایگاه اصلی بیان و نشر آموزههای دینی دانست و خاطرنشان کرد: مسولان رسیدگی به امور مساجد باید پاسخگوی کمکاری خود در زمینه انسجامبخشی به فعالیتهای قرآنی در این خانههای خدا باشند.
وی با اشاره به شور ایجاد شده توسط جشنواره قرآنی مدهامّتان در کشور در سالهای اولیه برگزاری آن، افزود: مسوولان این جشنواره باید نگذارند که آن در مسیر اضمحلال و روزمرگی غرق شود.
این مدرس قرآن، با بیان اینکه چندین بار از نزدیک شاهد روند برگزاری جشنواره مدهامّتان و حس خوب برگزاری آن در میان جامعه قرآنی بودم، گفت: بیان اهداف این جشنواره به مردم با اطلاعرسانی بیشتر میتواند حس و حال اولیه آن را احیا کند.
نظر شما