به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، آیتالله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه در جمع جهادگران جهاددانشگاهی استان یزد که به مناسبت سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در بیت امام جمعه یزد حضور یافتند، اظهار داشت: جهاد دانشگاهی نهادی برخاسته از انقلاب است که با هدف کمک به تشکیلات علمی که امکان حرکات جهشی و سریع نداشتند، تشکیل شد.
وی ادامه داد: این نهاد تافته جدا بافته از تشکیلات علمی است که باید در زمینههای انقلابی، علمی، تحقیقاتی و پژوهشی و هر زمینهای که در جامعه احساس نیاز شد، وارد شود.
امام جمعه یزد تصریح کرد: جهاددانشگاهی باید در هر زمانی که دانشگاهها به یک حرکت سریع فرهنگی و دگرگونی در محیط دانشگاه احتیاج داشتند، وارد عمل شود و یا زمانی که نیاز به تقویت پژوهش دردانشگاه احساس شد نیز لازم است این نهاد وارد عرصه پژوهش شود و با جهشهای علمی به کمک علم و دانشجویان آمده و چیزهای جدیدی را ارائه دهد.
آیتالله ناصری به ورود جهاددانشگاهی در بحث آموزشهای مورد نیاز جامعه که تکمیل کننده آموزش نهادهای علمی دیگر است، اشاره کرد و افزود: این نهاد با آموزشهایی که باید در بدنه دانش وجود داشته باشد و الان وجود ندارد باید وارد شود و این آموزشها را در دامنه پژوهشی و علمی نیز گسترده کند.
وی ضابطه پیشرفت در جهاد دانشگاهی را فعالیتهای جهشی توصیف کرد و افزود: این نهاد بایستی با استفاده از نخبگان و افکار جامعه مسائل را به دقت رصد کرده و سریع راه حل بیندیشد چرا که ما نخبگانی داریم که به سبب فکر و نظر و اختراعات و بینش های خوب، متفرق بودند و کسی به آنها توجهی ندارد که قطعا رسالت جهاددانشگاهی که این افراد با نظرات خوب را گردهم آورده و آنها را به کار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد ادامه داد: این نهاد میتواند با درهم آمیختن علم و عمل، در عرصه صنعت و فرهنگی تحول چشمگیری ایجاد نماید تا کنون نیز فعالیتهای خوبی صورت گرفته که شاید صد در صد نتیجه بخش نبوده است و گاهی نگاههای سیاسی مسئولان باعث شده است که حرکات اصلی تحت الشعاع قرار بگیرد اما خوشبختانه الان فضا مناسب فعالیت است.
وی فعالیت در جهاددانشگاهی را منوط به حرکات جهادی دانست و افزود: فعالیت این نهاد در زمینه مشخص و معینی نیست و در تمامی زمینهها می تواند فعالیت نماید که در حال حاضر با توجه به حجم تحریم ها علیه کشورمان، این نهاد باید چاره اندیشی کرده و تلاش کند تا با سربلندی نه تنها از این تحریم ها صدمه ای نبینیم، بلکه اثر آنها را نیز خنثی کنیم.
ناصری اظهارداشت: در حالی که در دنیا سرقت علمی رواج دارد، ما باید سبقت علمی داشته باشیم، شما باید دانشجویان را وادارید تا در زمینههایی که تحریم شدهایم و یا تحریمی نداشتیم، وارد شوند و فکر کنند و نیازهای کشور را رصد کرده و در این خصوص فکری بیندیشند.
وی پیدا کردن راهکارهای برای پیشرفت مملکت را کار جهاددانشگاهی دانست و افزود: چون این نهاد تافته جدا بافتهای از بدنه دانشگاههاست، باید تدبیر و عمق علمی بیشتری داشته باشد و به دانشگاهها، صنایع و مجموعه علمی کشور خوراک بدهد و مشکلات غیرقابل حل را بررسی کرده و راه حل ارائه کند.
امام جمعه یزد با اشاره به اثرات خشکسالیهای اخیر در استان یزد و تخریب باغات و مزارع استان، از جهادگران جهاددانشگاهی خواست فکری بیندیشند تا با استفاده از آب موجود در استان، کشاورزی رونق یافته و باغات و مزارع حفظ شوند.
وی همچنین با اشاره به آمار بالای ابتلای مردم استان یزد به دیابت، از پژوهشگران جهاددانشگاهی خواست تا با تحقیق و پژوهش علت این امر را دریابند تا راهکاری برای درمان اندیشیده شود.
سیدحبیبالله میرغفوری، رئیس جهاددانشگاهی استان یزد نیز در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای جهاددانشگاهی استان، با تبریک انتصاب ایشان، خواستار ارائه رهنمودهای نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد برای فعالیت بهتر این نهاد شد.
وی افزود: جهاددانشگاهی استان یزد در سال 1374 فعالیت خود را در استان آغاز نموده است و الان مجموعه بزرگی با 300 عضو هیات علمی و کارمند است که در حوزههای مختلف فعالیت دارند.
میرغفوری گفت: در حال حاضر 4500 دانشجو در 45 کد رشته در سه شعبه موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان یزد در شعب یزد، اردکان و اشکذر مشغول تحصیلند.
رئیس جهاددانشگاهی استان یزد با بیان اینکه این نهاد انقلابی در استان یزد موفق عمل کرده است، گفت: ما در حوزه پژوهش و آموزشهای کوتاه مدت مشغول فعالیت هستیم و در حوزه فرهنگی نیز واحدهایی چون خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه یزد، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان ایران(ایسکا) و خبرگزاری قرآنی دانشجویان ایران(ایکنا) شعبه یزد همگی در استان فعالند و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)نیز از جمله دیگر مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی استان یزد است.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش جهاددانشگاهی استان یزد در گروههای پژوهشی متعددی از جمله سرامیک، معدن، محیط زیست، مطالعات اجتماعی و غیره فعالیت دارد و پژوهشهای کاربردی را در سطح استان انجام میدهد.
میرغفوری گفت: این نهاد در استان در حوزه آموزشهای تخصصی کوتاه مدت دارای 6 مرکز فعال است که 4 مرکز در مرکز شهرستان و دو مرکز در شهرستانها مستقرند.
وی اعلام داشت: در شهرستان میبد نیز علاوه بر ارائه آموزشهای تخصصی کوتاه مدت، اقدام به تاسیس خانه زیلو جهاددانشگاهی به منظور احیاء این صنعت دستی استان کردیم که کارهای تحقیقاتی متعددی در زمینه احیا زیلو ، اصلاح سیستم بافت و رنگ و توسعه شبکه بازاریابی این محصول انجام شده و تا کنون 50 بافنده در سطح شهرستان میبد آموزش دیدهاند که به 200 نفر ارتقا خواهد یافت تا با توجه به شبکه گسترده بازاریابی، میراث فرهنگی استان احیا شود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی یزد، رئیس جهاددانشگاهی استان یزد اعلام کرد: جهاد دانشگاهی، مجموعه با پتانسیل و بسیار قوی و نیر تاثیر گذار است که میتواند بازوان کمک کننده به تصمیم گیریهای کلان استان باشد.
وی یکی از حوزههای موفق عملکردی جهاددانشگاهی را انجام پژوهشهای پزشکی در مراکزی چون مرکز رویان و مرکز سرطان درمانی جهاددانشگاهی معرفی کرد و گفت: سعی میشود با حمایتهای شما در زمینه دیابت به صورت خاص وارد شویم و در بقیه حوزههایی که توانمندی داریم نیز در خدمت هستیم.
پایان پیام/
نظر شما