به گزارش خبرگزاری شبستان و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، حسین خواجه بیدختی اظهار داشت:در این مرحله از مرمت، کار برداشت کاهگل فرسوده پشتبام و اجرای دوباره آن، بهینهسازی ناودانها و بندکشی جدارها در سطحهای مختلف انجام شد.
وی ادامه داد: این بنا یکی از آثار ارزشمند معماری دوره خوارزمشاهیان است و در مساحتی حدود 820 مترمربع بهصورت دو ایوانی ساختهشده و متشکل از دوایوان شمالی و جنوبی بناشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان گفت: دو ایوانچه در طرفین ایوانها، شبستانی در ضلع شرقی ایوان جنوبی و شبستانی به قرینه آن در ضلع غربی، دو رشته رواق در طرفین صحن، اتاق گنبد دار چهارگوش در ضلع غربی ایوان شمالی و سردری مزین است.
خواجه بیدختی گفت: تاریخ ساخت مسجد جامع تاریخی فرومد با توجه به شیوه معماری،نقشه دوایوانیو پوشش ایوانها و تزئینات بنا ازجمله تلفیق کاشیهای فیروزهای و لاجوردی و مقایسه آن با دو بنای تاریخدار دوره خوارزمشاهیان یعنی مسجد جامع گناباد و مسجد ملک زوزن، به اوایل قرن هفتم هجری قمری نسبت داده میشود.
مسجد جامع فرومد با شماره 345 به ثبت آثار ملی رسیده است.
روستای هدف گردشگری فرومد در منتهی الیه شرقی شهرستان میامی و در 115 کیلومتری مسیر میامی به سبزوار واقع است و شهرستان میامی نیز شرقیترین شهرستان استان سمنان در مسیر تهران به مشهد است، این شهرستان از شمال به استانهای گلستان و خراسان شمالی، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به شهرستان شاهرود ارتباط دارد.
نظر شما