ضرورت توسعه رابطه دانشگاه و صنعت/ پژوهش ها به سمت رفع نیازهای کشور هدایت شوند

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه مدیریت منابع انسانی استانداری خوزستان، بر ضرورت توسعه رابطه دانشگاه و صنعت تاکید کرد و اظهار داشت: باید دانشگاه‌ های کارآفرین توسعه داده شوند و با تولید دانش فنی بهترین ارتباط میان دانشگاه و صنعت برقرار شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، جمال عالمی‌ نیسی، معاون توسعه مدیریت منابع انسانی استانداری خوزستان، امروز(22 آذر ) در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: وقتی می ‌توانیم در زمینهٔ پژوهش موفق شویم که زمینه پژوهش در کشور آماده شود.

 

وی با بیان اینکه احساس نیاز رکن مهمی در پژوهش است، افزود: در نگاهی کلی به مقوله پژوهش کشور مشاهده می کنیم که هنوز آمارها در شأن جامعه ما نیست و اگرچه موفقیت ‌هایی کسب کرده ‌ایم اما باید قدم های بزرگتری برداشته شود.

 

عالمی نیسی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی و تحقیق و پژوهش برای پیشرفت کشور خاطر نشان کرد: با راحت‌ طلبی پیشرفتی حاصل نمی ‌شود باید توانمندی ‌ها، داشته ‌ها و نیروهای خود را باور کنیم و به معنای واقعی کلمه به دنبال پژوهش باشیم.

 

وی با بیان اینکه بیش از 2 هزار و 600 مؤسسه آموزش عالی، 32 میلیون جوان زیر 30 سال و 5 میلیون دانشجو اندوخته های گرانبهای کشورمان هستند، ادامه داد: همچنین کشور ما از نظر میزان توسعه حاصل از صنعت و تجارت در رتبه 59 و ازنظر میزان اعتبارات در حوزه تحقیق و پژوهش در رتبه 51 دنیا قرار دارد.

 

معاون توسعه مدیریت منابع انسانی استانداری خوزستان اذعان داشت: از سویی کشور ما در بخش اعتبارات پژوهش از تولید ناخالص ملی در رتبه 41 دنیا جای گرفته و بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در ارزیابی از 148 کشور دنیا، از نظر همکاری بین مراکز دانشگاهی و صنعت کشور ما در سال ‌های 2013 و 2014 به ترتیب رتبه ‌های 87 و 90 را کسب کرده است.

 

وی با اشاره به نقش دانشگاه ها در رشد فعالیت های پژوهشی و توسعه کشور، اظهار کرد: اگر دانشگاه در تصمیم ‌سازی، تصمیم ‌گیری، سیاست ‌گذاری و برنامه ‌ریزی کشور حضور نداشته باشد، هیچ تغییری در توسعه کشور ایجاد نخواهد شد.

 

عالمی نیسی با تاکید بر اینکه فرایند تغییر دانایی به دارایی باید جدی گرفته ‌شود، بیان داشت: مشوق ‌های بسیاری برای راه اندازی شرکت ‌های دانش ‌بنیان و شهرک‌ های علم و فناوری ایجاد شده اما توسعه دانایی و توجه به پژوهش باید در دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.

 

وی اذعان داشت: برنامه ریزی ها باید به سمتی باشد که تمام تحقیقات، پژوهش و پایان ‌نامه ‌ها در دانشگاه هدایت شوند‌ و ساز و کارها و مشوق ‌های لازم برای راه اندازی دانشگاه ‌های کارآفرین و مراکز رشد ایجاد شود.

 

معاون توسعه مدیریت منابع انسانی استانداری خوزستان تصریح کرد: باید دانشگاه‌ های کارآفرین توسعه داده شوند و با تولید دانش فنی صنعت از سوی دانشگاه ‌ها، بهترین ارتباط میان دانشگاه و صنعت برقرار شود و از سویی پژوهش ‌ها به سمت رفع نیازهای کشور و ایجاد ساختارهای لازم برای تولید فناوری هدایت شوند.

 

گفتنی است، در این مراسم به مناسبت هفته پژوهش از 36 پژوهشگر و فناور برگزیده دانشگاه تجلیل و قدردانی شد.

 

کد خبر 593591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha