افزایش سقف تولید نفت ایران در اوپک ادامه برجام است

خبرگزاری شبستان:وزیر نفت با اشاره به اینکه اجلاس اخیر اوپک نتیجه خوبی را برای جمهوری اسلامی ایران داشته است گفت: ما توانستیم با اجلاس اخیر نفت سقف تولیدمان را بالا ببریم و این ادامه برجام است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در جلسه امروز سه شنبه 23 آذر در پاسخ به سوال شهباز حسنپور نماینده مردم سیرجان در مورد علت عدم اجرای بند ی تبصره 2 قانون بودجه سال 94 کل کشور گفت: یک قانونی در مجلس گذاشته شده است که باید طبق آن اجرای این قانون انعکاس بودجه ای داشته باشد تا وقتی که حکم انعکاس بودجه ای نداشته باشد ما نمی توانیم آن را اجرا کنیم.

 

وی با بیان اینکه ما قیر رایگان نداریم اظهار کرد: ما که قیرفروشی نداریم تمام قیر توسط بخش خصوصی تولید می شود و باید پول به وزارت راه داده شود که این قیر را بخرد و وزارت نفت قیری در اختیار ندارد که بخواهد ان را به صورت رایگان در اختیار دستگاههای مذکور قرار دهد.

 

وی گفت: برای اجرای این حکم قانونی لازم است منابع موردنیاز ان در اختیار شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی قرار گیرد که در سال گذشته تنها حدود ده هزار میلیارد ریال آن در اختیار این شرکت قرار گرفته و مابقی ان به عنوان یارانه به حساب خزانه رفته است.

 

وی تصریح کرد: تغییر در ارقام و ردیف های بودجه نیز نیازمند تایید سازمان برنامه و بودجه است و چنانچه وزارت نفت رقمی مازاد بر ارقام مشخص شده در بودجه برای آن هزینه کند باید پاسخگوی دیوان محاسبات و بازرسی مجامع باشیم.

 

زنگنه با بیان اینکه اجلاس اخیر اوپیک نتیجه خوبی برای کشور داشته است گفت: ما توانستیم در اجلاس اخیر اوپک سقف تولیدمان را افزایش دهیم و این امر ادامه برجام است که در این خصوص از مجلس و کمیسیون انرژی نیز تشکر می کنیم.

 

وی همچنین در رابطه با گازرسانی روستاها گفت: ما چند استان را داریم که وضعشان در بحث گازرسانی بسیار بد است استانهای فارس، کرمان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی از دیگر شهرهای کشور در بحث گازرسانی پایین تر هستند.

 

وی گفت: مجلس در این زمینه راهی را پیش روی ما گذاشت که از صرفه جویی حاصل از گازرسانی تعهداتی را انجام دهیم که ما در این زمینه امسال این سیاستها را اعمال کردیم و حتی در اثر همین سیاستها توانستیم گازوئیل صادر کنیم.

 

وی با بیان اینکه تاکنون 8 هزار روستا گازرسانی شده اند گفت: در حال حاضر 90 درصد از جمعیت کشور از گاز استفاده می کنند که تحرک خوبی انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 6 هزار جایگاه سوخت داریم گفت: ما به عنوان وزارت نفت با تک تک این جایگاه داران ارتباط داریم که برای این مشکل که بتوانیم مسئولی پاسخگو در این زمینه داشته باشیم سعی کرده ایم در قالب برندها جایگاهها را توسعه دهیم یعنی اینکه به جای اینکه با 6 هزار جایگاه دار در ارتباط باشیم با صد شرکت که مسئول این جایگاه داران هستند سروکار داشته باشیم و مسایل را پیگیری کنیم چرا که معتقدیم اینگونه برخورد کردن مناسبتر است.

 

وی همچنین در ادامه در رابطه با عدم اجرای بند 5 ماده 6 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی گفت: شرکتها و سازمانهای تابعه و وابسته بنگاههای اقتصادی و دستگاههای اجرایی مکلفند به منظور شفافیت و رقابت، اطلاعات مالی خود شامل لیست مدیران و اعضای هیئت مدیره و ترازنامه صورت سود و زیان خود را به سازمان بورس اعلام کند و این موضوع به صندوقهای بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت ابلاغ شد و صندوق نیز موضوع را به شرکت سرمایه گذاری صندوقها ابلاغ کرد.

 

وی بیان کرد: سهام شرکت سرمایه گذاری صندوقها در بورس بوده و اطلاعات کامل خود و تلفیق شرکتهای تابعه ان در بورس موجود است و لازم است به صورت مجزا به شرکتهای تابعه نیز ابلاغ شود که اطلاعات خود را از طریق مدیریت سرمایه گذاری شرکت صندوقهای بازنشستگی به بورس اعلام کنند که بخشی از شرکتها اقدام و بخشی دیگر مراتب اعلام بورس در راس اقدام دارند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 593849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha