همکاری حمل ونقلی ایران و آفریقای جنوبی

خبرگزاری شبستان:ایران و آفریقای جنوبی از دیرباز رابطه دوستانه و سطح بالایی داشتند و در دوران تحریم پشتیبان یكدیگر بودند و در حال حاضر راهکارهای توسعه همکاری های حمل ونقلی ایران و آفریقای جنوبی مورد بررسی قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و آفریقای جنوبی از دیرباز رابطه دوستانه و سطح بالایی داشتند و در دوران تحریم پشتیبان یكدیگر بودند از یك سو تهران در زمان تحریم انرژی از سوی كشورهای صادركننده نفت در كنار پرتوریا بود و افریقای جنوبی نیز در زمان تحریم با تهران روابط خوبی داشت. كشورهای جهان به ویژه كشورهای صادركننده نفت، آفریقای جنوبی را تحریم كردند به همین دلیل ایران مهم‌ترین تامین‌كننده این محصول برای آفریقای جنوبی بود و قرارداد نفتی میان شركت نفت ساسول و شركت نفت ملی ایران بسته شد. فروش نفت ایران به آفریقای جنوبی با وجود قطعنامه سازمان ملل، سبب انزوای ایران در میان كشورهای خط مقدم و كشورهای اسلامی این قاره شد.

 

بنابراین گزارش، روابط خارجی ایران و آفریقای جنوبی فراز و نشیب های فراوانی داشته است، در سالهای اخیر توسعه روابط اقتصادی- بازرگانی با قاره آفریقا جزو اولویت‌های دولت تدبیر و امید قرار دارد، بنابراین توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای این قاره در دستور کار قرار گرفته و کشور آفریقای جنوبی به عنوان یکی از کشورهای هدف در این برنامه مد نظر قرار گرفته است و در حال حاضر راهکارهای توسعه همکاری های حمل ونقلی ایران و آفریقای جنوبی مورد بررسی قرار گرفته است.

 

این گزارش می افزاید: وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به نقل از اصغر فخریه کاشان، قائم‌ مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل  نوشته است: "شرکت‌های آفریقایی می‌توانند به‌ عنوان توسعه‌ گر در پروژه‌های مختلف حمل ونقل ایران مشارکت کنند. پروژه‌های بسیاری در حوزه های فرودگاهی‌، بزرگراه‌، راه‌آهن‌، بنادر و شهرهای جدید در ایران داریم اما ترجیح می‌دهیم شرکت‌های خارجی به‌ عنوان توسعه‌گر در آنها حضور پیدا کنند. شرکت‌های آفریقای جنوبی به‌ صورت انفرادی یا با همکاری دیگر شرکت‌های اروپایی یا به‌ صورت کنسرسیوم می‌توانند مدهای مختلف حمل ‌و نقلی را در ایران پیاده‌سازی و در پروژه‌های مختلفی به‌عنوان کانتراکتور وارد عمل شوند."

 

یادآور می شود: شرکت‌های آفریقای جنوبی می‌توانند به‌ عنوان سرمایه‌گذار تحت پیمان‌های FTI و PPP یا BOT در پروژه‌ها ایران از 50 میلیون دلار تا 4 میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند.

کد خبر 593989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha