خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: از نظر شاخص فساد اقتصادی، دانمارک (به همراه کشورهای دیگری همچون فنلاند و نیوزیلند) سالهای زیادی به عنوان کشور نمونه که کمترین فساد اقتصادی را داشتهاست، معرفی شدهاست. دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا که از واحد پول یورو استفاده نمیکند با رکود اقتصادی شدیدی روبهروست. این کشور از جنگ جهانی دوم تاکنون با چنین رکودی مواجه نبودهاست. بحران اقتصادی سبب شده که مازاد مالی به کسری بودجه تبدیل شود و تصور میشود که این کسری در سال ۲۰۱۲ معادل ۴٫۶ درصد تولید ناخالص داخلی باشد.
بنابراین گزارش، در سال ۱۹۳۳، کنسولگری دانمارک در تهران تاسیس شد که بعدها به سفارت ارتقا یافت. در سال ۱۹۵۸ نیز ایران سفارت خود را در کپنهاگ تاسیس کرد. در پی قضیه کشیده شدن کارتون محمد در سال ۲۰۰۶ در کپنهاگ، سفارت این کشور در ایران توسط معترضان مورد حمله قرار گرفت و سفیر ایران در دانمارک به تهران فراخوانده شد. در ۷ فوریه ۲۰۰۶، ۲۰ معترض به سفارت پادشاهی دانمارک حمله کردند که توسط پلیس ضدشورش ایران از آن خارج شدند.
در سال ۲۰۱۰، نماینده وزارت امور خارجه ایران در شمال اروپا، بهنام بهروز و نماینده وزارت امور خوارجه دانمارک، آن استفنسن برای گسترش روابط تجاری دو کشور با هم دیدار کردند. استفنسن گفت که "کمپانی های دانمارکی تشویق خواهند شد تا فعالیت های خود را در بازار ایران افزایش دهند و امیدوار است با حل شدن چالش هسته ای ایران، راه برای افزایش روابط در همه زمینه ها باز شود.
این گزارش می افزاید: در راستای توسعه روابط ایران و دانمارک در حال حاضر مقامات و مدیران شرکت های اقتصادی ایران و دانمارک بر گسترش سرمایه گذاری و توسعه همکاری های اقتصادی بین دوکشور تاکید کرده اند. ایرنا در این زمینه به نقل از مرتضی مرادیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک نوشته است: "برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بعنوان اقدامی موثر در لغو تحریم ها، ورود مجدد ایران به اقتصاد جهانی را تسهیل کرده است. پس از اجرای برجام حجم روابط دو کشور ایران و دانمارک بیش از 60 درصد افزایش نشان داده و در واقع برجام نقطه عطفی در روابط ایران و کشورهای اروپایی از جمله دانمارک محسوب می شود."
نظر شما