خبرگزاری شبستان- اصفهان :
آیت الله العظمی حسین مظاهری، عالمی بزرگ و چهره ای علمی و مذهبی که از اساتید فرهیخته و برجسته اخلاق و مرجع عالم تشیع است در سال ۱۳۱۲ هجری خورشیدی در شهر تیران چشم به جهان گشود که سنین کودکی و بخشی از نوجوانی خود را در این دیار سپری کرد.
.
وی زندگی ساده اما همراه با معنویت و نشاط را در خانه پدری آموخت و به اینگونه زندگی مورد پسندش بود که ابعاد مختلف زندگی اسلامی مانند قناعت و توجه به اطرافیان در آن به عنوان پایه اصلی زندگی مورد توجه و اساسی بود.
همجواری محل سکونت با مسجد(مسجد آقانوروز) بر معنویت زندگی آن ها افزوده بود و علاوه بر آن مساجد دیگری نیز در اطراف محله آن ها معنویت محله را دوچندان می ساخت.
همدلی و صفا و صمیمت بین همسایگان حس دیگری داشت که هر کدام امروز خاطراتی برای آن افراد است و آنچه این خاطرات را شیرین تر می کرد همنشینی با کودک و یا نوجوانی که آینده نتنها مایه افتخار مردم تیران بلکه مایه افتخار عالم تشیع خواهد شد.
دوستی و همدلی بین پسران محله در کنار تحصیل، کار و رفت و آمدهای روزانه فضا را به گونه ای رقم زده بود که انگار استاد اخلاقی در بین آن ها وجود داشته و درس های اخلاق معاشرت و زندگی را آموخته است.
استاد اخلاق امروز عالم تشیع که کودک و یا نوجوان گذشته بود در رفتارش با مردم به گونه ای بود که آینده زیبا را همراه توسعه اخلاق اسلامی در جامعه نوید می داد
.
علم آموزی هدف و علاقه استاد علم و اخلاق
دوران کودکی و نوجوان آیت الله مظاهری در شهر تیران خاطرات زیادی را به همراه داشت که زمانی پای صحبت های آن ها می نشینیم از تقوا، علاقه به درس و علم و کار را از همان کودکی تایید می کنند.
در دوران تحصیل کودکی بسیار علاقه مند به درس خواندن بود و کسب علم و دانش را با هیچ بهای کوچک عوض نمی کرد و به درس خواند و کسب آگاهی توجه ویژه ای داشت و از اتلاف وقت جدا خوداری می کرد و برنامه ریزی جدی برای زمان خود داشت.
تفریح و تقویت نشاط در درون خود از راه های صحیح و به موقع و به جا از برنامه های ایشان بود و هیچ گاه در این امر افراط نداشت و در مسیر زندگی تفریح، کار و تحصیل را در جای خود دنبال می کرد و هیچ گاه افراط گری در هیچ کار نداشت.
توجه به نیازهای خانواده ها و همراهی در تامین آن ها از جمله موضوعاتی بود که دوستانش به آن اشاره می کردند که تامین هیزم برای گرمای خانواده یکی از آن ها بود که در کنار هم سن و سال هایش هیزم جمع آوری می کردند و با چنین کاری های در فعالیت های خانواده مشارکت می کردند.
علم اندوزی، کار و فعالیت که هیچ گاه خستگی ناپذیر برای این مرجع عالیقدر در کودکی و نوجوانی بود موجب شد تا این روحیه خوب او را به درجات بالایی برساند که افتخاراتش همه را بهره مند ساخته و مایه رشد و پیشرفت افراد دنیا و کسانی که به دنبال سعادت واقعی در دنیا و آخرت هستند از این ظرفیت بزرگ علمی عالم تشیع استفاده کنند.
امروز اگر شاهد گسترش معارف اسلامی در دنیا به واسطه کتب و درس های حوزوی و اخلاقی ایشان هستیم این همه برکت را باید از گذشته او پیدا کرده که چگونه با وجود سختی های زندگی که خانواده آن ها از خانواده های ثروتمند جامعه نبودند و وضعیت مالی اندکی داشتند به قله های سعادت رسیده است.
زندگی با بضاعت اندک اما استقامت و استواری در مسیر زندگی قادر به رشد و پیشرفت افراد خواهد بود اما آنچه سعادت و پیشرفت را فراهم می کند اراده ای است که این اراده اگر در افراد تقویت شود و در مسیر خوبی ها به کار گرفته شود آنگاه شاهد رشد و ترقی خواهیم بود.
تاکید ایت الله مظاهری به طلاب و روحانیون در آغاز سال تحصیلی، آیین عمامه گذاری طلاب و مراسم هایی از این قبیل بر علم آموزی و جلوگیری از اتلاف وقت همواره به گوش می رسد و این عالم عامل به معنای واقعیت زیرا که سفارش و توصیه های امروز ایشان به طلاب و روحانیون از کودکی تا امروز همواره مورد توجه خویش بود و ابتدا در وجود خود و در زندگی فردی مورد توجه قرار داده و امروز نیز این سرنوشت و مشق کار خود را به دیگران توصیه می کند تا اینکه همه از فیض همت و استقامت در مسیر علم و دانش و کار و فعالیت بهره ببرند و همانطور که خود در کار و فعالیت اهتمام داشته این توصیه امروز نیز از سوی ایشان در درس های اخلاق ب عموم مردم انجام می شود تا اینکه همه در این مسیر گام بردارند که توصیه کننده در اینجا خود عامل به توصیه هایش بوده و بعد نیز به مردم توصیه می کند.
زهد و تقوا ویژگی که در درون استاد اخلاق موج می زند
زهد و تقوا و توجه به آموزه های دینی از ویژگی های برجسته این عالم بزرگ در دوران کودکی و نوجوانی بود که هم سن و سال هایش به آن اعتراف دارند و این خدا محور و تلاش در مسیر حق برای گسترش معارف اسلامی از کودکی در وجودش رشد و پیشرفت کرد تا اینکه در کلیه مقاطع سنی عامل برکت و رشد علمی او شده است.
جنبه های معنوی زندگی خانوادگی، جنبه های معنوی دوستان و اطرافیان و محله همه و همه دست در دست هم دادند که فردی را که معلم اخلاق، عالم فرزانه و مرجع تقلید عالم تشیع بسازند تا اینکه مایه افتخار و عزت شود.
خانواده دینی ایشان که همواره مشوق او در ابعاد مختلف زندگی بودند به عنوان پشتوانه اصلی فرصت را برای تحصیل بیش از بیش فراهم ساختند تا اینکه در فضای علم و دانش قدم بردارد و هم خود سود و منفعت ببرد و هم اینکه جامعه و دنیا بزرگ جهانی از فیض وجودی اش بهره مند شوند.
حمایت های خانواده ایشان در رشد و پیشرفتش غیر قابل انکار است مرحوم حسن آقا مظاهری پدر بزرگوار ایشان یکی از مشوق های او برای تحصیل در مدرسه علمیه بود و ایشان را برای تحصیل علوم دینی تشویق کرد شاید روزی را می دید که فرزندش برای عالم اسلام موثر واقع شود.
آغاز تحصیل در حوزه علمیه
ایشان به تشویق پدرش به سمت تحصیل در حوزه های علمیه رفت و کار تحصیل را در حوزه های علمیه ادامه داد و در مسیر پیشرفت علمی قرار گرفت که در آن دوران از تیران هجرت کرد و به اصفهان رفت
وی با ورود به حوزه علمیه اصفهان دروس ادبیات را پیش جمال خوانساری و احمد مقدس، دروس سطح را نزد خادمی، فیاض، طیب، نورالدین اشنی، ادیب و مدرس، منظومه حاجی سبزواری را در نزد محمود مفید فراگرفت و پس از آن به قم برای ادامه تحصیل رفت و کتاب مکاسب و کفایةالاصول را نزد عبدالجواد جبل عاملی، مرعشی نجفی، مجاهدی، مرتضی حائری و سید محمدباقر سلطانی طی کرد.
بعد از این دوران بیش از هشت سال در دروس خارج فقه بروجردی و ده سال در دروس خارج فقه و اصول سید روحالله خمینی و بیش از دوازده سال در دروس خارج فقه و اصول محقق داماد حاضر و از محضر آن ها بهره می برد که سرمایه ای عظیم برای ایشان بود.
آیت الله مظاهری اسفار ملا صدرا، شفای بوعلی سینا و دروس تفسیری و اعتقادی را نزد علامه طباطبائی آموخت اما با هجرتش اما نگاهش را به مردم و دوستانش قطع نکرد و همواره تا حال حاضر به زادگاهش نگاه ویژه داشته است.
نظر شما