به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، مقبره زیدبن على(ع) در محلهاى به همین نام، در غرب مسجد جامع خرمآباد و در مرکز بازار روز این شهر واقع شده است. حریم مقبره 6 هزار مترمربع وسعت دارد که در گذشته گورستان بوده است. در میان این زمین، مقبرهاى وجود دارد که آیات و کلمات مقدس را با خط نسخ و به طور برجسته بر آن نقش کردهاند، روى لبه شرقى مقبره، نام استادکار نجار و تاریخ احداث آن آمده است.
بناى کنونى مقبره به سال 1307 هجرى قمرى مربوط مىشود، بر اساس سنگ نوشته بنا که به خط کوفى است، این مقبره در سال 404 هجرى قمرى به فرمان بدر بن حسنویه ساخته شده و به زید بن علی بن حسین بن علی بن طالب (ع) تعلق دارد، بناى مقبره، هشت ضلعى است که چهار ضلع اصلى دارد و هر یک از این اضلاع نیز به ضلعهاى کوچکترى تقسیم شدهاند.
تمام بنای امام زاده زید بن علی خرم آباد از آجر ساخته شده است، صندوقى چوبى و قهوهاى رنگ با نقوش زیباى کندهکارى شده، روى قبر جاى گرفته است، در هر دو گلدسته مقبره نیز پلههایى براى رفتن به پشت بام کار گذاشته شدهاند، مقبره دارای دو گلدسته مدور آجری در دو طرف می باشد که با کاشی های زیبایی که کلماتی مقدس بر آن نوشته شده مزین گردیده است، درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبایی ساخته شده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته بر آن نقش شده است.
در حال حاضر به دلیل قرارگرفتن این امامزاده در مرکز بازار شهر خرم آباد حریم این بقعه به وسیله مغازه هایی احاطه شده است که برای توسعه گردشگری مذهبی در خرم آباد نیاز به آزاد سازی این حریم به شدت احساس می شود.
مرتضی محمدیان مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت: ساخت حسینیه ضلع شرقی این امامزاده به دلیل نبود اعتبار بلاتکلیف مانده است.
وی افزود: از مسئولان اجرایی استان به خصوص استاندار لرستان انتظار داریم با نگاه ویژه به بحث ساخت حسینیه و آزاد سازی حریم این امامزاده در شهر خرم آباد این مکان مذهبی را از وضعیت آشفته موجود نجات دهند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به تلاش اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان برای ساخت حسینیه امامزاده زید ابن علی خرم آباد، بیان داشت: اعتبار ساخت حسینیه از محل غبار روبی امامزاده جمع آوری می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان با اشاره به وضعیت نابسامان حریم امامزاده زید بن علی در خرم آباد، گفت: در زمان رژیم پهلوی و با توجه به مخالفت این رژیم با فعالیت مراکز دینی و تلاش در حاشیه قرار دادن این مراکز، بقاع متربکه به لحاظ توسعه و عمران و آبادانی در محرومیت به سرمی بردند.
حجت الاسلام محمدیان افزود: در سال 1352 تمامی مغازه های بالای حوزه علمیه در خرم آباد و محدوده مسجد زید ابن علی این شهرستان قبرستان بوده که پس از تخریب به مغازه تبدیل شده است که با توجه به سیاست های این رژیم ساخت مغازه تا محوطه این امامزاده پیش رفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قریب 110 مغازه اطراف حرم امامزاده را محاصره کرده اند، اذعان داشت: این معضل باعث شده که مردم چندان رغبتی به حضور در حرم این امامزاده نشان ندهند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری طی سالیان گذشته مبنی براینکه بقاع متبرکه تبدیل به قطب فرهنگی کشور شوند، اظهار داشت: در این راستا اقداماتی برای ساماندهی حرم امامزاده ها صورت گرفت که طی این اقدامات طرح جامع امامزادگان ارائه شد.
وی با اشاره به تدوین طرح جامع آزادسازی حریم امامزاده زید ابن علی خرم آباد، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح بالغ بر 25 میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است.
حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: در سفر سوم هیئت دولت که با رویکرد فرهنگی انجام گرفت، پیشنهادهای جامع و کارشناسی در حوزه اوقاف استان ارائه شد، که طرح جامع حرم زید ابن علی (ع) در خرم آباد نیز در این میان مطرح شد اما متاسفانه به آن توجه نشد.
مدیرکل اوقاف لرستان با انتقاد از عدم توجه دولت به زیرساخت های مذهبی این استان، بیان داشت: متاسفانه در سفر سوم هیئت دولت به زیرساخت فرهنگی در استان لرستان کم توجهی شد.
وی تصریح کرد: طرح جامع حرم زید ابن علی خرم آباد شامل سالن اجتماعات، محوطه زائران، کتابخانه، کانون فرهنگی و .. است که درصورت تصویب هیئت دولت و حمایت مسئولان می توانست اقدام موثری در راستای توسعه فرهنگی استان باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان با تاکید بر آزاد سازی حریم امامزاده زید ابن علی شهرستان خرم آباد بیان داشت: ما امیدواریم در صورت تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای آزاد سازی اطراف این حرم بتوانیم به صورت فاز بندی کارهای مربوط به آن را هر چه زودتر آغاز کنیم.
پایان پیام/
نظر شما