به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، سی امین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع وحدت و ضرورت و مقابله با جریانهای تکفیری صبح امروز با حضور حجتالاسلام دکتر حسن روحانی رییسجمهور، آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع تقریب مذاهب و جمعی از مسئولان و سفیران کشورهای اسلامی در سالن سران برگزار شد.
حجت الاسلام روحانی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس در ابتدا با بیان اینکه بی تردید پیامبر اسلام در تاریخ بشریت تاثیرگذارترین انسان بودند، گفت: پرچم اخلاق را ایشان در جهان به اهتزاز درآورده و مردم جهان را به یکتاپرستی دعوت کردند.
وی با بیان اینکه پیامبر نه تنها بتهای چوبی بلکه بت عربیت و اشرافیت و استبداد و زورگویی های جهان را با تعالیم خود سرنگون کرد، خاطرنشان کرد: سخن او همواره از توحید بود، توحید به معنای آنکه فقط خدا را پرستش کنید و در کنار هم وحدت را در زیر پرچم لااله الا الله حفظ کنید.
رییس جمهور با بیان اینکه پیامبر اسلام به ما یاد دادند که ایمان نه تنها ایمان به اسلام منهای ادیان گذشته نیست، اظهار کرد: او نه تنها به ما یاد داد به همه ادیان و آیین توحیدی احترام بگذاریم حتی ریشه اسلام را هم از سنت و ملت ابراهیم می دانستند.
وی با بیان اینکه این دین و نهاد دینی که توسط انبیای گذشته برای بشریت آمده بود توسط اسلام تکمیل شد، تصریح کرد: اسلام متضاد ادیان گذشته نیست بلکه مکمل ادیان گذشته است نه تنها پیامبر به ما گفت که همه مسلمان ها باید در کنار هم متحد باشند بلکه به ما یاد داد که با پیروان ادیان توحیدی گذشته رفتاری مسالمت آمیز داشته باشید.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه پیامبر نه تنها به ما گفت که زیر یک خیمه واحد اجتماع کنید بلکه اهل کتاب را به کلمه سوا دعوت کرد و گفت در اعتقادات مشترکمان همصدا شویم، خدا را عبادت کنیم و عبادت غیر خدا را کنار بگذاریم.
رییس جمهور گفت: ما فکر می کنیم اسلام به ما مسلمان ها فرمان وحدت با همه ادیان توحیدی داده است و گفته است غیر نبوت خاصه پیامبر به نبوت عامه همه انبیا باید معتقد باشیم.
وی ادامه داد: مگر بخشی از کلام قرآن کلام انبیای گذشته نیست چه شده است ما را به جای وحدت با همه ادیان آسمانی و توحیدی امروز حتی برای مذاهب و تفکرهای مختلف اسلامی فضایی باقی نمی گذاریم.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه روزی بود که جهان اسلام گرفتار استعمارگران و قدرت های متجاوز در جهان بود، اظهار داشت: در برابر این معضل بزرگ مردم مسلمان با جهاد و وحدت و ایثار و فداکاری استقلال خود را در برابر استعمارگران به دست آوردند. ما باید به آن جهادی افتخار کنیم که طبق منطق قرآن باشد.
رییس جمهور با بیان اینکه جهاد در اسلام به معنای ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز و دفاع از کیان دین و عزت مسلمان است، تاکید کرد: از چه زمانی جهاد به معنای کشتن مسلمانان در برابر مسلمانان آن هم با اشاره قدرت های بزرگ که روسای آنها تربیت شده استعمارگران تاریخ هستند، می باشد. آیا می توان خشونت را با خشونت شست؟
وی با بیان اینکه مگر می توان با خونریزی و کشتن بیگناهان به پیامبر اسلام و قرآن نزدیک شد، افزود: سنت پیامبر در کنار عشق به پیامبر و اهل بیتاش معنا پیدا می کند، آنها هیچگاه از هم جدا نمی شوند.
حجت الاسلام روحانی گفت: در شرایطی که مسلمانان جهان توانستند در برابر استبداد خارجی ایستادگی کنند معضل سومی نیز پیش پای مسلمانان گذاشته شد. گروههایی از مسلمان ها جذب اندیشه های انحرافی شدند و در مسیری قرار گرفتند که بنیان های فکری باطل به ذهن آنها القا شد، این امر از سوی استعمارگران و به دست گروهک های انحرافی صورت گرفت.
رییس جمهور ادامه داد: این چه فاجعه بزرگی است که به جای اینکه کینه استعمارگران را به جای کینه رژیمی که 70 سال است این منطقه را به اختلاف و جنگ کشانده است به جای کینه دشمنان کنید همدیگر را به کشتار می کشانید.
حجت الاسلام روحانی ادامه داد: ما مسلمان ها در اصول در کنار هم هستیم و در بسیاری از فروع همانند هم می اندیشیم و روزی قدرت و وحدت ما کاخ های استعمار جهان را به لرزه در می آورد و خواب راحت را از آنها می می گیرد.
رییس جمهور با بیان اینکه آیا در عراق و سوریه و یمن و افغانستان و پاکستان و لیبی توسعه ای را برای مردم به ارمغان آوردند، تاکید کرد: آیا آنها بر علم و دانش جوانان افزودند و قدرت علمی و فناوری را برای آنها آفریدند یا جویبار خون به راه انداختند و حلب و موصل زیبا را ویران کردند.
وی با بیان اینکه گناه این اعمال در قدم اول بر عهده استعمارگران بزرگ، قدرت های غربی و اشغالگران است، اظهار داشت: آنها به گروهک ها راه ترور را آموختند، سلاح به آنها دادند و نفت دزدی را از آنها خریدند. آنها بزرگترین مسئول این خیانت اند اما آیا ما علمای اسلام، حوزه های علمیه، مبلغان و نویسندگان در فضای مجازی و حقیقی مسئولیتی بر دوش نداریم؟ مگر برخی از افکار منحرف دنیای روز در برخی مدارس دینی پرورش پیدا نکرد؟
وی با بیان اینکه امروز بار سنگینی بر دوش علما، روشنفکران و متفکران است، خاطرنشان کرد: از گروه های ترور نمی توان به عنوان ابزار استفاده کرد. اگر قدرت های بزرگ فکر کردند با این گروهک ها منافع خود را تامین می کنند، خطا رفته اند و اگر برخی کشورهای اسلامی وابسته به استعمار فکر کردند با این گروهک ها در منطقه سلطه پیدا می کنند، اشتباه خواهند کرد.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه به حول و قوه الهی با وحدت مسلمان ها و توسط سیره پیامبر به روزی برمی گردیم که همه مسلمان های منطقه دشمن بزرگ را رژیم صهیونیستی بدانند، گفت: ما برمی گردیم به روزی که قرآن امت واحده را در سایه اطاعت خدا می داند و امت واحده را تشکیل دهیم. آن روزی می توانیم امت واحده باشیم که خدا رب ما باشد نه آمریکا و انگلیس و قدرت های بزرگ.
رییس جمهور با بیان اینکه عبادت خدای متعال مفهوم توحید است و تقوا و پاکدامنی ما مسلمان ها می تواند امت واحده را برای ما بسازد، اظهار داشت: علمای دین و اندیشمندان امروز چراغ امید در پیش روی جوانان ما روشن کردند. اگر قدرت های بزرگ با ایجاد گروهک های تکفیری می خواهند جوانان ما از اسلام و جهاد فاصله بگیرند بدانند ناامیدی و یأس به زودی دامن خودشان را فرا خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ما در سایه اسلام و عشق به اهل بیت ادامه دهنده سنت پیامبر خواهیم بود، اظهار کرد: ظرفیت های بزرگی در دنیای اسلام وجود دارد که نباید بگذاریم دشمنان اینها را از ما بگیرند و فاصله را میان مسلمان ها بیشتر کنند.
نظر شما