خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت فولاد را ميتوان يكي از پايههاي مهم اقتصاد هر كشوري دانست و حتي مصرف سرانه فولاد را به عنوان شاخصي جهت ارزيابي صنعتي بودن يك كشور برشمردهاند. امروزه در كشور ما نيز فولاد با حضور در بخشهاي مهم توليدي و صنعتي كشور، نقش بسيار مهمي را ايفا مي كند. اولين تلاش براي تأسيس كارخانه آهن و فولاد در كشور به قبل از سال 1930 ميلادي برمي گردد؛ تلاشي كه در آن زمان هرگز نتوانست رنگ و بوي واقعيت به خود بگيرد و اين جنگ جهاني دوم بود كه باعث توقف عمليات ساختماني پروژه ساخت كارخانه آهن و فولاد در ايران شد؛ پروژه اي كه قرار بود با همكاري شركتهاي آلماني در ايران انجام گيرد.
بنابراین گزارش، یکی از طرح هایی که در زمینه فولاد در کشورمان در حال انجام است پروژه فولاد شادگان است. طرح فولاد شادگان از سال 1385 آغاز شد و تا به امروز بیش از هشت هزار میلیارد ریال هزینه شده و واحد احیاء این کارخانه به صورت مستقیم برای 200 نفر و به صورت غیرمستقیم نیز برای بیش از 10 برابر نفراتی که به صورت مستقیم مشغول هستند اشتغالزایی داشته است. 65 درصد از سرمایه گذاری این کارخانه برعهده شرکت فولاد خوزستان و 35 درصد نیز بر عهده دولت است. به انجام رساندن این کارخانه حدود 30 ماه است تا به مدار تولید برسد و در آنجا نیز برای 400 تا 500 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی می شود و به صورت غیرمستقیم نیز حدود 10 برابر اشتغالزایی می شود. این پروژه تاثیر زیادی در توسعه فولادسازی و امنیت منطقه خواهد داشت.
این گزارش می افزاید: در راستای تکمیل و توسعه این طرح فاز نخست پروژه فولاد شادگان تا پایان امسال به بهره برداری می رسد. ایرنا در این زمینه به نقل از غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نوشته است: "بخش احیای این کارخانه تا پایان امسال به بهره برداری رسیده و محصول آن به بازار ارائه می شود. تولید سالانه این کارخانه در بخش احیاء، یک میلیون تن فولاد است و این مهم باید به سرعت انجام شود تا افراد و کارگران که در زمینه راه اندازی سیستم آهن اسفنجی مشغول هستند بیکار نشده و مشغول ساخت فاز بعدی کارخانه شوند."
یادآور می شود: صنایع فولاد خوزستان به عنوان سهامدار اصلی شادگان است و با توجه به برنامه ای 10 ساله برای تولید چهار میلیون تن فولاد در این کارخانه، باید واحدهای آن را یکی پس از دیگری طراحی کنند تا وارد مدار تولید شوند.
نظر شما