ضرورت آگاهی بخشیدن به زوجین در پیشگیری از طلاق عاطفی

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس ارشد و مشاوره خانواده با بیان اینکه«طلاق عاطفی» نماد وجود مشکل در ارتباط سالم بین زوجین است، گفت: کلمه طلاق به حس منفک شدن یک پیوند اشاره دارد که زن و مرد در یک محیط زندگی می کنند ولی هیچ تعهدی نسبت به یکدیگر ندارند.

پروانه اسدی، کارشناس ارشد و مشاوره خانواده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، طلاق عاطفی که از آن به عنوان طلاق خاموش یاد می شود را تغییر در طرح زندگی زوجین از«ما» به « من» دانست و اظهار داشت: کلمه ی طلاق به حس منفک شدن یک پیوند اشاره دارد و زمانی شاهد آن هستیم که زن و مرد در یک محیط زندگی می کنند ولی هیچ تعهدی نسبت به یکدیگر ندارند و طرح زندگی آنان از «ما» به « من» تغییر می کند.

 

اسدی به نشانه های بارز طلاق عاطفی اشاره ای داشت و اضافه کرد: هرگاه همسران در روابط، وابستگی ها و تعاملات خود با یکدیگردچار افت شدید شوند، سرگرمی های برون زناشویی و تمرکز بر مسائل برون خانوادگی افزایش یابد، محکوم کردن و قضاوت کردن همسر و حق دادن به خود در بروز چنین رفتارهایی رخ دهد، رازها و اشتباهات همسر در بیرون از فضای خانواده فاش شود، عدم اعتماد به یکدیگر در حل مشکلات مشاهده شود، عدم پذیرش مشکل و عدم حل آن و ماندن در وضعیت سکوت و گسستگی اتاف بیفتد، نشانه های بارز طلاق عاطفی رویداد کرده است.

 

هر طلاق عاطفی در نوع خود خاص است
این کارشناس ارشد و مشاوره خانواده با اشاره به دلایل شکل گیری طلاق عاطفی در خانواده گفت: بروز اختلاف نظرها و مسائل رفتاری، عدم اجرای تعهدات انجام شده قبل و بعد از ازدواج، گیرنده ی صرف یکی از زوجین در دریافت محبت و برآورده شدن نیازها ،حل نکردن مشکلات کوچک و بررسی نکردن اختلافات که باعث می شود اختلافات به دلیل عدم حل آن انباشته شده و به جایی برسد که فرد احساس یاس و عدم اعتماد به نفس در رویارویی با مشکلات نماید، برخی از دلایل شکل گیری طلاق عاطفی در خانواده است.


وی با خاص خواندن هر طلاق عاطفی، راه درمان آن را نیز خاص دانست و ادامه داد: هر طلاق عاطفی در نوع خود خاص است چرا که زوجین با توجه به تفاوت های شخصیتی، منشا انتخاب همسر، چگونگی برقراری ارتباط میان فردی، ناتوانی در بروز احساسات و عواطف، عدم شناخت ویژگی های فردی قبل از ازدواج، توقعات نامحدود و عدم رضایت از شرایط اقتصادی و فرهنگی، در یک یا چند مورد از این وجوه دچار مشکل می شوند و متناسب با هر نوع خاص از طلاق عاطفی رخ داده، راه حل متناسب با آن به زوجین ارائه می گردد.

 

کنش اجتماعی فرزندان طلاق عاطفی نسبت به سایر افراد منفی تر است
اسدی آسیب های فردی ناشی از طلاق عاطفی را برشمرد و افزود: تنهایی، افسوس و نومیدی، خشم فروخورده، نداشتن حمایت عاطفی، گسترده شدن دخالت دیگران در امور خانواده، از بین رفتن حریم ها و حرمت ها و عدم وجود انگیزه، شادی و هیجان درونی آسیب های ناشی از طلاق عاطفی می باشد.


وی همچنین ادامه داد: افسردگی و اضطراب بین چنین زوج ها و نیز فرزندان آنان بیشتر است و فرزندان طلاق عاطفی دارای کنش منفی تری نسبت به سایر افراد هستند.

 

آگاهی بخشیدن به زوجین در پیشگیری از طلاق عاطفی ضروری است
این کارشناس خانواده با بیان اینکه خانواده نخستین نهاد عمومی و جهانی در رفع نیازمندی های عاطفی و حیاتی انسان و ضامن بقای جامعه است خاطر نشان کرد: از آنجا که خانواده نخستین نهاد عمومی و جهانی در رفع نیازمندی های عاطفی و حیاتی انسان وضامن بقای جامعه است باید برای رشد و ارتقاء این نظام ارزشمند تلاش زیادی انجام شود.


وی همچنین تصریح کرد: برای پیشگیری از طلاق عاطفی باید زوجین را آگاه ساخت که در زمان بروز اختلاف و مشکل با پذیرش تضادها و تفاوت ها  آن را حل نمایند ، به احساسات و عواطف یکدیگر توجه داشته باشند و از یکدیگر حمایت نمایند.

کد خبر 595019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha